Cookie- og Privatlivspolitik

Jauja

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
06.05.2015
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jauja
|

I filmen 'Jauja' udstationeres den danske kaptajn Gunnar Dinesen fra Sydsjælland til det vilde Patagonien i 1880’erne. Det argentinske militær er i færd med at udrydde og slagte det indfødte folk, så europæiske nybyggere kan overtage landet.

Med sig har han sin 15-årige datter Ingeborg, der fremstår som uskylden selv blandt de brovtende mandfolk i ødemarken. Den unge Ingeborg bliver på alle måder bemærket af soldaterne, og en nat forsvinder hun. Bortført, eller blot forført af en ung soldat?

Kaptajn Dinesen drager desperat ud i det uforudsigelige landskab, hvor en delirisk eftersøgning fører ham længere ind i Jauja-landet. Det sted, hvor alle ens ønsker kan gå i opfyldelse, men hvorfra ingen nogensinde er fundet tilbage.

'Jauja' er et dansk-argentinsk drama med Viggo Mortensen i hovedrollen, Ghita Nørby i en birolle som en dame i en hule, samt det nye ansigt, Viilbjørk Malling Agger, som Ingeborg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
3.9
4.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "Den skal ses som man læser et digt, vel vidende at alt det, man ikke direkte forstår eller som skaber ukonkrete associationer, netop skal efterlade spørgsmålstegn og plads til forundring." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en film, der giver sig tid: statiske, klare, knugende smukke billeder af ugæstmilde landskaber, et fåtal af minimale, næsten umærkelige kamerabevægelser, lange uklippede passager." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Jeg har desuden aldrig set Viggo Mortensen, der her snakker dansk på film for første gang og med en helt særlig dialekt, der lyder som indlevede skræp fra fortiden, så suverænt rørende som i 'Jauja'." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Man glemmer nok aldrig 'Jauja'. Man vil huske, hvor meget man kedede sig, men også hvor henført man egentlig var." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Farver og tøj ligner noget fra gamle postkort. Afgjort en kunstfilm, som man absolut ikke skal være utålmodig for at se.

Handlingen spiller ikke den store rolle.

Thomas

Genialt langsom film. De sjældne handlingsskift bliver af samme grund forunderligt medrivende.

Nikolaj

Ser lidt underlig ud synes jeg, men lad os håbe den overrasker positivt positivt https://www.youtube.com/watch?v=MLvd4gyHNJ4

Nikolaj

Forstår ikke hvorfor ikke den har fået premiere i Danmark endnu, det er jo trods alt en Argentinsk/Dansk film.Og med to store danske skuespillere.

Lene

Har den også, i den lille biograf i Kerteminde.
De havde også besøg af både Viggo Mortensen og Ghita Nørby

Nikolaj

Men på det tidspunkt jeg skrev det, vidste man ikke hvor og hvornår den ville få premiere i Danmark. Og den er jo også lidt sent på den, i forhold til hvornår den oprindelig udkom i Argentina.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.