Cookie- og Privatlivspolitik

Inherent Vice

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en problemfyldt, utryg og til tider psykedelisk grundstemning. Mange af karaktererne er mere eller mindre mentalt forstyrrede, og fortællingen præges af forvirring, sex, stofmisbrug og momentvis også af vold. I én scene, som foregår på en massageklinik, taler en mand og en kvinde meget eksplicit om oralsex, hvorefter to kvinder begynder at kysse hinanden og dyrke højlydt sex på gulvet bag ved en disk. I en anden meget lang og seksuel scene står en kvinde nøgen foran sin ex-kæreste og rører længe ved sit ene bryst. Hun sætter sig efterfølgende ved siden af ham, måske onanerer hun, hun lægger sig ovenpå ham, han slår hende hårdt bag i og har efterfølgende voldsom sex med hende. Man ser i nærbillede hendes triste, let fornedrede ansigt. I en tredje scene bindes filmens mandlige hovedperson til et rør i loftet i et lille kælderlokale, mens han har et voldsomt trip efter at have røget pot. Da han slipper fri kommer han i slåskamp og nikker sin modstander adskillige skaller, så vedkommendes hoved bløder, og bagefter skyder han en anden mand, som vi ser ligge i en blodpøl. På grund af filmens utrygge stemning generelt, sexscenerne og den nævnte voldsscene, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.02.2015
| |
2 timer 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |

I filmen 'Inherent Vice' bliver den stofmisbrugende privatdetektiv Larry "Doc" Sportello kontaktet af sin ekskæreste Shasta. Den sexede unge kvinde overtaler Doc til at kigge nærmere på en mulig kidnapning af ejendomsmogulen Michael Wolfman, men inden længe er det Shasta selv, der er forsvundet fra jordens overflade.

Nu må den konstant skæve hippie dykke ned i L.A.'s syrede underverden fuld af letpåklædte kvinder, nazister, spioner og lyssky tandlæger. Alt imens gør den aggressive og konservative politimand, Bigfoot Chester, livet sværere for Doc, der i bund og grund blot ønsker at nyde 70ernes fede groove.

Paul Thomas Andersons (Boogie Nights) nyeste værk er en syret komedie, der låner kærligt fra film noir-traditionens hårdkogte univers tilsat et strejf af 'The Big Lebowski'. Filmen er baseret på Thomas Pynchons roman (på dansk: 'Naturlige mangler') og byder på et imponerende cast ført an af Joaquin Phoenix.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (44 votes)
4.1
4

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen du gerne ville elske, men bare ikke kunne. Sådan havde jeg det meget præcist efter to og en halv time i biografen med Paul Thomas Andersens mindst gode film ud af indtil videre syv." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er en vild film. Lige så stenet som sin konstant potrygende hovedperson, privatdetektiven Doc Sportello. Og lige så syret som sin forskruede tid anno 1970." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Bestemt ikke noget nyt hovedværk fra Anderson, men en veloplagt stiløvelse, der aldrig rigtig når i mål, men vejen dertil er stærkt underholdende med et væld af fremragende filmiske detaljer." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Et broget patchwork af begivenheder, sikkert og overlegent komponeret og orkestreret - og med en til tider næsten forhastet absurd og vittig dialog, der momentvis minder om Brødrene Coens skæve krimikomedie 'The Big Lebowski'." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Enten står man af på den her film efter ti-tyve minutters forgæves forsøg på at finde rede i navne, intrigeantydninger, fortællestemmer, musikstumper og andre periodesignaler. [...] Eller også overlader man trygt til chauffør Paul Thomas Anderson at finde vej gennem sin egen plotlabyrint." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er en krimi, hvor plottet er irrelevant, og en film, der vil skildre en tid og en tilstand. [...] Det er en udsøgt film for den rigtige tilskuer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Det har klart været Paul Thomas Anderson's mål at lave en film noir-komedie, hvor det ikke er den overordnede handling som er vigtig - men mere de spacede situationer han kan udsætte sin "helt" for.

Og der er næppe et bedre årti, at gøre det i end de frigjorte og tågede 70'ere.

The Big Lebowski? Lidt er der om det, men desværre slet ikke med samme humor.

Sørenuser/124708

Denne film er vel nok den kedeligste film, jeg nogensinde har forsøgt at se. Jeg holdt ud i 60 minutter, så forlod jeg biografen - hvilket jeg aldrig har gjort før, og aldrig troede skulle ske.

