Cookie- og Privatlivspolitik

Inna de Yard: The Soul of Jamaica

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
24.10.2019
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Inna de Yard
|

Dokumentarfilmen 'Inna de Yard: The Soul of Jamaica' er portrættet af et musikalsk overflødigshorn i form af en gruppe reggae-pionerer.

Raggae-pionererne har gennem årtier indkapslet essensen af den ypperste reggae-musik og gavmildt delt ud af de musikalske gaver på tværs af generationer og sociale skel.

Musikerne i filmen tæller bl.a. Kiddus I., Cedric Myton, Derajah, Steve Newland, Kush, Lloyd Parks, Var, Ken Boothe, Winston McAnuff, Bo Pee og mange flere.

Filmen instrueres af Peter Webber, som tidligere har stået bag film som Pige med perleørering og Hannibal Rising.

'Inna de Yard: The Soul of Jamaica' er Jamaicas pendant til Cubas Buena Vista Social Club om nogle af de største musikere i landets historie.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
5.8
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... filmen glemmer aldrig musikkens røde tråd, som står lige så vibrerende samfundsbevidst i 2019, som den gjorde 40-50 år tidligere, i 'Inna de Yard'-projektets beundringsværdige ambition om at genfinde den jomfruelige udgave af Jamaicas vidt forgrenede musikalske rodnet." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "[Veteranerne] er sympatiske, lune og ligeglade med kameraet, når de fyrer op for endnu en joint. Men når filmen forsøger at gengive atmosfæren på terrassen med en easy-going tråd og et blød fokus, synker man dybt ned i stolen, som når morfar fortæller sine barndomshistorier for gud ved hvilken gang." (Joakim Grundahl)

  • Weekendavisen

    "Filmen gør for reggae, hvad Wim Wenders og Ry Cooder gjorde for cubansk musik med 'Buena Vista Social Club' (1999). Man får stor lyst til at udforske rytmen og måske ryge ganga ovenikøbet." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.