Cookie- og Privatlivspolitik

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark
|
Versioner: se alle
Originalversion, IMAX - uden undertekster, Særvisning
|

Filmen 'Raiders of the Lost Ark' (Jagten på den forsvundne skat) er den første i serien om eventyreren og arkæologen Indiana Jones (Harrison Ford).

Arkæologen bliver hyret af den amerikanske regering til at finde den tabte Ark. Arken skulle efter sigende indeholde enorme okkulte kræfter og vil måske være det ultimative våben i den forestående 2. Verdenskrig.

Dr. Henry Jones er dog ikke den eneste, der er ude efter skatten.

Steven Spielbergs legendariske eventyr har indtil nu fået 3 efterfølgere.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (239 votes)
5.4
5.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Der er gået 30 år siden Indy for første gang svingede sin ikoniske pisk, men det er stadig en forrygende røverhistorie, der med sin perfekte blanding af spænding, drama, humor, romantik og eventyr – tilsat en knivspids okkult mysticisme – med lethed fejer mere moderne bud på eventyrfilm af banen." (Louise Kidde Sauntved)

  • Ekstra Bladet

    "... selv hvis man - som denne artikels skribent - har set filmen flere gange end Disneys juleshow, er der nyt at komme efter i de farvejusterede, stabiliserede og knivskarpe digitale drengerøvs-løjer." (Rune Melchior Sjørvad)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Alle tre film er gode men dette er den bedste.

Rasmus/Musen

-Det er sjovt at sige, at en film stadigvæk kan virke så "Udviklingsskabende" til andre film her dagen i dag. Men hold da op, hvor har den mange ikoniske scener i sig. Man kan direkte sætte lægge sig ned i sofaen og tælle ALLE scenerne igennem en efter en. De er alle ikoniske! Det er bare sådan noget, som Indiana Jones virkelig kan, altså få os til at Huske alle de ting, som der skete i filmen.

Hvis der er noget, som Indiana Jones helt klart ikke kunne give os mere af, så er det Eventyr! Indy er en helt for os alle (eller Næsten alle, tror jeg) og det vil han forblive i mange årtier endnu. Hans ikoniske pisk er ikke til at tage fejl af, når han svinger den som en for at stoppe fjenden (og faktisk også for at Undslippe fjenden somme tider).

Den eneste til, at jeg altså IKKE kan give filmen de fulde 6 stjerner, er fordi den næste i serien bare er endnu bedre.

MEN
Et eventyr skal altid starte et sted, og denne her er kommet godt i gang lige fra start af til nu.
;-)

Lars Michael

Tillykke den er en vinder.

Lise

En af verdens bedste film :) :) :)

Nikolaj

Indianer Jones der er lavet, er utrolig underholdene men der nogle utrolige dårlige kampscener i den.

Det kan går være den er gammel, men alligevel.

Gir den dog alligevel 6 stjerner, for den er sindssygt underholdene.

Jacob

Harrison Ford har fået hård på brystet efter hans succes med Han Solo i Star Wars, og den første film om den ellers rolige arkæolog med hang til hårdtslående eventyr, og en passion for at bringe verdens forsvundne skatte tilbage, er nærmest inkarnationen af betydningen skattejagt, og afslutningen er stadig skræmmende trods vi snakker en menneskealder før CGI og andet moderne skrammel gjorde sit indtog.

CINEMANDRUP

Mage til bedre klassisk eventyr film findes ikke - så kort kan det siges.

Første gang jeg stiftede bekendtskab med dette storslåede mesterværk af et eventyr - for en del år siden efterhånden - sad jeg nærmest savlende, hypnotiseret og knugede min popcorn skål til mig i ren og skær spænding af hvad der i min verden var fuldstændig mind blowing.

Sikke en historie, sikke nogle karakterer og sikke en rejse det var at se denne film.

Den har uden tvivl stadfæstet sig som min yndlingsfilm - det skyldes primært to ting: Harrison Ford og Steven Spielberg

Steven Spielberg - behøves man at sige mere. The man is a legend. Han fornemmelse for mystik, action, historie, udvikling, spænding og skabelse af karakterer der printer sig ind i vores underbevidsthed er uforlignelig. Han har formået at skabe en person - der blot ved sin skygge - er genkendelig som værende indbegrebet af eventyr og heltemod.

Spielbergs evne til at skabe noget historisk kult ud af denne franchise ligger til dels også i evnen til ikke at overdrive computereffekter, men derimod gøre sig umage med ægte biljagter, rekvisitter og bygning af realistiske sets, fremfor at computeranimere dem.

At han så lige finder Harrison Ford - der ikke var første valg til rollen, men som nu ejer denne til fulde - er en gave til seeren. Harrison formår med sin rå, humoristiske, charmerende og alt igennem uforglemmelige figur at gøre Dr. Jones til en af de mest elskede helte som man nemmest kan identificere sig med.

Denne film er for mig fortsat noget af det bedste der nogensinde er produceret. En eventyrfilm af denne kaliber kan ikke gå uden om 6 stjerner. Dette piskesvingende eventyr sætter sig på tronen og kunsten er efter min mening - i denne genre - ikke blevet gjort efter siden denne film.

Ord er ydmyge i denne anmeldelse overfor en af de bedste barndomsminder, denne film har givet en. Stor respekt og stor hyldest til min absolutte yndlingsfilm:

Indiana Jones: Raiders Of The Lost Ark.

PS: Dear Mr. Spielberg
If you are reading this, please make more - but the old fashioned way:-)

Frank

Fremragende Action Adventure Film

dippegalantuser/922792

Jeg kan huske da jeg så filmen for første gang, dengang man bare var en knejt og verden lå åben og fuld af eventyr. Denne film spillede op til hele den måde at tænke på, alt var muligt og dengang de gode naturligvis vandt over både ondskab og personlige problemer.

Filmen er ikke bare en kult-klassiker, det er en klassiker. Den og konceptet bag filmserien er søgt kopieret et hav af gange, nogle mere (Tomb Raider) heldige end andre (The Librarian), men alene graden af kopiering viser jo at der er tale om noget helt særligt.

Must see...

Michael

Titlen på anmeldelsen virker måske billig, men til læsernes orientering, så har jeg hugget den fra Roger Ebert. Det er min undskyldning, for jeg kan ikke sige meget klogere ord om filmen.

Indiana Jones er velspillet af Harrison Ford. Han er rå, kompetent, sjov og gudfrygtig. Han har gåpåmod og hjertet det rette sted. En mand, der kan give sig i kast med de mest vanvittige ting med vores fulde opbakning. "I will improvise", siger han, da han skal hijacke en lastbil fyldt med soldater. "Oh yeah", siger vi. Indy bliver udsat for lidt af hvert (det hele faktisk) bl.a. avancerede fælder, indianere, slanger, nazister og Gud. Han får sjældent lov til at hvile sig, men filmen finder overraskende nok også tid til set-up og suspense med atmosfære. Du får lov at beundre den eventyrlige skat, hver eventyrlige opdagelse. Anslaget er et godt eksempel, men jeg vil ikke spolere noget.

Actionscenerne selv er også nogle bemærkelsesværdige konstruktionerne, hvor det ene problem lægges oven på det andet og får os helt ud til kanten af sædet. Forholdene mellem karaktererne er ikke specielt interessante, der er logiske problemer med historien og filmen slutter uden store muligheder for perspektivering. Det er jeg nu lidt ligeglad med.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.