Den første time af filmen er en lang serie samtaler, der ikke fører nogen vegne. Det er dræbende.

Joaquin Phoenix har en stærk "screen presence" og er skæg at se og høre på, men det er så også dét.

Ja, jeg så kun de første 60 minutter - men der var INTET at komme efter. Phoenix får den ene stjerne, resten får nul.

S. Rico

Lad det være sagt med det samme: Inherent Vice er ikke en film for alle. Manden ved siden af mig i biografen faldt i søvn efter ½ time, parret foran mig gik efter ca. en time, og lidt senere udvandrede endnu tre personer.

Det hænger nok sammen med, at tempoet i filmen er langsomt. Der sker ikke ret meget. Og det der sker kan være kringlet at finde ud af, hvis man ikke er fuld opmærksom. Hvis man omvendt sørger for at følge med i de forskellige plottråde fra starten, så er det faktisk lige ud af landevejen. Doc følger diverse ledetråde i sin færd på at finde ud af, hvad der er sket med hhv. sin ekskæreste Shasta og rigmanden Wolfman. Langt hen ad vejen en ret ordinær detektivhistorie. Og jeg sad og tænkte: hvornår begynder den for alvor at blive syret, sådan som anmelderne havde lovet?

Det sker først meget sent, nemlig da Doc vover sig ind i en tandlægebygning formet som en kæmpe tand. Så begynder festen, han møder underlige personer, og der sker uforudsete ting. Det minder faktisk om en 70'er fortolkning af, da Danny i Game of Thrones går ind i ”The House of The Undying” i Qarth. Både bygningens form og de syrede visioner og mennesker.

Jeg har det lidt med dette års 70'er film som jeg havde det med sidste års American Hustle. Begge er ”70'er film” og begge er meget lange og føles endnu længere. Men hvor American Hustle desperat forsøgte at være morsom uden at være det, så er humoren i Inherent Vice langt mere afdæmpet og underspillet. Hvilket taler til Inherent Vice's fordel. Der mangler dog mere humor, der mangler mere groovy 70'er musik, og der mangler en mere syret tilgang, hvis det skal opveje den ordinære og langsomt fortalte historie. 3 små stjerner.

Freja

Man skal virkelig holde øjnene åbne for at følge med i handlingen til Paul Thomas Anderson's syrede 70'er-noir, men alt andet ville også være synd. Filmen er nemlig fuld af visuelle gags, fantastisk skuespil, lækkert production design og masser af LA-stemning. Det er ikke min yndlings-PTA-film, da jeg synes, den har lidt for meget stil og lidt for lidt hjerte. Men det er en super fed rutchebanetur.

Fem stjerner

Mickyuser/929890

Rigtig underholdende film. En film der bryder med det "normale" handlingsforløb. Man er underholdt fra start til slut af alle de forskellige karaktere og referencer til 70'ernes popkultur.

Den kan varmt anbefales hvis man er til film hvor man skal følge med og tænke selv.

Jeff

Psychedelic film-noir! There’s something you don’t see every day. From the get-go, there’s an air of confusion and you soon realise, this is the point. The whole movie is seen from the perspective of Phoenix’s character, Doc, a dope-head who isn’t always sure what he’s seeing is real, or if his paranoia is drug related.
It’s a fun film with twists and turns. You’re never quite sure where it’s going. There are a number of plot threads and not all of them get much attention, but for the most part, they are all fascinating and fun. There is a break neck pace at times, which only adds to another brilliant performance by Phoenix, who is ably assisted by Josh Brolin and a number of semi-cameos, with Reese Witherspoon standing out among them.
I thoroughly enjoyed it! It’s a fun movie that keeps you on your toes, a number of times I thought one or two of the plots were coming to an end, only for there to be a twist and turn things on their head.
There are a couple of times (and a couple of scenes) the pace slows down and it gets a little boring and unnecessary, but overall it’s one of the quickest 2½ hours you’ll spend at the movies.

Daniel

5 ud af 6 stjerner.

Inherent Vice er en film om privatdetektiven 'Doc' i 70'erne, der med en joint i mundvigen forsøger at løse alle byens mysterier. Det hele starter med at 'Doc' bliver spurgt om hjælp af hans unge ekskæreste Sasha. Dog efter kort tid og mange nye twists og personer, bliver han introduceret til noget lang større.
Man skal holde tungen lige i munden og følge godt med på skærmen mens man ser Inherent Vice. Dog på grund af alle de farverige karakterer og spøjse detaljer i filmen holder den godt fast i en gennem hele filmen, og formår at føles som en langt kortere film end den reelle lange spilletid.

