Cookie- og Privatlivspolitik

Iron Man

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
30.04.2008
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Iron Man
|

I 'Iron Man' opfinder milliardæren og playboyen Tony Stark (Robert Downey Jr.) nye våben til den amerikanske regering. Men da han er ude og afprøve sin seneste opfindelse, bliver han såret og taget til fange.

Han bliver nu tvunget til at bygge våben for fjenden, men i stedet bygger han et panser, som kan redde hans liv og hjælpe ham med at flygte.

Da han er tilbage i USA, beslutter han sig for at bruge sin opfindelse til at bekæmpe kriminalitet.

'Iron Man' er den længe ventede filmatisering af Stan Lee og Jack Kirbys legendariske superhelt og udover en formidabel Robert Downey Jr. i hovedrollen, medvirker Gwyneth Paltrow, Terrence Howard og Jeff Bridges.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (423 votes)
4.9
4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... Nærmest stratosfærisk af format og hamrende effektivt håndteret af instruktøren Jon Favreau... Den rummer en vis tendens til det pompøse og bombastiske, men humor har den dog heldigvis – ingen kan være så bidende ironisk som Robert Downey Jr. – og tillige mere karismatiske medvirkende end de fleste værker i genren. ()

 • BT

  ... Filmens bedste scener [er] faktisk drevet af lynhurtig og hylende morsom dialog samt veloplagt skuespillertalent. Kemien imellem Paltrow og Downey Jr. er af guldrandet Hollywood-skuffe. ()

 • Ekstra Bladet

  Lyder det langt ude? Det er det egentlig også. Men det er samtidig en ren fornøjelse at være i selskab med Robert Downey Jr., der folder alle sine talenter ud som forretningsmanden, der helt bogstaveligt får jern på. ()

 • Jyllands-Posten

  Filmatiseret tegneserie - åbenbart. Så er man vild med tegneserier, bliver man sikkert vildere med filmen. For vildt går det til! ()

 • Politiken

  Robert Downey Jr. har overraskende meget glimt i øjet som den lade liderbuks, der bliver verdensforbedrer, og der springer ligefrem erotiske gnister af hans evindelige forspil med Gwyneth Paltrow som den kun overfladisk afkølede, velkrydrede assistent Pepper Potts. ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Fed superhelte film

Charlie

God film, der har gode karakterer og super historie.
Og det var her MCU started :)

Ganzack

Når man ser tilbage på denne film, er der ingen tvivl om at Marvel Cinematic Universe startede med et brag. Iron Man er ganske enkelt bare god underholdning, som understreger hvor vigtigt det er at centrere sin film om en interesant og multidimensionel karakter.
Karakter mener jeg er nøgleordet for Iron Man filmens succes, idet at filmen netop tilføjer sin egen stil og karakter til den (på det tidspunkt) blomstrende superheltegenre. Det er en film der, modsat mange af sine forgængere, syntes at tegneserier, med deres historiemæssige indhold og æstetik, oprigtigt er det fedeste og mest velegnede kildemateriale i verden. Med andre ord fejrer filmen tegneseriekildematerialet, og er stolt over det.
Robert Downey jr. er perfekt castet, og hans Tony Stark er en medrivende og interresant karakter. Et elskeligt røvhul, som må se sig selv og sin arv i øjnene, og overkomme dem begge for at opnå sit fulde potentiale. Resten af castet støtter op om filmens festlige tone, og filmen ser virkelig ud som om at den har været en fornøjelse at lave, hvilket smitter af på selve filmoplevelsen. Filmens tredje akt kunne være stærkere, og visse aktionsekvenser er en anelse uinspirerede og "flade" i deres udtryk. Dette er ikke altødelæggende, men holder filmen tilbage fra at være perfekt.
Med Iron Man tog superheltefilmgenren sit næste skridt, og var sammen med Sam Raimis Spider-Man film, blandt de første superheltefilm, der var decideret stolt af at være baseret på kildematerialet.
Filmen er ganske enkelt en fornøjelse :)

Thomas

Så får den næsten automatisk 6 stjerner herfra...næsten

Jacob

god film, god underholdning. bygger oprindelses historien godt op, uden at det bliver for langtrukket. Robert Downey Jr. er perfekt castet som Tony Stark, og han har en fest i den rolle. samtidig er kemien med Gwyneth Palthrow god. filmen taber lidt pusten midtvejs, men kommer igen med en, ikke fremragende, men fin slutning.
var i i tvivl om den lå på en 5'er eller en 4'er så den for fire-en-halv.

