Cookie- og Privatlivspolitik

Jason Bourne

Tilladt for børn over 11 år
Filmens stemning er intens og actionfyldt med scener, der indeholder ødelæggelser, forfølgelser, biljagter, slagsmål, knivstikkeri, skyderier og eksplosioner. I adskillige scener ses mennesker blive skudt og dræbt. Filmens hovedperson er imidlertid en tydelig heltefigur, og handlingen foregår i et urealistisk agentunivers. Da de voldelige scener desuden ikke er udpenslede, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.07.2016
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jason Bourne
|
Versioner: se alle
2D, 2D, IMAX 2D, Level 7, Babybio, Seniorbio
|

Action-thrilleren 'Jason Bourne' foregår adskillige år, efter den overmenneskelige agent nedkæmpede Operation Treadstone og Blackbriar for derefter at forsvinde sporløst.

Nu er tiden dog en anden, og verden plages af hidtil uset ustabilitet. Pludselig dukker Jason Bourne op til overfladen. Han har fået sin hukommelse tilbage og er fast besluttet på at finde alle svarene på sin fortid og måske endda lokalisere sin familie.

Samtidig er et nyt program blevet skabt med formål at jage den løsslupne superagent. En kamp mod tiden påbegyndes for Bourne, der både møder nye og velkendte ansigter på sin mission.

Matt Damon er tilbage i rollen som den ustoppelige agent, der er en slags opdateret udgave af James Bond, og det er første gang i ni år, at Hollywood-stjernen kan opleves som karakteren.

Robert Ludlums romanserie blev allerede filmatiseret i 1988, men det var 2002-versionen med Damon i hovedrollen, der for alvor skabte opmærksomhed omkring fortællingen.

Jason Bourne er instrueret af Paul Greengrass, der stod bag de to efterfølgende kapitler, The Bourne Supremacy og The Bourne Ultimatum. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1017 votes)
4.4
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Action-ekvilibrismen er der ikke noget i vejen med , men monotonien kommer snigende, når der ikke er mange pusterum til andet ..." (Jacob Wendt Jensen)

  • BT

    "... mens den første time er solid i sin opbygning, blev jeg lidt tabt af vognen, da slutspurten gik lidt for meget op i kliché og meningsløs action ..." (Henning Høeg)

  • Politiken

    "Den femte Bourne-film er action på højt niveau. Tempoet er intakt og råstyrken bevaret, men uden hukommelsestabets finesse mangler lige en ekstra dimension i at nå helt op til de bedste film i serien." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jannieuser/349161

- også denne :-))

Lars Michael

Nok den bedste i rækken, der sker noget hele tiden faktisk ret god , dog må jeg sige at Alicia vikander ikke er en stor skuespiller hun passer ikke til sådan film.

Qrowne

Ingen tvivl om det er vores dejlige Jason Bourne der er vendt tilbage fra de døde og spiller delvist udemærket.
Det eneste er bare der mangler noget. Det har ikke den samme "bourne-kunst", som de 3 forgængere havde.

3 ud af 6 fra min side.

Søren

God fortsættelse på Bourne filmene.

May

....der er masser af action, fede biljagter, gode slagsmål, der er pigen, hemmeligheden, der skal optrevles, svaret der skal findes - og der er Matt Damon. Der er alt, der skal være - men der mangler lige den der ekstra cool Bournebemærkning, lige det ekstra, der gør den til en åndeløs 2 timers oplevelse - for det sker ikke her.
Og - så lægger den naturligvis op til en efterfølger, for et svar afføder et nyt spørgsmål - he'll be back :)

Det er en lunken 3'er fra mig - den er okay, men heller ikke mere. Jeg håber den næste finder gnisten fra de første 3, der helt tog vejret fra mig!

René Munch Nielsen

Jason Bourne er en fremragende film. Jeg var grebet efter få minutter af filmen. Der var action fra start til slutning. Den fortjener 5 stjerner.
Det kunne egentlig været meget fedt hvis de lavede Bourne-film hvor Matt Damon og Jeremy Renner slog sig sammen. Men det kommer i hvert fald ikke først aller tidligst i 2018 eller derefter da Matt Damon har udtalt at efter den næste film som han er med i som snart for premiere så holder han et års pause. Fortjener han også da han har gjort det godt.

Michelleuser/604287

Synes det er en film som er rigtig godt lavet, og historien er god, det bliver dog lidt en gentagelse af tidligere. Jeg kunne godt have brugt lidt mere spænding, så man ikke sidder og kan regne ud hvad den ender med langt før den slutter, og måske en bedre skuespiller til rollen som "The Asset". Han er lidt tam og ikke så skræmmende at se på.

Abdul

Virkelig god og fed film
Man bliver fanget af filmen, ikke så vigtigt hvis man ikke har set de tidligere film. Dette er den bedste af serien.
Kan klart anbefales

MarkusStepH

De første Bourne film er blandt mine ynglings actionfilm, så mine forventninger var høje, de blev slet ikke opfyldt.
Ingen særlig spektakulære skuespiller præstationer.

Filmen starter midt i det hele, og det er svært at danne et overblik der er nogle meget lange og rodet actionscener, hvor der er kaos og kameraret flyver forvirret rundt.
Ikke engang Jason Bourne ved helt hvad han jagter før den sidste del af filmen hvor der er endnu en meget lang og rodet actionscene, denne gang med den rigtig fede dele som trækker filmen op til 4/6. Jeg håber det er den sidste film i serien hvis de ikke kan tænke mere originalt.

Palasse

Derudover hverken nytænkende eller overraskende.
Kunne du lide de andre film, vil du kunne lide denne.

Dejligt at se Matt Damon tilbage som Jason Bourne.

Flotte actionsekvenser, ikke mindst den sindssyge biljagt i Las Vegas.
God, solid underholdning. Jeg snupper gerne et par stykker mere.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.