Cookie- og Privatlivspolitik

Jackie Brown (1997)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jackie Brown
|

Filmen ’Jackie Brown’ var længe ventet af Tarantino-fans verden over som en slags efterfølger til ´Håndlangerne’ og ’Pulp Fiction’. Los Angeles-stewardessen Jackie Brown er løbet tør for kontanter og hjælper en koldblodig våbensælger med at flytte fortjenester fra Mexico. Da hun havner i fængsel, udtænker hun en raffineret plan, hvor hun lader som om, hun samarbejder med politiet - kun for at vende tilbage til sit arbejde, smugle resten af pengene med sig i bagagen for selv at bruge dem og forsøde tilværelsen. Filmen emmer af sex, løgn og popmusik og rummer uforglemmeligt skuespil af særligt Robert Forster og Robert De Niro.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.4
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Tarantinos tredje film har sine odds imod sig. Når man på forhånd ved, at den varer over 2½ time og næsten ikke indeholder noget action eller ikoniske scener, så er det ikke den første af hans film, man har lyst til at gense. Men det er faktisk netop en film, der vinder ved gensyn.

Der er som nævnt ikke meget action, og historien (der på overfladen er en heist film) er ikke speciel genial. Det er i karakterene, at filmens styrke skal findes. Jackie Brown er i sig selv en ret atypisk hovedperson. Hun har ikke voldsomt mange replikker af en hovedperson at være, og hendes mimik kan også være svær at aflæse. Har hun eksempelvis planlagt det hele på forhånd, eller finder hun på tingene hen ad vejen? Det er blot en lille detalje, som det er interessant at dykke ned i. Man må selvfølgelig også fremhæve skuespillet, hvor Samuel L Jackson og Robert de Niro virklig brillierer.

Lars Michael

Nok ikke hans bedste film som indstruktør , men meget af det sammen han har lavet før, men altid noget man kan se .

Wayne

Desværre ikke helt så sprudlende en historie. Men rigtig fine præstationer af skuespillerne, og holder man af Tarantinos humoristiske dialogbårne form og ironi - er der masser at dykke ned i. Filmen er en hyldest til den sorte heltinde, personificeret i Pam Grier.

Simon

Og virkelig undervuderet. Samuel L. Jackson og Robert De Niro gør det fantastisk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.