Emil

Iron man den der startede det hele. Iron man er en rigtig god film, mine favorit del i filmen er der hvor han er i hulen, jeg elsker at se tony bygger sit armor i hulen. Rigtig god action film og superhelte film

Nikolaj

Meget bedre anden gang.

Første gang jeg så den var jeg ikke helt vild med den, men når jeg ser den igen føler jeg at den hænger meget bedre sammen end først gang.

en god underholdende action-film.

Jakob P.

Ironman får 5 stjerner af Anmelderen *****

Robert Downey Jr. gør det rigtig godt og overbevisende i rollen som "Ironman", han er som skabt til rollen, og spiller superhelten i den højteknologiske jerndragt som det mest naturligste for ham. Filmen er både genial og original, den rummer både humor, action og er desuden rigtig godt lavet. Robert Downey Jr. lyser virkelig op i denne fede film, som han er castet perfekt til, og som han spiller perfekt. Man sidder klistret fast til skærmen, mens denne perfekte eventyrs-action film ruller hen over skærmen, så man både glemmer toilet-pauser og andre pauser. Der er action fra start til slut, man bliver grebet af handlingen, og lever sig hurtigt ind i selve historien om hvordan Ironman bliver til.

Da den geniale jetset-industrimagnat Tony Stark bliver taget til fange bag fjendens linjer, i Afghanistan hvor kriminelle stammer og bander styrer territorier med hård hånd, bygger han en højteknologisk beskyttelsesdragt som han bruger til at flygte med. Da han kommer hjem igen, er han klar til at sætte en helt ny kurs for sit firma, som designer, bygger og producerer våben til den amerikanske hær. Tony har set de samme våben og missiler, som han byggede til at beskytte amerikanske soldater, falde i de forkerte hænder og blive brugt imod dem. Han bruger sit design fra beskyttelsesdragten som han flygtede med, til at fuldende sit nyeste design, og skabe en langt mere sofistikerede og avancerede jerndragt. Ironman er hermed født! Og Tony tager nu ud i verden på en mission for at redde verden som en helt, som er bygget - ikke født - til at være som ingen anden.

Denne film er virkelig fremragende, imponerende og bare rigtig godt skruet sammen hele vejen fra start til slut. Man ønsker direkte at se mere til Ironman, efter filmen er slut, og følge ham på nye eventyr. Som jeg ser på det, så er der ingen andre end Robert Downey Jr. som kunne spille Ironman på samme overvisende måde, og med samme integritet som ham. Han gør det virkelig godt som den geniale industrimagnat Tony Stark, som designer og producerer teknologiske robotter, missiler og andre våben. Historien er supergodt skruet sammen, handlingen er god, og man lever sig hurtig ind i filmen. Både Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Terrence Howard og Jeff Bridges er fantastiske i deres roller, og er rigtig godt castet til filmen. Skuespillet er helt sikkert i verdensklasse, og det gør også både historie og handling meget mere overbevisende. Scenerne er godt klippede sammen, filmen har en konstant og god rytme hele vejen igennem filmen. Filmen er generelt rigtig godt lavet, og rigtig god og spændende at se.

Nikolaj

Super gennemført superheltefilm som leger med en helt ny form for helte-karakter.

Robert Downey Jr. er som skabt til rollen som det stenrige geni, der samtidig er en rigtig playboy og lynende hurtig i replikken. Filmen, der er fremstillet i en tid hvor gadgets kun bliver mere og mere populære, viser hvor langt et genis kreativitet kan strække, samtidig med at han genfinder sig selv som superhelt. Filmen er en ægte DRENGERØVS-film, men uden at det bliver for plat, eller der bliver fyldt for meget action på.

Der må også knyttes en kommentar til Jeff Bridges' rolle som manipulerende skurk. Skurkeroller plejer ikke at være noget for den ellers så storsmilende skuespiller, men han formår virkelig at give skurken den modbydelige charme som en rigtig skurk skal have!

Jacob

Denne moderne genfortælling om rigmanden, der overlever et fatalt angreb og bliver til en sand superhelt er en af de mest vellykkede af slagsen. For det første er dragten i sig selv noget af det sejeste, men historien er dejlig simpel og elegant udført. Det her var begyndelsen på The Avengers.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.