Cookie- og Privatlivspolitik

Jack Reacher: Never Go Back

Tilladt for børn over 11 år
Filmens stemning er intens og spændingsfyldt, og filmens hovedfigurer er forfulgt og truet på livet igennem det meste af filmen. Den indeholder adskillige actionscener med voldsomme slagsmål, skyderi, eksplosioner og krigshandlinger. I flere scener ses mennesker blive skudt og dræbt. Filmens hovedperson er imidlertid en tydelig heltefigur, og handlingen forløses uden at de centrale personer for alvor kommer til skade. Da de voldelige scener desuden ikke er udpenslede, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
20.10.2016
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jack Reacher: Never Go Back
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Level 7
|

I actionfilmen 'Jack Reacher: Never Go Back' kommer titelkarakterens kollega under falsk anklage for spionage.

Reacher finder dog ud af, at der er tale om en sammensværgelse med rødder langt oppe i regeringens top, og den kampvante ekssoldat sendes på jagt efter sandheden.

'Jack Reacher: Never Go Back' er fortsættelsen til actionfilmen fra 2012, og Tom Cruise har igen hovedrollen som Lee Childs romanhelt, der har optrådt i ikke færre end 20 bøger. Det giver mulighed for en længerevarende filmserie - et format Cruise er yderst bekendt med fra de fem Mission: Impossible-film.

Den kvindelige hovedrolle i 'Jack Reacher: Never Go Back' spilles af Cobie Smulders, der dermed overtager fra Rosamund Pike. Instruktøren Edward Zwick har tidligere instrueret Tom Cruise i action-dramaet The Last Samurai. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (644 votes)
4.4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... to timer med popcornsvold og en Tom Cruise, der demonstrerer en mikroskopisk del af sit skuespilregister [...] Det er ærgerligt og endnu en kliché i en film, der absolut intet nyt tilfører actiongenren." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "I 'Jack Reacher 2: Never Go Back' er intensiteten intakt. Men historien er lidt for langt ude og lidt for tynget af klichéer ... " (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... 'Jack Reacher 2: Never Go Back' er værd at se – spændende, underholdende, og som film noir-genren hører den til en stadig strøm af historier, der er med til at holde filmkunsten i live og baner vejen for mesterværkerne." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Trods den ildevarslende undertitel om aldrig at vende tilbage [så] fungerer denne anden filmaftapning af Lee Childs romaner om den ensomme retfærdighedsfreelancer faktisk, som den skal ..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Plottet afvikles distræt og mekanisk, mens der fokuseres på surrogatfamilien i midten. [...] Der er en slentrende, tryg atmosfære. Det er ikke uden en vis rusten charme." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

I film nummer to om Jack Reacher bruges et godt gammelt trick, der som regel fungerer på film. Nemlig at lade hovedpersonen blive uskyldig sigtet for noget, han ikke har gjort, og så igangsætte en jagt med politi og lejesoldater på den ene side, og vores team af hovedpersoner på den anden side. Det er altid noget, der kan sætte følelserne i kog, når uretfærdigheden regner ned over de retskafne.

I dette tilfælde er det Jack Reachers ven/kollega major Turner, som arresteres og forsøges myrdet, fordi hun ved for meget om et lyssky firma, der sælger sikkerhedsydelser til bl.a. USA’s militær. Da Jack Reacher blander sig, bliver han også arresteret, og han kommer til at mærke på sin egen krop, at disse her folk ikke er nogen, man skal spøge med.

Desværre får man meget lidt at vide om, hvad det hele går ud på. Først hen mod slutningen afsløres plottet, som viser sig at være ret tyndt. Så det hele er sådan set bare en undskyldning for at lave en underholdende katten-efter-musen film. Heldigvis fungerer dette rimelig godt, især takket være blændende spil af Cobie Smulders, der spiller major Turner. Den gode kemi mellem Cobie Smulders og Tom Cruise er også med til at trække op.

Det er en af den slags film, som er vældig underholdende, mens man ser den - men hvor man tænker: ”var det bare det”, når den slutter. 3½ stjerner.

Wayne

Politiet og militæret tumler rundt som kegler på en bowlingbane - uden at være andet end statister i Reachers kamp mod nogle forbryderiske officerer.

Denne gang forsøges Reachers panser at blive brudt af en "måske" datter - bare for at han skal være lidt menneskelig. Alligevel går han fra det ene slagsmål og direkte til det næste, som en arrig hveps der har færten af en marmelademad - uden at overveje konsekvenserne.

Den slemme håndlanger er bondesnu, og bruger handsker konstant - mens Reacher & Co planter fingeraftryk på alt. Det sætter endnu en gang vores helt op mod myndighederne. Action er ganske fin - men plottet er under gennemsnit.

Mathias

jeg synes at den nye jack reacher never go back at den var meget god og sjov og fyldt med action og spænding og der var osse nogle meget vilde scener i filmen undervejs den var meget at komme ind og se
i biografen helt klar en rigtig god film vis man er til action og meget spænding i den film i biografen mvh Mathias peter slyngborg

Bjørn

Ikke helt på højde med 1'eren, men underholdende actionfilm og Cruise kan endnu, selvom alderen begynder at kunne ses.

Hans mulige datter giver filmen en lidt blødere drejning.

Henriette69

Cruise er igen knaldhård i rollen som Reacher. Absolut værd at se hvis man blot gerne vil ha' top underholdning

Ulla

Rigtigt spændene og masser af aktion...

susanne

Super god film spændning fra næste start og det forsætter til næsten slut.
Godt plot og handling er også god hele vejen
Sæt røven i sædet og hold fast for
der er fart på

Lars Holmuser/812292

Det ville klæde filmen, om man havde anstrengt sig lidt mere; altså, for at lave en ordentlig film. I stedet farer man bare derudaf med repeatknappen i bund.

Den første film var i min optik en glimrende actionfilm. Cruise føltes veloplagt som den omflakkende enmandshær Reacher, og filmen var i det hele taget pakket ind i en cool stemning.

Tag så denne 2'er. Den følger overhovedet ikke devisen for en toer; den er hverken vildere eller større, og man får så sandelig heller ikke mere af det samme.

Nej, man får en helt anden film. En tåbelig fortælling, hvor dynamikken fuldstændig forsvinder, fordi Cruise først skal tage vare på andre, før han kan tænke på sig selv - hvilket giver filmen et strejf af drama.

Ophavsmanden Lee Child har skrevet nogen og 20 bøger om Reacher - jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor man ikke har valgt en bog med mere pondus.

fartgaluser/16108

Forudsigelig kedelig forhelligelse af vold. Virkelig en skuffelse hvis man allerede har set 1'eren.

Tommyuser/871902

Efter at have set 1'eren på TV den anden dag, blev jeg enig med mig selv om, at jeg også hellere måtte se 2'eren.

Den lever egentlig fint op til mine forventninger og jeg følte mig godt underholdt gennem filmen. Dog var den i perioder lidt lang i spyttet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.