Cookie- og Privatlivspolitik

Inferno

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingspræget grundstemning og indeholder mange voldsomme, actionfyldte scener, og scener med skyderier, eksplosioner og drab. I flere scener ses mennesker, som dræbes med knive, og der er også scener har hovedfiguren nogle uhyggelige drømmesyn, hvori der optræder zombielignende væsener, forvrængede kroppe, paniske mennesker og bygninger i brand. Da disse scener er kortvarige samt løsrevet fra filmens øvrige fortælling, og da filmen i øvrigt forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.10.2016
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Inferno
|
Versioner: se alle
2D, IMAX 2D, Babybio 2D
|

I thrilleren 'Inferno' vågner professoren Robert Langdon op på et hospital i Firenze med hukommelsestab. Der går dog ikke længe, før det går op for symbolforskeren, at han er centrum for en menneskejagt.

Med lægen Siennas hjælp prøver Langdon at undslippe en ukendt fjende. Samtidig må han løse den mest indviklede gåde, han nogensinde har oplevet, inden det er for sent. 

Filmen er baseret på en bestseller af Dan Brown og følger efter Da Vinci Mysteriet og Engle & dæmoner. Forfatterens værker er solgt i over 200 mio. eksemplarer verden over og oversat til 52 sprog. Af fortællinger om Robert Langdon er det kun 'The Lost Symbol', der mangler at blive filmatiseret.

'Inferno' har igen Tom Hanks i hovedrollen og Ron Howard i instruktørstolen, mens der denne gang er en birolle til danske Sidse Babett Knudsen, som er i færd med at opbygge en flot, international karriere med det erotiske drama The Duke of Burgundy og tv-serien 'Westworld'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2080 votes)
4.1
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Længden på kun to timer er et plus for 'Inferno' i forhold til de to første film, hvis det altså ikke lige var fordi, den nye film føles tre timer lang. Ufatteligt meget handling skal forklares, og det sættes skuespillerne til frem for, at man forsøger at vise det i billeder." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Måske holdet bag film-serien rammer helt rigtigt ved næste forsøg, og historien bliver fængende og vildt spændende – og Ron Howard afkorter længden yderligere." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Et mysterium, der nok er krydret med lidt røgslør og et par hæsblæsende løbescener, men desværre er alt for forudsigeligt og til tider bimlende forvirrende." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Alt i alt fascinerende og velorkestreret vrøvl, hvis man lader være med at tænke for meget – ja, endda lader være med at tænke overhovedet." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Eneste lyspunkt i helvedes mørke – men et funklende lys – er Sidse Babett Knudsen, der kan selv og fuldstændigt overtager lærredet, så snart hun viser sig." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Filmens grande finale er afviklet med højspænding, men indtil da sad jeg og småkedede mig på trods af de hidsige jagter og de 'spændende' gåder." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Hvis nu for fanden Ron Howard havde fået det samme budget til at filmatisere selve Dantes mesterværk i stedet for at gå denne kulørt og kuriøst distraherende omvej..." (Lars Bukdahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En dejlig film,hvor man kun kan blive overrasket.
Se den selv hvis du ikke er til Dan Brown.

S. Rico

Hvis man har lidt svært ved at følge med i plottet til en film, hvor man har læst og kender bogen på forhånd - ja så er manuskriptet nok ikke super skarpt skrevet. Første del af filmen er nu ganske fin. Der er lidt Jason Bourne over det med en såret mand, hukommelsestab og farlige folk efter ham. Som filmen skrider frem, blev jeg dog mere og mere ærgerlig over, at der skøjtes hen over mange vigtige plotdetaljer. Det har sådan set været det samme problem i alle tre Robert Langdon filmatiseringer. Måske egner Dan Browns bøger sig bare ikke til film, eller også er der brug for en anden instruktør?

Paula

Nu havde man skyndt sig med at få læst bogen og havde faktisk glædet mig rigtig meget til at se filmen, må sige jeg blev så skuffet over slutningen.. den er politisk korrekt hvilket er noget værre HØ! Sådan kan man også ødelægge en god bog og en berømt forfatters omdømme.. dem som beslutter at læse bogen efter filmen vil blive så skuffet, den slutter jo super godt i bogen og der er en mening med hvorfor han gjorde som han gjorde.. at de vælger 'det gode vinder til sidst' er noget værre gylle.. så skuffet.. min mor syntes den var lidt medium indtil jeg fortalte hende hvordan den slutter i bogen, så røg den helt ned i bunden og ligge..

Jeannette

Jeg forstår slet ikke de dårlige anmeldelser, jeg var godt underholdt fra start til slut! Det skal så tilføjes, at jeg ikke har læst bøgerne. Hvis jeg havde det, ville jeg måske tænke anderledes, men jeg synes faktisk, at Inferno er bedre end de to første film, så derfor 5 flotte stjerner herfra! :-)

Julie

Da jeg satte mig til at se denne film, havde jeg forventet at den ville fortsætte i samme dur som de foregående i filmrækken, men nej...
Den fik slet ikke greb om alle detaljerne med mysteriet som er det jeg synes ville gøre filmen spændende. De springer over virkelig mange vigtige ting for at komme videre til næste spor og springer let og elefant over alle forklaringerne. De når også meget hurtigt til den konklusion at der er tale om en pestsmitte, hvad med at holde spændingen lidt længere?
Der manglede virkelig noget substans for fordybelse i filmen, hvilket jeg synes er rigtig ærgeligt. Er spændt på at se hvordan den næste film i rækken kommer til at blive, men jeg håber de har lært at denne film, som virkelig er en brøler.

jessicauser/369958

Undervejs var filmen udemærket. God action og spændende plot. Ikke noget exceptionelt, men fin underholdning.
Men hvis man har læst bogen bag og er glad for dens slutning, bliver man dybt skuffet over slutningen i filmen. For mig var bogens slutning noget af det bedste ved bogen, da den var originel og uforudsigelig. Ydermere var den meget tankevækkende i forhold til problematikken vedrørernde overbefolkningen.
Mens slutningen i filmen var umådelig kommercialiseret og forsimplet og dybt skuffende. Hvis jeg ikke havde læst bogen havde jeg nok betragtet filmens slutning som udemærket, men samtidig forudsigelig.

Christina user/950514

Jeg synes, filmen var helt fantastisk!

Jesper

Jeg kom meget skuffet ud af biografen i går aftes.
Jeg synes at de første film er helt geniale. Så det var med stor glæde at jeg skulle ind og se Inferno. Men hold da op hvor blev jeg skuffet. Nu har jeg ikke læst bogen, men havde håbet på ligeså mange historier og gåder som i de foregående film. Men nej.
Synes virkelig ikke at den var pengene værd.

susanne

Dan Brown bøgerne er lig med fantastiske film og inferno er ingen undtagelse
Set jer tilbage nyde historien på lærredet ,holdt fast i sodavand og popcorn ,jeg lettede et par gang.
Der er fuldført over kendte steder i verden,vil ikke røbe mere ,nyde den!

Frederik

Ron Howard gør det igen!!! Inferno er mindst lige så spændende som de to foregående film hvis ikke mere. Den formår at holde en så fanget undervejs at selv den mest tissetrængende biograf gæst ikke tør smutte på toilet af frygt for at misse noget (hvilket man vil gøre da filmen kører et vanvittigt højt tempo) Filmen følger ikke bogen helt alle steder, men det gør slet ikke noget for den er så flot lavet, godt skruet sammen og så tempo fyldt at man ikke skænker det en tanke undervejs

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.