Alt i alt en utrolig underholdende film med en god kombination af krimi, sort humor og ikke mindst fantastisk skuespil!
Til alle jer der godt kan lide The Big Lebowski, Paul Thomas Andersons film eller bare har lyst til at prøve at se noget nyt: Se den!

"Rædselspiraten"user/247979

-4,5 stjerner ud af 6-

Inherent Vice er en psykedelisk 70'er drøm, der bliver mere og mere mystisk som den vises. Filmen er baseret på 2009 noir detektiv romanen "Inherent Vice" ( "Naturlige mangler" på dansk) af Thomas Pynchon.

I hovedrollen ses en af Hollywoods største kamæleoner, Joaquin Phoenix, denne gang er han trukket i demi skjorten, karry-bukserne, bakkenbarter og til tider en afro. Karakteren hedder Larry "Doc" Sportello, et hippie "pothead", der arbejder som privat detektiv, i Los Angeles.
Fortællingen starter ud med at Doc får besøg af sin ekskæreste Shasta Fay Hepworth ( Spilles af Katherine Waterston), der beder Doc om hjælp til at forhindre hendes nuværende kæreste, den rige ejendoms mongul, Mickey Wolfmann (Eric Roberts), at blive indlagt på en en institution. Kort tid efter forsvinder både Shasta og Mickey, hvorefter Doc må ud og opklare mysteriet. Historien tager en masse ufoudsigelige drejninger og man møder en masse pudseløjerlige karaktere.

Filmen er rigtig flot, billed-mæssigt, kostume-mæssigt (der har fået en oscar nominering) og skuespillerpræstations-mæssigt, for ikke at nævne at filmen har en af de bedste trailere jeg længe har set.

Dog bliver filmen ret hurtigt kaotisk med FOR mange vigtige plot detaljer, der køre for hurtigt forbi, MEN Pga. alle detaljerene tror jeg at Inherent Vice er en af de film der bliver bedre, jo flere gange man ser den. Man bliver proppet med så mange indtryk, bi-personer og side fortællinger, at det er svært holde styr på ved en første-gangs-oplevelse. Hvilket er ærgerligt da man nemt bliver tabt af historien- men på den anden side giver det mig virklig lyst til at se den igen, så jeg kan opfange flere af Paul Thomas Anderson skøre og fantastiske detaljer.

Inherent Vice tegner et flot billede af 70'erne, med alle de faver den kan trække, og er til dig der bla. kan lide Bizar humor, Krimi, Komedie, stoner Joaquin Phoenix , "Skæve " karaktere, Paul Thomas Anderson film og kan side i en biograf i 148 minutter.

Ina

Paul Thomas Anderson er en instruktør der efterhånden har vist at han kan lave hvilken som helst film. Tunge dramaer, lette komedier, og denne gang springer han ud i en krimi-komedie kaldet 'Inherent Vice'.

Filmen handler om Doc (Joaquin Phoenix), et pothoved og en privat detektiv, der leder efter sin forsvundne eks, samt hendes nye fyr, den meget kendte ejendomsmægler Mickey Wolfmann. I mellem det er der en masse finurlige figurer og spøjse sub-plots.

Filmen er 2 1/2 time lang og der sker riiiiiigtig meget. Der er rigtig meget man skal holde øje med, hvilket gør filmen en kende forvirrende. Til gængæld er den dog meget underholdende. Alle skuespillerne spiller virkelig godt og så SER filmen også bare lækker ud, men dens 70'er-esque stil.

Det er ikke en film jeg ville anbefale for alle og enhver, men hvis du er til 70'er krimi film, film der minder om 'The Big Lebowski' og 'The Long Goodbye', er det her måske en film for dig!

4/6 stjerner

Dennis

- 4 ud af 6 stjerner

Inherent Vice er en film som føles som den kom direkte fra 70erne ... der er ikke det store fokus på et sammenhængende plot men mere at give tilskueren til oplevelse som de ikke er vant til og det lykkedes i stor grad! :)

Alle skuespillerne gør det fantastisk og det er en fornøjelse at se en masse kendte mennesker poppe op ud af ingenting og gøre et imponerende arbejde.

Det er en oplevelse som man burde give sig selv, alene fordi at formularen i moderne film er blevet så homogen og at man her har chancen for at se noget "nyt"

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.