Cookie- og Privatlivspolitik

Indignation

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt og jævnligt sørgmodig stemning. I en række erotiske scener ses en kvinde give en mand udløsning med hånden og munden. Andre scener har et voldsomt indhold: En mand slår en anden i ansigtet. En ung skærer sig i håndleddet med et barbarblad. Soldater ses skyde hinanden og stikke hinanden med bajonet. Da hverken volden eller det seksuelle skildres langvarigt eller udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.11.2016
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Indignation
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Babybio
|

I filmen 'Indignation' får den intelligente, jødiske arbejdersøn Marcus Messner mulighed for at starte på et konservativt universitet i Ohio, hvorved han undgår at skulle deltage i Korea-krigen.

Marcus er trods sin flittige tilgang til lektier og lærdom en antiautoritær ung mand, der ikke finder sig i, hvad han mener, er uretfærdigheder fra universitetets undervisere og i særdeleshed dekanen, der udfordrer hans grundsyn.

Samtidig står Marcus over for sin første forelskelse, da den smukke Olivia viser interesse, men hun gemmer på en hemmelighed, og snart står han overfor en svær beslutning, der kan få store konsekvenser for fremtiden.

Hovedrolleindehaver Logan Lerman viser nye sider af sit talent, og især samspillet med Sarah Gadon og Tracy Letts som hhv. flamme og dekan er værd at fremhæve.

'Indignation' er et drama baseret på Philip Roths roman om de svære ungdomsår i efterkrigstidens USA, der præges af Korea-krigen og en rasende udvikling i samfundet. Roths bøger er tidligere blevet filmatiseret, bl.a. The Human Stain, og den næste i rækken er En amerikansk drøm. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
4.4
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Indignation' er en skæbnefortælling og rummer samtidig en ubærlig, Mefisto-lignende pagt, der ikke skal røbes her, men opleves i det vemodige, lavmælte drama ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Filmland P1

  "James Schamus [serverer] flere fantastisk velspillede scener, hvor dialogen falder så elegant og virtuost som i en lang tennisduel." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Schamus har iscenesat 'Indignation' med usvigeligt sikker stilsans og med indlevelse i skuespillerne og deres roller, så de færdes på lærredet med hele historiens ildevarslende tragik og gør filmen til både en opløftelse og en ubodelig smerte." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Lerman og Tracy Letts [...] bliver filmens dramatiske akse, og 'Indignation' er blevet en klog og velgjort amerikansk film." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Indignation' er ikke perfekt, men øvelsen lykkes for Schamus. Det er i hvert fald et udsøgt eksempel på en litterær filmatisering." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Poul

Puha, man kan gå glip af så meget i livet. Andre kan bestemme og man kan vælge og det kan lande på det forkerte sted, det forkerte tidspunkt og så er livet pludselig ikke mere...stærk film. Godt skuespil og så er jeg vild med den periode,,,tøj, biler m.m.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.