Jacques - En mand af havet

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk stemning. Den indeholder scener med flystyrt, voldsomme naturkræfter og truende hajer. I andre scener ses mennesker der kæmper med stor stor sorg eller vrede. I en barsk scene efterlader et forældrepar deres ulykkelige dreng på en kostskole. Det vurderes at scener som disse vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
01.06.2017
Originaltitel: 
L'odyssée
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
4.3
3.3
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)

Resumé

Biografien 'Jacques - En mand af havet' er en film om den franske eventyrer og oceanograf.

Jacques Cousteau er betragtet som pioneren, der brød barrieren til livet under overfladen i verdens have med sine opdagelser og drømme om menneskelig kolonisation af havdybderne.

Men alt er ikke lige til i oceanografens liv, da han på trods af at være gift, ikke kan undvære at erobre andre kvinder. I et forsøg på at glemme sit imperiums kollaps, vælger Cousteau at tage med sin far på en risikabel mission til det uudforskede kontinent, Antarktis.

'Jacques - En mand af havet', hvis internationale titel er 'The Odyssey', bygger på virkelige hændelser, som også inspirerede Wes Andersons fabulerende The Life Aquatic with Steve Zissou.

Cousteau blev født i 1910 og har siden modtaget adskillige hæderpriser for sit arbejde med bekyttelse af havets dyr. Helt frem mod sin død i 1997 fungerede han som konsulent for FN og Verdensbanken. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... river en med til husbehov på grund af havscenerne og den modstand Cousteau møder, men som desværre lidt for ofte undgår at dykke ned i hvem mennesket bag varemærket [...] i virkeligheden var." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Underholdende. Smukke billeder, selv for os BBCs 'The Blue Planet' forvænte." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "... det er ikke historiefortællingen, der er Salles stærkeste side [...] det er derimod det visuelle, og indstiller man forventningerne til ugebladsfnidder med storslåede billeder, bliver man ikke skuffet." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  ".. man [får] aldrig rigtig bygget kærlighed og fascination til eventyreren Cousteau op - og det, selvom Lambert Wilson i hovedrollen gør det fænomenalt ..." (Kristoffer Hegnsvad)

Kommentarer

PaLasse

Jeg kendte ikke så meget til historien om Jaques Cousteau på forhånd, om end jeg naturligvis kendte til personen.

Filmen er visuelt i top og ganske udmærket.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Wayne

Ser sådan ud, lad os håbe det holder "vand" :-)

Stem op!
1
Stem ned!
-2
(reset)
Wayne

Som barn var jeg naglet til skærmen, når serien kørte uge efter uge. Det var mænd og kvinder, tæt på de mest mystiske væsener - ofte var de pionerer, og ikke sjældent i direkte livsfare. Hvilket tabet af Jacques ene søn (godt nok i et amfibiefly til søs) var et mere end håndgribeligt bevis for.
Ærgerligt at han åbenbart er blevet så glemt, at man må ty til en komedie for at forklare hvem han var.
Helt sikkert en film jeg skal se.

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
Nils

... og var vild med hans eventyr ombord på Calypso. Men hvor fremgår det at der er tale om en komedie? Traileren antyder det ikke, synes jeg! Det ville være ærgerligt hvis det var tilfældet.

Stem op!
2
Stem ned!
-1
(reset)
Wayne

Det har heldigvis nok bare været en fejl i den første info fra Kino.

Stem op!
2
Stem ned!
-1
(reset)
Nils

Nu er den blevet rykket til ultimo februar 2017, opdager jeg lige.

Stem op!
2
Stem ned!
-1
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.