Cookie- og Privatlivspolitik

Jar City

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
29.08.2008
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mýrin
|

'Jar City' (Mýrin) er en ny islandsk film af manden bag '101 Reykjavík'.

Der er noget rivende galt på Island. Hvad der lader til at være en efterforskning på et almindeligt, om end makabert mord, åbner for en række betændte løgne, som på tværs af 30 år binder flere generationer sammen.

Mens en enspænder af en kriminalinspektør graver i mørke familiehemmeligheder, søger en desperat far svar på sin datters uforklarlige og dødelige hjernelidelse. Og undervejs væves de to spor sammen til en hæsblæsende dyster thriller.

'Jar City' er baseret på en bestseller af Arnaldur Indriasson og har sat publikumsrekord på lavaøen, hvor instruktør Baltasar Kormákurs status som den hotteste instruktør står klar.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.3
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  'Jar City' er med andre ord gennemtænkt, konsekvent udført, elementært spændende og, ikke overraskende, Islands største biografhit i mange år (Ann Lind Andersen). ()

 • Ekstra Bladet

  Socialkritiske undertoner og magiske naturbilleder giver filmen et begavet løft (Nanna Frank Rasmussen). ()

 • Jyllands-Posten

  ... har sin egen råkolde atmosfære og sært tragiske handling, hvis billeder - nogle morbide som i Edgar Allan Poes noveller - holder sig længe i erindringen (Johs. H. Christensen). ()

 • Politiken

  Det er et koldt og råt billede, der tegnes af Island, men Erlendurs [...] underspillede menneskelighed og filmens mange glimt af en humor så sort som en kælder fuld af kul gør sit til at gøre ’Jar City’ til en nordisk krimi, der er langt mere interessant end gennemsnittet (Kim Skotte). ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christineuser/682275

..

Sørenuser/810526

God spændende film med et anderledes plot i anderledes omgivelser, trods den følger konventionerne for kriminalfilm.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.