Cookie- og Privatlivspolitik

Invictus

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
25.02.2010
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Invictus
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
Billetter

'Invictus' er et biografisk drama med Morgan Freeman som Nelson Mandela, der med én skelsættende begivenhed fik samlet en splittet nation.

Mandela overtog i 1994 præsidentposten i Sydafrika, og han stod dermed overfor den enorme opgave at samle den apartheid-splittede nation.

Selvom apartheid-styret officielt var ovre, var det en nation dybt præget af den mangeårige raceopdeling. Da Sydafrika i 1995 skal være vært for VM i rugby, øjner Mandela dog muligheden for, igennem sportens universelle sprog, at samle den splittede nation, og dermed opfylde sin drøm.

Mandela henvender sig derfor til Francois Pienaar (Matt Damon) - anføreren af Sydafrikas landshold, Springboks - i håb om at få hans støtte til at føre Sydafrika sammen til én nation og Springboks til sejr.

Springboks er desværre et uerfarent hold, da de i mange år på grund af apartheid-styret har været udelukket fra at deltage i internationale turneringer, og ingen regner derfor med, at holdet vil komme særlig langt i turneringen.

'Invictus' er instrueret af Clint Eastwood ('Unforgiven', 'A Perfect World', 'Million Dollar Baby').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (456 votes)
4.6
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Netop forudsigeligheden er en afgørende svaghed i 'Invictus', der ikke er så stærk som Clint Eastwoods foregående håndfuld film, og som nemt kan beskyldes for at være både banal og sentimental. Men når anmelderen sad med bevægede tårer i øjnene under en betragtelig del af filmen, er der grænser for, hvor meget han anstændigvis kan kritisere den." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "Håndværket er selvfølgelig i top. Clint krydrer filmen med nogle smarte sidehistorier. Og kemien imellem Freeman og Damon er i top. Men alligevel savner man lidt af det magiske og personlige Clint-touch." (Henning Høeg) ()

 • Jyllands-Posten

  "... ikke blot hans filmiske rytmesans og funktionelle, kontante fortællestil gør 'Invictus' til en fryd, for den er mere end det, nemlig endnu et eksempel på den saglige, stilfærdige humanisme, der har præget hans seneste værker. ... Jeg undlader at ty til de glamourøse og højstemte adjektiver. Man kan læse i stjernerne, hvad den film er værd." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Freemans velkontrollerede spil ligger så tæt på den smilende, spinkle, karismatiske Mandela selv; og Eastwood er så stensikker i sine virkemidler, store som små, at den mere end to timer lange film på én gang gør os til begejstrede rugbytilskuere og "historiens øjenvidner"." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "Filmen står ved sine klassiske kvaliteter og er konservativ på en postiv måde." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Det er bestemt en interessant historie, og den er rigtigt fint lavet, med enkelte humoristiske momenter, og man har fået lavet et rigtigt fint indblik ind i vigtig periode i Sydafrikas historie. Der kan man tydeligt se, at det ikke er hvilken som helst, som instruere den. Clint Eastwood: En rigtig dygtig historie-fortæller. Og med en hærlig Morgan Fremman som Nelson Mandela.

Som sagt alt er i orden, Matt Damon gør det skam også glimerende. Dog er det mere fokuset på Sydafrika, som virkelig interessere mig. Og filmen bliver desværre temmelig langtrukkende indimellem. Da filmen er lang, og fokusere rigtigt meget på snak, og knap så meget på dagligdagen i Sydafrikas verden.

Frank

Dårlig film

Wayne

men man forventer alligevel mere af en Eastwood film - lidt kedeligt.

Jeff

The re-birth of a nation through rugby? Not quite.

S. Rico

Den første halvdel af filmen er interessant og som sådan udmærket. Men da det til sidst kun handler om rugby, bliver det gabende kedeligt at se på. Jeg holdt mig dog vågen det meste af tiden...

Panchen

Det var skægt at se matt damon forsøge at tale med accent, men det lykkedes ikke altid, det er nu ikke det der gør den middel - historien ramte mig ikke. De spiller en maaaasse høj musik i filmen for man virkelig skal rammes på følelserne, men det virker ikke rigtig på mig - ville hellere have noget handling.

Heidi Maria

Normal ikke min type film, og heller ikke den jeg var gået ind og se, hvis det stod til mig, men den var fandeme godt, det skal den ha'! ;D
Morgan Freeman er altid fantastisk, og denne film er absolut ikke en undtagelse! ;b ..

Et sandt mesterværk - og det er ikke noget jeg siger særlig ofte!

Louise

Rørende og fascinerende film!
Jeg kendte ikke så meget til perioden inden jeg så filmen, men man lærer virkeligt noget både om folk og samfund uden at man føler, at man bliver undervist. Man bliver underholdt! Rigtigt godt endda!

Tag ind og se den, hvis du vil se en film, der giver lidt at tænke over og drager paralleller til verden også i dag.

camillauser/125511

ENDELIG en film med rugby i!
Som stor tilhænger ef sporten og som en der har boet i Sydafrika og har oplevet Apartheid er dette en sublim film.
Ja jeg syntes det er en af de bedste film jeg MEGET længe har set.
Freeman og Damon spiller fænomenalt og Matt Damon har virkeligt fået indstuderet rugby sportens dynamik og kan den til fingerspidserne.
Springboks holdet er Sydakfrikas "pride and joy" pg jeg syntes Clint Eastwood har gjort et helt fantastisk stykke arbejde og holder sig til det der står i historie bøgerne!
BRAVO!
En lille kommentar til Alexandra vedr. at rugby overhovedet er lovligt: det er ikke mere farligt at spille end fodbold og er efter min mening en af de bedste hold hvis ikke det bedste man kan spille.
Min egen søn spiller det og kammeratskab, sammenhold, og respekt for hinanden og andre hold er dagsorden i den sport.,
De værdier tager man med sig gennem hele livet.
Som man siger :
FOOTBALL IS A GENTLEMAN'S GAME PLAYED BY HOOLIGANS AND RUGBY IS A HOLLIGAN SPORT PLAYED BY GENTLEMEN.

Louise

Sad tilbage med en kedelig fornemmelse af at have set det hele før.. Det er godt skuespil og glimrende billede på perioden i Sydafrika, men det ændrer ikke på oplevelsen af, at man har set hvordan fodboldhold ændrer det hele for befolkningen ved at vinde det helt store meskerskab i andre film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.