Cookie- og Privatlivspolitik

Inkasso

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
22.10.2004
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Inkasso
|

Komedien 'Inasso' handler om den spillesyge Laura, der ikke har verdens bedste dag. Chefen har lige afsløret hendes "lån" fra kassen, spillebulernes kredit er udløbet og i hendes stue står inkassatoren Klaus og råber på penge.

Imod alle odds indser det umage par, at de er gjort af samme stof, og sammen flygter de fra gammel gæld på både bankekontoen og i følelseslivet.Men i en verden af lånehajer, sværvægtsboksere og ludomaner bliver der slået under bæltestedet og Laura og Klaus får brug for meget mere end kærlighed og kildevand, hvis de små drømme skal passe ind i den store virkelighed.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
3.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Troels

Sjovt komedie, som har den dejlige danske, sorte humor. Hvis man skulle lave den i dag, så ville det nok nærmere være en der havde dummet sig med at låne online, eller noget i den stil.
Synes Iben Hjejle gør det glimrende, men har også altid godt kunne lide hende.

Jens

Her har vi at gøre med en rigtig tidsbølge film. Inkasso (2004) kom i samme periode som diverse danske action-komedier såsom Blinkende lygter (2000), I Kina Spiser de hunde (1999) og Gamle mænd (2002) i nye biler. Den når dog for mig ikke helt samme højde som de fornævnte film.

I filmen møder vi Laura, som er kommet i problemer. I stedet for at låne penge (og komme i RKI) på traditionel vis, har hun valgt at tage lidt fra kassen. Dette sender hende ud i et hav af problemer, hvor det halve kunne være nok.

Filmen er humoristisk, og der er fart på den... Den når dog som sagt ikke de ægte action-komediefilms højder. Så har du ikke set Blinkende lygter, Gamle mænd i nye biler eller I Kina spiser de hunde endnu, så tag og start der i stedet.

Charlie

Jeg er vild med måden, hvorpå et tabubelagt emne som det at have gæld bliver behandlet i Inkasso. Den danske og lidt mørkere humor bliver efter min mening bliver brugt til UG i filmen - det er med til at gøre det hele mere let spiseligt.

Inkasso illustrerer meget godt hvad der kan ske hvis man ignorerer rudekuverterne (som vel kommer på e-boks nu) fra kreditorer. Samtidig ses det også tydeligt, hvorfor folk med andre problemer, som spilleproblemerne i filmen, ender ud med låne af private eller tage et quicklån. Som Inkasso så smukt viser, så sparker virkeligheden dog på et eller andet tidspunkt døren ind (i bogstaveligste forstand), hvis man ikke får betalt sin gæld til tiden. Herefter bliver man som Iben Hjejle i Inkasso nødt til at forholde sig til situationen.

Jeg kan klart anbefale andre, at se filmen :D

Peder

Inkasso er en action-komedie af den gamle skole. I samme stil som vi kender Gamle mænd i nye biler, blinkende lygter og mange andre film fra samme æra. Så tag ikke filmen for seriøst.

Kim Bodnia var nok én af de skuespillere der tegnede denne guldalder for danske actionkomedier mest... Og hvis du er fan af denne tough-guy i hans andre film, vil du højst sandsynligt også kunne lide ham i denne. Ved siden af ham gør Iben Hjejle også en god figur - og det er således langt hen af vejen de to, som trækker filmen hjem.

For mig er Inkasso ikke helt op og ringe på samme niveau som fornævnte klassikere (Gamle mænd i nye biler + Blinkende lygter)... Men det er heller ikke én af de ringere film fra perioden. En god mellemvare som vil gøre sig fint en fredag aften, hvor du skal bruge en underholdende film, der ikke kræver for meget af dig.

PLJ fra https://loanscouter.com/

Marcus

En fantastisk dansk film i den absurde klasse. Lasse Spang Olsen som instruktør styrer slagets gang solidt, mens både Iben Hjejle og Kim Bodnia leverer solide præstationer... meget kan gå galt når/hvis man ikke har styr på sine lån, gælden hober sig op og virkeligheden kommer efter dig!

// Marcus - https://kviklaan-guide.dk/

Jakob P.

Inkasso får 3 stjerner af Anmelderen ***

Iben Hjejle giver den rigtig godt som den problemfyldte kvinde Laura, som tilsyneladende ikke kan forstå at man ikke kan åbne 36 konti, og skylde over 400.000 kr. væk, uden at skulle betale en klink. Ligeledes spiller Kim Bodnia også rigtig godt som inkassatoren som bliver sendt ud efter Laura, fordi hun taber alle penge som hun spiller for, og fordi hun skylder Claus's chef Holger penge. Skuespillet er faktisk i orden, i betragtning af at det er en dansk komedie, og det er 2 rimelig kendte danske skuespillere som har hovedrollerne. Der er bare nogle grundlæggende ting, som jeg føler trækker ned i karakteren af denne film, og gør helhedsindtrykket mindre godt.

Laura har et rigtig godt liv, hun har en sød kæreste, bor i en flot lejlighed, og har et rigtig godt job. Der er bare et problem. Laura er en klasse A ludoman, hun har åbnet gud ved ikke hvor mange konti, og skylder over flere hundrede tusinde kroner væk. Hun har desuden pantsat alle sine ting. Problemerne kommer væltende ind ad døren, i samme mængde som rudekuverterne gør det, og snart kan hun ikke ignorere tingenes tilstand. Claus bliver sendt ud som inkassator, og hans eneste formål er at inkassere de penge som Laura skylder hans chef. Laura og Claus kan ikke være mere forskellige for hinanden, men alligevel drages de og tiltrækkes de af hinanden, og snart indser de at den eneste vej ud af alle deres problemer er at følges ad.

Inkasso er en helt klart en 3-stjerners film, men hverken mere eller mindre i mine øjne. Skuespillet er helt sikkert udmærket, men handlingen og historien er lidt rodet, og det samme er sammensætningen af scenerne og de forskellige skift mellem hver scene. Helheden i filmen er lidt noget rod, historien er lidt tynd, og filmen reddes kun af de talentfulde skuespillere som agerer ubesværet i deres roller. Filmen er ikke særlig godt skruet sammen, det er den bare ikke, og det trækker helheden lidt ned. Det er helt klart skuespillerne som holder filmen og historien godt kørende, og sørger for at holde stemningen i filmen oppe. Derfor lander jeg på de 3 stjerner til Inkasso.

Lars Michael

der er ikke noget så sjovt som at se en film hvor Lasse Spang Olsen tager os ud på et eventyr hvis man kan sige det,man ved bare hvordan hans film er.

S. Rico

dansk komedie fyldt med sort humor af den sjoveste slags.

Wayne

Lasse Spang Olsen kører videre i sin absurde komiske stil, i stil med I Kina og Gamle mænd. Fuld fart frem, uden at se sig tilbage.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.