Cookie- og Privatlivspolitik

Iqbal & Den Indiske Juvel

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let og venlig grundstemning, men indeholder flere langvarige, let dramatiske og spændingsprægede scener, hvor hovedpersonerne jagtes, tages til fange eller er i lettere fare. I én scene udbryder der en mindre brand i en kirke, og et stort kors falder ned fra væggen og nedover en mand. I en anden scene går lyset pludselig ud, der opstår panik og skrig, og en mand arresteres og sendes i fængsel. I en tredje scene smides en dreng ned i en mørkt hul fyldt med slanger, og i en fjerde voldsom scene får han et dødbringende slangebid. Da filmen forløses positivt og gennemgående også er let og humoristisk, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
20.09.2018
| |
1 time 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Iqbal & den indiske juvel
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

I filmen 'Iqbal & Den Indiske Juvel' er titelpersonens tante Fatwa blevet udnævnt til Vogter af Den Indiske Juvel. Derfor overtaler Iqbal sin far til at købe flybilletter til hele familien, så de kan overvære ceremonien i Indien.

Men intet går som planlagt, og efter Iqbal ved et uheld får raseret en kirke og bliver smidt ud af skolen, forsøger han med hjælp fra Fatwa at starte på en indisk skole i stedet for. I New Delhi spoleres familieidyllen hurtigt, da Den Indiske Juvel bliver stjålet, og Iqbals far sigtes for forbrydelsen.

Nu er det op til Iqbal og hans venner at søsætte en plan for at skaffe juvelen tilbage, rense farens navn og redde dagen.

'Iqbal & Den Indiske Juvel' er den tredje filmatisering af Manu Sareens børnebogserie, som tæller hele 13 bind. Bøgerne og filmenes stil er humoristisk og tager fat om emner som mangfoldighed, integration og mødet mellem kulturer.

Filmens to forgængere hedder Iqbal & den hemmelige opskrift og Iqbal & Superchippen, og de havde biografpremiere i 2015 og 2016.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (121 votes)
4.4
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Tredje omgang med Iqbal Farooq og hans familie er ikke nogen dårlig film, men man bliver heller ikke decideret blæst bagover af originalitet og fortælleglæde." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Der går næsten Indiana Jones i sagerne [...]. Det er alt sammen fornemt. Men der er en diskrepans mellem graden af uhygge og det småbørnsplot, som manuskriptet byder på." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Den slagfærdige charme og alternative familiehygge, som har været så central i de to foregående film, når ikke rigtigt at etablere sig [i 'Iqbal & den indiske juvel']." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der er ingen ægte udfordringer. Det hele glider ned som indisk mad, der bare smager godt. Men alle spiller smukt op til dansen, og der er masser af eksotisk atmosfære." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
sureshuser/828384

I just went to see the film because my actor son has a small role as an Indian TV anchor announcing the theft of the jewel. The film is typical children's entertainment full of cliché and all that tin-packed caricature of Indian crowds and snakes and faqirs and incompetent system.

Lior

Den var spændende. Det var en go børnefilm.

Martin

Kanon familie film Iqbal er simpelthen så sej min søn elsker deres film og vi kan klart anbefale den, som de 2 forrige film

Rasmususer/731325

Fremragende familiefilm med højt tempo, charmerende spillere og en billedside, der holder et MEGET højt niveau.
Navigerer fint mellem små og store børn, fjollet komedie og antydninger af mere komplekse problemstillinger (som når viceværten vil holde Danmark rent).
Tilpas spændende til at holde interessen, og tilpas uskyldig til at hele familien kan være med.
Vores børn på 6 og 9 år gav hhv. 6 og 5 stjerner (af seks mulige).
Masser af gode grunde til at bruge et par timer i selskab med Iqbal og de andre rødder.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.