Cookie- og Privatlivspolitik

Jeg har elsket dig så længe

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
07.08.2009
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Il y a longtemps que je t'aime
|

I ’Jeg har elsket dig så længe’ løslades Juliette Fontaine efter femten år i fængsel og får uventet husly hos sin lillesøster Léa som bor med sin mand og døtre.

Livet udenfor fængslets mure viser sig at blive en stor prøvelse for den fåmælte Juliette, som ikke lader nogen komme hende nær.

Den iskolde facade, hun har bygget op gennem årene, begynder langsomt at krakelere og efterhånden viser det sig, hvad der har formet hende, og hvorfor hun reagerer, som hun gør.

’Jeg har elsket dig så længe’ har høstet en lang række store filmpriser og nomineringer, og især Kristin Scott Thomas’ (’The English Patient’) præstation som den komplicerede Juliette har modtaget mange anmelderroser.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (146 votes)
4.6
4.5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "Skønt filmen ikke er en af årets største, er Scott Thomas' præstation af tungeste kaliber." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... en bevægende film, man bliver fuldkommen opslugt af." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "Et absolut must for alle, som gerne vil have noget med hjem fra biografen at tænke over og diskutere." (Kirstine Krefeld) ()

 • Politiken

  "En på mange måder meget traditionel film, der aldrig bliver behagesyg eller leflende. Det er filmisk naturalisme, fortalt i en form, der aldrig larmer, men altid underlægger sig fortællingen – simpelt hen en film i komplet harmoni i sig selv. Og en film, der bliver siddende, længe efter man har forladt biografen." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "... en fantastisk præcis og bevægende film, der taler stille om vigtige ting, som man sjældent ser nuanceret fremstillet, hverken på tryk eller i biografen. ... I æstetisk forstand er der tale om et helstøbt, ja, næsten fejlfrit værk." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

som er båret frem af det kunstneriske og skuespillet, så er hele filmen en lang vej frem mod slutningen, hvor sandheder bliver afsløret. Men der er lidt for meget "fyld".

Shandrill

Jeg har en forkærlighed for franske film. Jeg synes de er eminente til at lave film om store emner i livet, uden det bliver overstrømmende af store følelser og sort/hvide konklusioner. Ofte fortælles historien bare med skuespilspræsentationer, som oftes ikke ses så levende og velspillet fra andre lande.

Jeg har elsket dig så længe er ingen undtagelse. Juliette har siddet 15 år i fængelse og flytter ved sin løsladelse ind hos sin lillesøster, som har savnet hende alle årene. Vi er som tilskuer ikke klar over, hvad Juliettes forbrydelse er, men kan se på omgivelserne, at det må være noget utilgiveligt. Juliette kæmper med at falde til i et nyt liv, mens hendes søster kæmper for at nå ind til hende.

Kristin Scott Thomas spiller eliment i rollen som Juliette, som ikke kan tilgive sig selv eller lukke andre ind, for hun er ikke længere værd at elske. Elsa Zylberstein som søsteren, der ikke forstå, hvad der skete og er låst fast i rollen, som den udenforstående lillesøster, der skånes for sandheden og dermed lukkes ude.

Fransk film med skuespillet i højsædet. Indleverede, rørende og fantastisk.

http://rounduptheusualsuspects.wordpress.com/

Armani

Det er sådan en smuk og fangende film.
En rigtig typisk go' europæisk film - langsom uden at kede, og virkelig dybdegående. Det er jo bare en fantastisk fransk film.
Og Kristin Scott Thomas gør det bare så ubeskriveligt... :)

Hearmeroar

Den var ret speciel

Filipuser/241790

Sad længe og ventede på at filmen kom rigtigt igang og forudså at jeg ville komme til at kede mig bragt hvis den fortsatte i samme tempo hele filmen igennem....og det gjore den !! Dybt overraslet gik jeg ud af biografen og opdagede at jeg var blevet fanget af denne svært triste og så alligevel ret opløftende og livsbekræftende historie om sorg og om at komme vidre ! Sjældent har jeg været så godt underhold på en helt og aldeles ligetil måde uden overdramatisering, smøren tykt på, eller urealistiske situationer.

Og så er Kristin Scoot bare helt og aldeles enestående hvilket gør filmen værd at se uanset hvad man ellers foretrækker af film !

TheFreeHoudini

Stillestående og derfor forstærkende i sin dramatik. Smukt spillet af Kristin Scott Thomas, helt ned til hver enkel nervøst dirrende detalje. Et personligt kvindeportræt om stolthed, tab og skyld. Klart værd at se, hvis man kan lide personlige - og franske - film.

Smut

...og utrolig fransk :-)

The Womanuser/8031

vidunderlig

Kirstineuser/403567

Fine skuespillerpræstationer - en god film, med tackling af livets svære spørgsmål

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.