Cookie- og Privatlivspolitik

Ixcanul

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har for det meste en rolig grundstemning, og fortællestempoet er langsomt. Fortællingen indeholder dog enkelte dramatiske begivenheder, som skildres med en høj grad af realisme. I én scene slagtes en gris, og man ser, hvordan halsen skæres op, og blodet løber ud, i mens grisen hyler, indtil den dør. I en anden meget dramatisk scene går hovedfigurerne i panik, da deres datter bides af en slange. Man ser den desperate mor sidde grædende på ladet af en bil med den livløse datter, og i lang tid er det uvist, om hun lever eller dør. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
23.06.2016
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ixcanul
|

Dramaet 'Ixcanul' handler om den 17-årige mayanske pige Maria. Hun bor med sin familie på siden af den aktive vulkan Ixcanul i Guatemala, hvor de driver en kaffeplantage.

Maria har aldrig mødt den moderne civilisation, og hun drømmer om at rejse væk og opleve byen for foden af vulkanen. Men som indfødt må hun ikke forlade sin landsby.

Efter en ulykke bliver hun dog nødt til at tage på hospitalet, og selv om hendes liv reddes, er der store konsekvenser som følge af hendes valg om at drage væk hjemmefra.

'Ixcanul' er instrueret af den debuterende Jayro Bustamante og filmen har deltaget på adskellige festivaler, hvoraf filmen vandt en pris på Berlin i 2015.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
3.7
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Sammenlagt bliver filmen noget mager angående temperament og tempo, selv om dele af dramaet har sine eksotiske sider." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "En sympatisk film, men langsommelig og omstændeligt har den det med at fortabe sig i den lille familie som pittoresk folklore." (Johs. H. Christensen)

  • Politiken

    "... den belønnes med tætte, langtidsvirkende billeder af et liv, hvor usselt landarbejderslid og naturreligiøse ritualer støder sammen med den industrialiserede verdens forbrugsoverflod ..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Troelsuser/233645

Mange fine scener fra et primitivt samfund. Storslået fotografering og gode skuespillere. Filmen gør indtryk, der ikke glemmes.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.