Cookie- og Privatlivspolitik

It Comes at Night

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en meget urovækkende og uhyggelig grundstemning. Den indeholder mange gyser- og angstprægede scener, hvor hovedpersonerne har voldsomme mareridt eller oplever ukendte trusler og farer. I flere gyserprægede scener drømmer en teenager, at han ser sin syge bedstefar i uhyggelige forvandlinger, og i én scene drømmer han, at han kaster blod op og får bylder på sin krop. I en meget voldsom og blodig scene forsøger to familier at slå hinanden ihjel. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.06.2017
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
It Comes at Night
|

Den uhyggelige thriller ‘It Comes at Night’ følger Paul, hans hustru og deres 17-årige søn, der har isoleret sig dybt inde i en skov, fordi en ukendt trussel terroriserer verden.

Familiens hverdag præges af strenge regler og rutiner i håb om overlevelse, men da et desperat ungt par og deres fem-årige søn søger deres hjælp, bliver tilværelsen sat på en vanskelig prøve.

I fællesskab prøver familierne at overleve, selvom paranoia og mistro lurer under overfladen. Samtidig med at den skrækindjagende fjende kommer nærmere og nærmere, går det op for Paul, at prisen for at beskytte sine kære er ubehagelig høj.

Joel Edgerton (The Gift) og Christopher Abbott (Girls) spiller de to mandlige hovedroller, mens instruktøren Trey Shults af de internationale medier allerede spås en stor karriere.

’It Comes at Night’ tager et nærmere kig på temaet frygt, dommedagsatmosfæren og på at se sine dæmoner i øjnene. Genremæssigt befinder filmen sig et sted mellem gys og intenst familiedrama.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (172 votes)
3.2
3.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... hører til den type horror, der ikke har kostet det store og udspiller sig på et nøje afgrænset område [...] og her varieres den samme situation igen og igen, og det gør [instruktøren] med stor opfindsomhed." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Skuespillet er klaustrofobisk godt. Og Trey Edward Shults får den maksimale effekt ud af den gruopvækkende og konstant tilspidsede situation." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "En kommende kultklassiker er født." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... den diffuse 'It Comes at Night' er bare marginalt uhyggelig." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Meget langsomt og for uoriginalt, men båret af solidt skuespil opretholder man lige netop interessen for familien." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Selv om titlen lyder som en gyserfilm, så handler det hverken om uhyggelige spøgelser eller skrækkelige monsters. Det handler faktisk ikke engang om den luftbårne pestagtige virus, som hele verden tilsyneladende er blevet ramt af.

Filmen tager os indenfor i et lille studie i den menneskelige psyke i en verden, hvor man skal være ufattelig påpasselig og ikke kan tillade sig at stole på nogen.

Udover at fokusere meget på hverdagen og ikke så meget på den ukendte trussel, så bringer It Comes at Night desværre ikke rigtig noget nyt på bordet ift. andre af samme skuffe. Der er fint skuespil og en god psykologisk gyser stemning, bl.a. via musikken. Men historien er temmelig ordinær, og spændingen så godt som fraværende.

Mathias

It Comes At Night har en fed uhyggelig stemning gennem hele filmen, og et fantastisk godt skuespil.
Den går en smule slow, men på den fede og dystre måde.

Husk at det er en thriller og ikke en gyser.

Se den!

4 stjerner herfra.

ania

Hvordan kan sådan en film komme i biografen????
Den var så dårlig..kedelig og man så bagefter og tænkte, hvad skete der lige her....ikke værd at se i biffen...

HeavenOfHorror.dk

Med It Comes at Night oplever vi, hvordan verden er blevet ramt af en mystisk sygdom. Filmen er utrolig dyster og uden den vilde action, men giver til gengæld kuldegysninger af den helt grumme slags!

It Comes at Night er absolut ikke en feel-good film. Eller rettere, det er den jo faktisk, hvis du bruger den til at glæde dig over, at du ikke er fanget i den verden.

I stil minder den en del om It Follows og indie-gyseren Here Alone. En lille historie i simple omgivelser. Og præcis som vi kender det fra andre post-apokalyptiske verdener (såsom The Walking Dead), så er den egentlige trussel nu primært fra andre raske mennesker.

It Comes at Night kan kun anbefales og skal helt sikkert ses i biografens mørke!

Casperuser/1441276

Gør dine penge en tjeneste og lad vær med at se lortet.

Rasmus

Det gør ondt at blive skuffet og det gør mindre ondt når man godt kan nøjes med det man får. Jeg synes det er nederen at filmen ikke var det den blev reklameret for at være. Men det vi istedet fik er godt nok, man snydes bare for pengene. Den er god, spændende og interessant. Men den er ikke bifturen værd også selvom den bestemt bør gives en chance, bare lad vær og se traileren, tænke for meget over titlen og hav lave forventninger

Mickuser/604547

Og ikke af den gode slags. Med udgangspunkt i en markedsføring som gav store forventninger til et gedint gys er "It comes at night" en skuffelse af den helt store slags. På ingen måde leveres varen og som tiden går vokser frustrationen hermed, lige til en abrubt afslutning som efterlader publikum med en undren om hvorvidt lixtallet var for højt eller om man missede en væsentlig pointe undervejs. Ingen af delene var dog tilfældet og det er nu lidt ærgerligt at det, der er tilbage efter dén oplevelse er den lette mavepine efter en slikpose for stor.

Freja Lærke

Denne postapokalyptiske film, er på sin vis en god film med spændende dilemmaer, der giver seeren noget at tænke over. Når dette er sagt, vil jeg siger, at denne film på ingen måde burde betegnes som en gyser/horrorfilm. Men forventninger om at få et godt gys, gik vi fra biografen skuffede.. Vil man se postapokalyptiske elementer foreslår jeg at man bruger pengene til at oprette en HBO bruger og ser Walking Dead.

Stephen King & Gysere <3

Kan starte ud med at sige at den er bedre end hvordan The Walking Dead er nu, det er da altid noget. Men den er ikke ligefrem god. Men jeg vil heller ikke kalde den for dårlig. Takket være den klamme stemning og de troværdige figurer kan man sagtens blive investeret. Men filmens underlige tendens til at være noget den egentlig aldrig giver udtryk for at være, tog mig ud af filmen op til flere gange. Ikke nødvendigvis en film man behøver opleve i biografen, men den fortjener en chance for man der er sikkert nogle der vil få mere ud af den, end jeg gjorde.

Kamilla

Jeg er generelt ret glad for gyserfilm og føler, at jeg har ventet ret længe på en god én af slagsen. Derfor havde jeg måske lidt for høje forventninger It Comes at Night.
Den er helt sikkert én af de bedre, men forvent ikke noget der rykker ved genren eller kommer til at sidde i jer efter i forlader biografsalen.

Filmen ligger i samme boldgade som 'It Follows', der overraskede positivt med sin klaustrofobiske stemning og den måde, hvorpå den legede med genren.
Men hvor det hele virkede så ubesværet og ligetil i It Follows, så kæmpes der på en eller anden måde lidt hårdere med virkemidlerne for at opnå samme klaustrofobiske effekt i It Comes at Night - måske også mere end nødvendigt. Simpelt virker tit bedst, og It Comes at Night prøver altså ret hårdt.
Sidst i filmen sad jeg og forventede en hel masse handling, som aldrig blev indfriet .. Det var lidt ærgerligt, synes jeg, og jeg ville nu ønske, at jeg havde ignoreret en del af plottet og kun fokuseret på at opleve stemningen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.