Cookie- og Privatlivspolitik

Jane Eyre

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
10.11.2011
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jane Eyre
|

Filmen 'Jane Eyre' er en ny filmatisering af Charlotte Brontës klassiske roman.

I 1800-tallet vokser den forældreløse og fattige Jane Eyre op, og efter en hård barndom og barsk skoletid får hun arbejde på Thornfield Hall - et stort gods, som gemmer på dystre hemmeligheder. Jane forelsker sig i godsejeren Edward Rochester, men hun må flygte, da hun afslører hans hemmeligheder. 

'Jane Eyre' har Mia Wasikowska (Alice i Eventyrland) og Michael Fassbender (X-Men: First Class) i hovedrollerne og er instrueret af Cary Fukunaga (Sin nombre).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (157 votes)
4.7
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... stor gru, stor skønhed og vaskeægte romantik, fortalt med dyb respekt for Charlotte Brontës romanforlæg." (Louise Kidde Sauntved)

 • Børsen

  "... hypnotiserende, atmosfærefyldt og medrivende - en helt igennem perfekt film..." (Morten Dürr)

 • BT

  "... med en fortryllende Mia Wasikowska og en sjælfuld og solid Michael Fassbender i hovedrollerne, samt et fabelagtigt manuskript, der én gang for alle fjerner alt overflødigt fedt fra den klassiske fortælling, går alt op i en højere enhed." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... filmen er mærkeligt uegal. Den langstrakte handling presses sammen: I nogle passager giver man sig god tid, men har i andre så farligt et jag med at komme videre, at det er uklart, hvad der egentlig sker." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... det [er] svært at forestille sig en bedre filmatisering end denne storslåede, alvorlige og stormfulde film." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Det er afgjort i de frapperende billeder, at Jane Eyre har sin styrke. ... Jane og Rochester er et par for the ages. Man skal ikke sig narre af de sarte, sirlige stillbillleder og talen om traditionel romantik. Fukunagas Jane Eyre er en skarp, moderne film, man skal se." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marlene

elsker bogen af Brontë, og elsker filmen. Fassbender og Dench er sande perler i filmen. Den er barsk, rå og helt igennem feminin og skøn!

Austen og Brontë søstrene, selvom Emily Brontë altid gik en smule i skyggen af sin søster, på trods af sin smukke roman Stormfulde højder... ;)

Neeej, det er umuligt ikke at elske Jane Eyre, og filmen tager den op på en helt ny højde!

Wayne

Først går de så grueligt meget igennem, så får de næsten hinanden, og så..........

Det flotteste ved historien er næsten periodedramet, og oplevelsen af hvor barsk tilværelsen kunne være. Judi Dench kan løfte enhver film lidt ekstra, bare ved at være med.

Katja

Jeg elsker en god, fængslende og romantisk fortælling fra 18ootallet.. Der er noget ved den samtid som fascinerer mig utrolig meget! Denne filmatisering af Charlotte Brontës klassiker Jane Eyre, er ingen undtagelse!

Jeg er ovenud tilfreds med skuespillerparret Fassbender og Wasikowska .. deres kemi stråler igennem og endnu mere fascinerende er det, eftersom de i virkeligheden er født i hhv. 77' og 89'.. (det må altså være ret intimiderende for en ung pige som Mia at spille overfor en ældre herre som Michael!)

Dertil synes jeg at Mia formår at gengive Jane Eyre på en meget fin og delikat måde.. hendes fængslende øjne og hendes rolige, men standhaftige væsen tryllebinder enhver!

Jeg synes costumerne, set-designet, musikken, landskaberne, dialogerne var perfekte og vil klart anbefale denne film til alle Austen og Brontë-fans!

Amanda

Jeg er faldet pladask for denne film. Man kan ligefrem sige at jeg er blevet forelsket i den;-). Jeg fik desværre ikke set den på det store lærred, men alligevel var nydelsen sublim. Der var nogle ting som var udeladt fra fortællingen, men det er helt ok, da hele filmen, lige fra valg af skuespillere og deres skuespil til alt andet omkring denne film, simpelthen bare er så fremragende lavet og fremført at jeg stadig kan "føle" den.Jeg er glad for at jeg har brugt penge på anskaffelsen af denne film. Den skal ses mange gange endnu.
Mvh

S. Rico

Mia Wasikowska gør det såmænd ganske overbevisende som Jane Eyre. Stor ros til hende.

At der er tale om en fantastisk fortælling kan man ikke komme uden om. Derfor er der også lavet adskillige filmatiseringer af romanen. Og det kan ikke undgås at blive denne films svaghed, at den vil blive sammenlignet med de andre versioner.

Jeg blev selv blæst omkuld af William Hurt og Charlotte Gainsbourg i 1996. Så der er meget at leve op til. Gainsbourg havde den helt rette udstråling til Jane Eyre karakteren, men Wasikowska er faktisk også rigtig rigtig god.

Til gengæld synes jeg, at den enestående kemi, der var mellem Hurt og Gainsbourg slet ikke er til stede mellem Wasikowska og Fassbender. Den store indlevelse i dramaet udestår derfor. Og tilbage har vi blot en god historie leveret på en tilfredsstillende facon. Og det er ikke nok til at imponere.

SigneHansen

Jeg synes filmen formåede at fange den melankolske og gotiske stemning fra bogen ret godt, også uden det blev for meget.
Selvom jeg kendte historien følte jeg mig godt underholdt, og om ikke andet, så er det altid Michael Fassbender at kigge på ;)
Et kritikpunkt kunne være kemien mellem Michael Fassbender og Mia Wasikowska, for selvom jeg egentlig synes de var ret gode sammen, virkede det første kys en smule akavet og kikset.... Men det var måske bare mig ;)

Ann Sophie

God historie, gode skuespillere... tænker man men i virkeligheden bringer Michael Fassbenders monotone optræden bringer hele filmen ned.
Det værste er næsten at det kunne være en rigtig god film for filmen prøver på at drage alle ens følelser med ind i filmen ved at undertone dem. Men det fungere bare ikke den person med mest passion i bogen er så kedelig at han faktisk drager medskuespillerne med ned i de scener han har med dem.
hvis man virkelig vil se en god adaption af Jane Eyre skal man se tv udgaven fra 2006 med Ruth Wilson såå meget bedre!

Sofie Peschardt

Jeg var inde og se den med min klasse og engelsklærer her i går. Og, wauh, den er virkelig god!!
Den var dog ret forudsigelig, syntes jeg og også reeet langtrukken nogle gange, men ellers var den bare SUPER!
Jeg har helt lyst til at se den igen :b
Men bogen står på hylden, og selvom den er på meeeget 'gammeldags' engelsk sprog, VIL jeg alligevel læse den! ;D
Kan virkelig anbefale at se den her film!!! :D

Rie

Denne film er langt fra af en Jane Austen karakter. Der er godt nok (ulykkelig) kærlighed, klasseforskel og fine kjoler, men filmen er mørk og uhyggelig. Jeg har ikke selv læst bogen eller set nogen af de andre filmatiseringer, men jeg kunne ikke andet end at holde af filmen, da jeg har en svaghed for film, der foregår i 1800-tallet. Selvom følelserne i slutningen af filmen var meget stærke, synes jeg de manglede undervejs.

Line

Jeg ved ikke, om det er en fejl, eller om du bare sammenligninger den med Jane Austens værker, men 'Jane Eyre' er skrevet af Charlotte Brontë. :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.