Cookie- og Privatlivspolitik

J. Edgar

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
19.01.2012
| |
2 timer 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
J. Edgar
|

Portrætfilmen 'J. Edgar' fortæller historien om FBI-chefen J. Edgar Hoover, der som den mest magtfulde mand i USA er fuldstændig nådesløs, når det kommer til at beskytte sit land og bekæmpe både ægte og indbildte trusler mod nationen.

Hoovers metoder er hårde og reglementet bøjes mere end ofte for at indsamle diskriminerende informationer om såvel venner som fjender og ikke mindst holde på egne mørke hemmeligheder.

Hoover sad som chef for FBI i over seks årtier, hvor han overlevede tre krige samt oplevede otte præsidenter komme og gå.

Portrættet af en af USA's mest berygtede ledere
overførestil filmlærredet ved hjælp af rutinerede kræfter.

Clint Eastwood sidder for 32. gang i instruktørstolen, mens Leonardo DiCaprio lægger krop og sjæl til legenden.

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (801 votes)
3.9
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Spørgsmålet om, hvorvidt Eastwood tør nok, melder sig et par gange i løbet af den to og en halv timer lange film... selve præstationen fra DiCaprio kan der ikke sættes en finger på." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... sine steder lige lovlig lang i spyttet. Og havde det ikke været for en regulær kraftpræstation af et karakterstudie fra Leonardo DiCaprio... havde jeg holdt den fjerde stjerne tilbage." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "... Eastwood bliver på overfladen, og det er en skam. Hoover er en fascinerende skikkelse, men filmen om ham er temmelig kedsommelig." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... en film, hvor man aldrig rigtig kommer helt tæt på. ... Stivheden i fortællingen bliver heller ikke hjulpet på vej af kiksede makeup-effekter..." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "I Leonardo DiCaprios grandiose udførelse er han påfaldende blokeret i sit kropssprog og taler i eruptive staccato-sætninger og med en anelse skinger stemmeføring, en mand, der spejler og bekæmper sine indre dæmoner i omverdenen." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... på ingen måde helstøbt, hverken som filmisk fortælling, historieskrivning eller personportræt – men bedst som det sidste, især takket være en imponerende præstation af Leonardo DiCaprio." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det mest interessante ved 'J. Edgar', som ikke er nogen helt vellykket film, er måske at se, hvordan Eastwood vil bruge sin maskuline ideolekt til at skildre en stor kærlighed mellem mænd. Omvendt er det ikke så vildt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
charlotte1319

Og helt fortjent. Flot film, tung rolle og sørgelig skæbne... Men god dokumentar. Top

Januser/344067

Mine forventninger til filmen var man samme tid så hvordan FBI arbejde på sager spændende opgaver. I stedet for man en film som Leo spiller udemærket. Hvordan personen bag facaden er samt de problemer han måtte havde ved ikke afsløre for sin mor at han er Bøsse.

Kan ikke sige præcis hvad den fejler men da filmen var halvvejs kede jeg mig fyldt.

The Other Account

'J. Edgar' fejler ikke noget, historiemæssigt, for det er handlingen der er noget galt med. Undertegnet plejer som regel ikke at være til biopics, men fordi traileren til filmen om FBI-chefen J. Edgar Hoover, der ikke kommer i de nemmeste situationer, satte gang i en masse forventninger, tja så måtte jeg bare se den! Og derfor er den vellykket på sine planer! For 'J. Edgar' har en ironi og lune der bare gør den ufatteligt seværdig, samtidigt med at den, i historien føles vigtig at vide! Jeg kan ikke huske sidst jeg blev skuffet over DiCaprios præstation, eller måske har han bare aldrig skuffet mig, for det kom jeg lige til at tænke på under hans stærke, sammenligns-værdige og realistiske præstation - Flot klaret!!! Resten af skuespillerne gjorde det også eminent godt, men Geoff Pierson var nok den anden skuespiller, der blæste undertegnet bagover, under sine stærke og livlige holdningstræk.
Men, der er alligevel noget over portrætfilmen, der bare ikke vil lade den passere en bedømmelse på over fire stjerner. For det kan ikke skjules at hvis en film kommer til at virke for alvorlig og at den i forvejen tager mere end 2 timer, at den så kan ende med at blive en anelse kedelig. Det sker her. Der domineres med decideret langsommelige konflikter og (sommetider) livløs dialog og monolog-scener, og det får stemningen til at ebbe ud. Heldigvis er det også den eneste fejl, men samtidigt en ret stærk skavanke.
Alligevel bliver filmen aldrig 100procent mislykket, for historien er filmens klarer lys, men som kun kan få ledt fire stjerner hen til sig!

Wayne

har styr på sine facts. For det er en af USA's vigtigste politifolk han piller ved i denne historie - og han bliver virkelig pillet ved, i en historie hvor man næsten føler at den personlige historie om J. Edgar Hoover er mere vigtig, end den offentlige.

Men som sædvanlig en flot film, som dog ikke er så interessant som andre af Clintens film. DeCaprio spiller overbevisende - giv ham nu den Oscar, han har fortjent.

ennairam

Det er godt nok den ringeste film jeg længe har set. Langtrukken, dræbende kedelig, sort og grå og sikke en amatøragtig alderssminkning .

Hack

Ganske udemærket skuespil, godt plot osv.. Men den burde lige have været 10% kortere

Frank

Okay film

Lars Michael

jeg skulle se den fordi den så god ud og fordi Leonardo DiCaprio er begyndt og spille godt og at jeg er fan af Clint Eastwood.men den holder ikke hele vejen lidt for mange scener der går for langtsom.måske Clint Eastwood dårligste film desværre.

SMOjr

J. Edgar Hoover's liv er et hemlighedsfuldt og interessant et af slagsen, og det bærer filmen skam også præg af. Skuespillet virker overbevisende, men grundet tempoet og den til tider overspillet seriøsitet i hver scene falder det hele ligesom lidt til jorden. Clint Eastwood har altid formået at holde spændingen oppe igennem hans film, uanset længde og tempo, men her formår han desværre ikke at fange interessen på samme måde. Filmen bliver ganske enkelt for langtrukken, og ikke på den gode mere "episke" måde som Godfather filmene, men på den "gab, sker der ikke snart noget?" måde.
Stort potentiale bliver til let forglemmelig. Bliver jeg spurgt hvad jeg synes om filmen, kan jeg kun beskrive den på en måde: den var "okay".

Mia

Da jeg kom ud fra biografen, havde jeg en underlig fornemmelse af at jeg ikke vidste hvor jeg skulle placere denne film, da den er en lidt atypisk film. Men jo mere jeg begyndte at tænke over den jo bedre synes jeg den var.

Jeg synes ikke som sådan at filmen havde nogle vilde højde punkter, som så mange andre. Denne film var mere jævn/lige/middel. Og det er det der gør den anderledes.
Det er en film der skal ses.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.