Cookie- og Privatlivspolitik

Jagten på lykke

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
02.02.2007
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Pursuit of Happyness
|

Det er den amerikanske drøm. At man kan skabe sig en tilværelse, der er lykkelig for en selv og for sin familie.

Chris Gardner (Will Smith) har den drøm. Hans succes som sælger er begrænset, han forlades af sin kone, han bliver sparket ud af sin lejlighed, og - værst af alt – han skal samtidig sikre sin femårige søn (Jaden Smith) en tålelig tilværelse.

Alligevel kaster han sin ud i at gennemgå en ulønnet uddannelse som mægler, hvor han i konkurrence med tyve andre kandidater kan se frem til én og kun én stilling i firmaet bagefter.

Mens han trofast møder op i sin habit på jobbet hver dag, overlever han som han bedst kan med sin søn; sover på busstationer, på offentlige toiletter og – når de er heldige at få plads - på et herberg for hjemløse. Uden at lade det gå ud over sin søn satser Chris alt på at få sin drøm til at gå i opfyldelse.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (76 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Efter 5 minutter ved man hvordan det hele sandsynligvis vil ende. Det ødelægger dog ikke nødvendigvis oplevelsen, for det er en meget rørende fortælling, og Will Smith er 100% troværdig i hans daglige trummerum med at holde styr på sin søn, sit arbejde og et sted at overnatte. Kan varmt anbefales som familiefilm, hvis man er til en feel-good film, hvor man samtidig lærer lidt om de udsatte i samfundet.

Emil

Meget rørende film, der er mange øjeblikke hvor jeg er lige ved at tude. Will Smith spiller utroligt godt og hans forhold til hans søn er meget realistisk.

Nikolaj

Will Smith gør et flot stykke arbejde som faren der bare gerne vil finde et fast arbejde og derved sikre en god hverdag for hans søn. Filmen kører meget på "den amerikanske drøm", men når det er sagt, så viser filmen også den mere mørke side af det amerikanske samfund.

Filmen er meget tankevækkende og ordet "lykke" får pludselig en helt ny betydning. Man kan ikke lade være med at blive revet med af den smukke og grumme historie, og man sidder til sidst med en rigtig "feel good"-fornemmelse.

Maria

Den mand kan bare det hele!

Jeg genså filmen i TV for nogle uger siden, og han formår virkelig at spille de menneskelige roller til perfektion.

Thumbs up!

Lars Michael

en virkelig smukt film hvor man ser en verden hvordan den kan være,jeg synes det var fortjent at will smith blev oscar-nominerede.

Michael

... der er den oscar-nominerede Will Smith. Manden bærer bogstaveligt talt majoriteten af filmens konflikt på sine skuldre, da det er i hans skuespil, hvor det meste af inddragelsen er. Hans stemme er så grødet, at man konstant frygter gråd eller frustrationsskrig. Hans trætte ansigtsudtryk gør kun én endnu mere stolt, når han faktisk kan udholde strabadserne. I sidste ende er det utroligt, at han kan gøre skuespillet så trist, og stadig eksplodere af lykke med et roligt smil og stille latter. Der er moralske taler, men de er små og flygtige som hjerteslag. Bare en lille sidebemærkning.

Historien belyser den amerikanske drøm fra forskellige vinkler. Drømmen om at kunne opnå lykke, hvis man vil, får sin realitetssans sat på prøve. Chris Gardner gør fx den "geniale" forretning, at købe dyre maskiner, som han ikke kan sælge bagefter, og hans muligheder for at få et job som mægler er ikke sikrede. Faktisk bliver lykken kun delt ud til en enkelt person i dette tilfælde. Opnås lykken ved dårlige og gode handlinger, eller opnås det ved beslutsomhed?

Jeg ville ønske, at filmen ville være mere kreativ med den visuelle side og musikken. Det er ikke dårligt overhovedet, det er bare ikke skelsættende. På den anden side virker filmen også selvsikker på Smith, når indsatsen synes fokuseret på ham. Underlægningsmusikken har dog en rar lille melodi på klaver, som jeg er begyndt at fløjte i ny og næ. Det føles overkommeligt og menneskeligt, når jeg kan fremføre melodien på egen hånd uden at skulle dirigere et orkester oveni. Det er som om lykken er inde for rækkevidde.

Jeff

If it hadn’t been a true story, I would have given it 1 star. Far too sugar sweet for my tastes, although Smith is good.

Wayne

Langt fra alt går som hovedpersonen gerne vil, og der er mange rigtigt rørende øjeblikke i filmen - i sær i forholdet til hans søn. Will Smith burde have været Oscar nomineret for den. Damn man tuder.

Kian

;:,.;

Nadineuser/13852

trænger du til at tude griner og havde det meste af følelse registret kan du trygt se denne film... den er simpelthen så sød!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.