Cookie- og Privatlivspolitik

Jack Reacher

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
03.01.2013
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jack Reacher
|

I 'Jack Reacher' efterlader seks skud fem tilfældige mennesker døde midt i myldretiden. En by er i kaos, og alle sporene peger på den tidligere militære snigskytte, James Barr. Men han vedholder sin uskyld og beder om at få sat den egenrådige Jack Reacher (Tom Cruise) på sagen.

Reacher, en tidligere militærpoliti-officer, kender Barr fra deres tid sammen under Golfkrigen og helmer ikke, før den rette har fået sin straf. Barrs søster er overbevist om, at hendes bror er uskyldig og hyrer en forsvarsadvokat (Rosamund Pike) for at rense brorens navn. Efterhånden som Reacher nærmer sig sandheden, forsøger nogen at fjerne ham fra sagen.

'Jack Reacher' er skrevet og instrueret af Christopher McQuarrie, der vandt en Oscar for manuskriptet til The Usual Suspects (1995). Filmen er baseret på romanen 'One Shot', der er skrevet af Jim Grant, bedre kendt under forfatterpseudonymet Lee Child.

Oprindeligt skulle action-dramaet have heddet det samme, men filmatiseringen endte i stedet med at tage navn efter hovedkarakteren. Brad Pitt, Hugh Jackman, Vince Vaughn, Jamie Foxx og Will Smith var alle på tale til rollen som Jack Reacher, før Tom Cruise blev castet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (443 votes)
4.4
3.4

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... ganske vist er her smæk for skillingen og en særlig rå realisme, der i filmens bedste øjeblikke minder om 70ernes kølige thrillers... Men der er også slinger i tonevalsen, der svinger fra hårdkogt til selvironisk og tilbage igen." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... rytmen og spændingen [holder] hele vejen til den befriende fede afslutning..." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "På den ene side er [filmen] fermt skruet sammen... På den anden side er det noget skuffende, at den trods mange fine ansatser tilsyneladende vil så lidt, når det kommer til stykket." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en gennemsnitslig og uambitiøs film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... tilfredsstillende spændingshåndværk med stadig nye overraskelser..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det solide cast borger for kvaliteten, og man er afgjort godt underholdt. Der er intet stof til eftertanke,.." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjarke

"Jack Reacher" starter godt ud, rigtigt godt ud, rent faktisk. Anslaget er fantastisk og intens, men derefter er det ned at bakke. Filmen er indledningsvist et godt stykke over gennemsnittet, men når rulleteksterne kører over skærmen, har man gennemlevet så mange klichéer, at det kan være ligemeget. Ærgerligt.

Cary Grant

Endnu en god tju bang oplevelse, der er over normalen, hvor jeg ofte kan forudse meget. Denne film er jeg tilfreds med, måske fordi jeg ikke læste bogen.

Jeff

This film is terrible. When the hero of the piece says “I’m going to beat you to death and drink your blood from a boot!” you know you’re about as far from an Oscar worthy movie as you’re likely to get. Corny comic book dialog, wrapped in an almost revenge/search for justice story straight out of the 80’s. Having said that, I really enjoyed it! Tom Cruise does a good job playing a character who’s supposed to be 2m tall and delivers the crappy lines with an earnestness they don’t deserve. The action sequences and fight scenes are good, but the bad guys aren’t very convincing.

Wayne

Der er mange fine enkeltstående momenter i filmen - men Reacher bliver for endemensionel til at man for alvor synes han er interessant som figur. En slags superhelt, uden et privatliv - eller ikke et vi må kende. Han dukker op, ud af det blå, og vi får kun sporadiske informationer om hans fortid.

Petrescu

Man kan godt fornemme, at "Jack Reacher" bygger på et litterært grundlag. Men det potentiale som materialet har svigtes af en Tom Cruise, hvor man ikke et sekund er i tvivl om, at han klarer ærterne. Og en kvindelig hovedrolle som er monotom i sin præstation og yderst utroværdig.

Filmen kunne have været så meget mere, og for en gangs skyld kæmper historien en brav kamp mod hovedrollernes mangler og ikke omvendt.

S. Rico

Cruise er ikke specielt overbevisende, og det samme kan man roligt sige om plottet. De første 45 minutter er dødsyge. Herefter sker der lidt mere, men spændende det bliver den aldrig.

Kåre

en super god film som jeg skal se igen rigtig spænende

camilla

rigtig god film og spændene skal helt klart ha den på dvd

søren bo

Tom Cruise i sin vante genre. Filmen er en meget god historie, men lidt tyndbenet. En film der er et must, når man er Cruise-fan.

Cinemaniac

Girls, he is back and he is back for goooodddd!!! ... Thriller-action movie that shows Tom as a consolidated movie star!!
Great!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.