Cookie- og Privatlivspolitik

Jacob Holdt: Mit liv i billeder

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
05.10.2016
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jacob Holdt: Mit liv i billeder
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

I dokumentarfilmen ’Jacob Holdt: Mit liv i billeder’ kigger fotografen bag den markante fotobog ’Amerikanske billeder’ tilbage på sit begivenhedsrige liv.

I et forsøg på at gøre status rejser Holdt tilbage til sit elskede USA for at konfrontere fortidens synder. Glemte hemmeligheder afsløres, gamle flammer blusser op, og døden bliver nærværende.

Fotografen tog i første omgang til USA med en ekstrem ja-filosofi i bagagen. Her vandrede han fra Ku Klux Klan og mordere til de sorte på bunden af den amerikanske drøm. Fotografens aparte tilgang førte ham ud i kampen for at forvandle racismens had til kærlighed.

’Jacob Holdt: Mit liv i billeder’ bruger også arkivmateriale, der giver et indblik i de aftryk ’Amerikanske billeder’ og Holdt har sat gennem livet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (116 votes)
4.8
5

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Amerikanske billeder' er solgt i et sted mellem 3,5 og 4 mio. eksemplarer verden over, og han har holdt sit foredrag mere end 6.500 gange. Mindst lige så mange burde se dokumentarfilmen om hans liv." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "... 'Jacob Holdt: Mit liv i billeder' er først og fremmest et empatisk portræt, at en ildsjæl, man såmænd godt kan affærdige som naiv, men hvis dedikation man ikke kan sætte spørgsmålstegn ved." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Der er mange paradokser i Holdts liv. Det viser han selv, og det viser filmen, der så langtfra er en helgenkåring." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Niels-Ole Rasmussens film er både et helteportræt og et fanbrev. Nej-sigerne bliver næppe disciple. 'Jacob Holdt: Mit liv i billeder' giver et solidarisk portræt af en mand med en sag. Det er blevet en værdig præsentation." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kenneth

En meget seværdig film om en mands livsrejse via billeder og samtaler og hans mission om næstekærlighed og en tro på godhed i alle mennesker. En hudløst billedligt portræt og skildning af et samfunds umenneskelige afgrunde og et sygt samfund, som Jakob Holdt fortæller via fotografier og med relation til hans egne livsoplevelser.En film alle bør tage sig tid til at se.Jeg så hans Amerikanske Billeder tilbage i start 80èrne, og denne film danner en fantastisk afslutning på de billeder, jeg så dengang.

Ulrik

’Jacob Holdt: Mit liv i billeder’ er en fremragende film. Jeg kan varmt anbefale den til alle fans. Den skildrer meget godt virkelighende.

Lotteuser/516624

Jeg var meget glad for at se Filmen "Mit liv i billeder" om Jacob Holdt´s fantastiske færd gennem livet. Filmen har sit helt eget poetiske og meget personlige sprog, og selvom jeg normalt ikke er meget for kunstige opstillede scener i retrospektiv, som filmen gør en del brug af, æder jeg alligevel fortællingen råt - fordi jeg bevæges igen og igen over Jacob Holdt´s utæmmede åbenhjertighed og passion for at dele historier, som de fleste aldrig ville vove at tage ud i det åbne. Historier som er båret af en usædvanlig grad af medmenneskelig kærlighed parret med et dybt behov for nærhed. Det siger mig sgu noget! Og det er meget befriende at få denne oplevelse! For mig handler filmen om at komme ind til kernen af de muligheder vi har som mennesker, fordi den viser hvor smukt og rent det kan være, når vi vover at give slip på alle forbehold, og se hinanden som vi er. På den måde bliver filmen - uden egentlig at insistere på det - et slags svar på et udeblivende spørgsmål om hvorfor menneskeheden stadig - og atter og atter - kæmper så potent med had, vold, racisme, ulighed, fattigdom, misbrug, overgreb, og manglende integrering. Filmen bliver således et rørende sårbart, men også rørende stærkt budskab om, at uanset hvordan vi handler, - påstår, - tror på - og på hvilket sprog - så er det mellem mennesker at livet stråler aller stærkest. Og er der en Gud, så må han/hun/det da være netop der, hvor mennesker tør røre ved hinandens sjæl og lade hjerterne kigge ind i hinanden. En langstrakt og højlydt tak til Jacob Holdt og filmholdet bag "Mit liv i billeder" for at insistere på denne sandhed.

Jakob P.

Jeg sagde "ja" til at gå med en veninde ind og se en film, og jeg anede faktisk ikke hvad jeg gik ind til, men jeg forventede ingenting og gik ind med et åbent sind til denne dokumentarfilm. Filmen blev vist i Herlev Teaterbio i Herlev. Filmen startede, og jeg sad spændt og ventede på at se hvad det dog var, at jeg havde sagt "ja" til. Jeg blev overrasket, positivt overrasket. Ikke alene var denne dokumentar spændende, den var også aktuel og utrolig livsbekræftende. Jeg blev revet med af Jacobs måde at fortælle hans livshistorie på, og af alt det som han har fået lov til at gøre og opnå, udelukkende fordi at han var og er den person som han er. Det i sig selv er virkelig imponerende, og utrolig livsbekræftende. Jeg er rigtig glad på hans og hans families vegne, at han trods alt overlevede operationen, som han var nød til at gå igennem.

Jacob Holdt tog til Canada og Amerika i 1960'erne og i 1970'erne, hvor han blafrede sig igennem mange forskellige stater, og oplevede alt fra fattigdom til rigdom i sin tid "overthere". Uanset hvor han var henne på sin vej, og hvem han var sammen med, så tog han billeder og dokumenterede sine oplevelser. Jacob blev accepteret af alle mennesker på sin vej, lige fra de fattige farvede i Harlem, til de hårde medlemmer af Ku Klux Klan, til de rige hvide mennesker i de rige kvarterer i USA. Jacob oplevede alle mulige nuancer af kærlighed, had, racisme, og alt hvad der ligger derimellem. Hans liv, hans gerninger og hans forelskelser, er blevet til denne dokumentar som har lige så mange fortællinger, og tilbageblik, som den har billeder af Jacob Holdts liv.

Det er virkelig et imponerende liv som Jacob Holdt har levet, man kan slet ikke sætte sig ind i alle de steder, og alle de forskellige miljøer som Jacob har været en del af i en periode af hans liv. Der er både meget snak i denne film, som der er mange billeder, og ærlig talt havde jeg forventet flere billeder på grund af titlen i denne dokumentar. Men det er som om at Jacob Holdt gennemgår sit liv, og kaster et blik tilbage på hans gerninger, sammen med de mennesker som han lærte at kende på hans vej. Historien er imponerende og oplysende. Handlingen er medrivende og utrolig aktuel, da den handler om de mange facetter af kærlighed, had, racisme, en konstant søgen efter en mening med livet og at finde sin plads i verden. Filmen har et roligt, og flydende "flow", som stopper op flere gange, og som fortsætter igen. Rytmen er god, stabil, og filmen kører generelt i et lavt gear som alle mennesker - store som små - kan følge med i. Mit liv i billeder får 4 stjerner af Anmelderen ****

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.