Cookie- og Privatlivspolitik

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
22.05.2008
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
|

I filmen 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull' (Indiana Jones og Krystalkraniets kongerige) vender Harrison Ford en anden gammel kending af Indiana Jones-universet tilbage nemlig Karen Allen, som i den første film spillede Marion Rawenwood.

De får følgeskab af supertalentet Shia LaBeouf som Indys søn, og de to engelske karakterskuespillere Ray Winstone og John Hurt.

Det er igen George Lucas der producerer filmen, og Steven Spielberg som instruerer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (701 votes)
4
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... forsøger [ikke] andet end at underholde med højest tænkelige volumen og tempo. ()

 • BT

  ... går lidt smådød midtvejs, men accelererer igen og fryder videre frem mod den nuttede slutning. ()

 • Ekstra Bladet

  ... fuldstændig forrygende underholdning. Og det er skam også en kunst. ()

 • Jyllands-Posten

  ... som stort anlagt popcornfilm af den mere uskyldige og nostalgiske slags, som kun Spielberg kan realisere dem, kan serien næppe holdes meget bedre i live. ()

 • Politiken

  ... man må sige, at det fjerde eventyr med Indiana Jones ikke blot kommer tørskoet i land, men sandsynligvis også redder sommeren for alle raske drenge, piger og biografejere. ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Gode effekter men et lidt tyndt plot i forhold til de tre andre. Og så syntes jeg at det der gør Indiana Jones til Indiana Jones er de mange 1000 år gamle inkegrave og grotter fra oldtidens beboere. Men i denne her skal Indiana Jones pludselig i fodspor på aliens og i forhold til de andre er det for tyndt syntes jeg, og jeg syntes ikke at aliens hører hjemme i Indiana Jones.

Lars Michael

Fint nok med at man lave sådan en film, mange år efter filmen nr.3 udkom.
Men tempo i filmen er dog ikke så hurtig som de andre i rækken, dog skal du ikke snyde dig selv for en oplevelse, hvor selv os der ikke er fan af Indiana Jones også godt kan se filmen .

Rasmus/Musen

-Men selvfølgelig skal man se den ligeesom de tidligere i serien.

For mig var det denne gang ikke bare 'en ting, som jeg syntes var latterlig, men faktisk flere ting.
Plottet i sig var en af de ting i sig selv. Filmen bevægede sig bare ikke lige i den retning, som Jeg i hvert fald troede eller ønskede den. Jeg forstod desuden heller ikke slutningen af filmen, men det er nu også hvad det er med Hollywood's film i nutiden (Eller i hvert fald, hvad JEG selv har oplevet det flere gange nu).

-Og så var der også nogle gange, hvor scenerne strækkede lige liiidt for langt ude, hvilket efter min egen personlige mening føltedes lidt for overdrevet. Det er dog selvfølgelig også, hvad Indiana-Jones serien er ved at være lidt kendt for, men alligevel føltes det denne gang lidt for plat til mig.

Derfor siger jeg altså til mig selv, at dette må blive den mindst gode af alle Indiana-Jones filmene. Den havde netop bare ikke de samme fantastisk fede elementer eller ikoniske scener, ligesom de tidligere film har haft.

Se den, hvis I vil have god underholdning for en kort stund, ellers er det desværre ikke det helt store denne gang må jeg sige.
;-)

Simon

Da jeg var lille, elskede jeg denne film. Idag er jeg knap så glad for den, men fin underholdning, imponerende effekter, men Cate Blanchett der taler med russisk accent? Arghhh.

Nikolaj

Det synes jeg, skulle den havde blevet lavet sådan? Det synes jeg ikke.

Starten og slutningen er det værste i filmen, ingen af delene bliver udnyttet ordenligt som vi ellers godt ved at George og Steven sagtens kunne have gjort.

Men undervejs i filmen er filmen enlig ret underholdene. Især lige i starten da Indiana møder hans søn.

Men slutningen kikser også fuldstændig.

Men de alle spiller godt også Harrison Ford selvom han var blevet lidt for gammel til rollen.

Thor

Syntes det var en okay film!

FilmFaxuser/1051580

Det eneste gode, og det jeg rent faktisk nød ved filmen var, at det var første gang jeg nogensinde havde oplevet en 'Indianer Jones-film' på det store lærred. Jeg var nemlig ikke født i 80erne, da de tre første film udkom. Jeg må dog også tilstå at det ikke er de store ting der er galt med denne film - altså, grunden til min lave bedømmelse, for de fremragende iscenesatte effekter, de herlige skuespilpræstationer og selve eventyrets baggrund (altså, de steder vi befinder os i) var dejligt at se på, og fungerede rigtigt godt, desværre er det bare selve filmens utroligt kiksede og utroværdige historie, der trækker langt ned. Hvad tænkte holdet dog på. ALIENS!!! Hvilke mennesker vil stoppe en vigtig sci-fi ting ind i en rent gennemtænkt eventyrfilm? Tja, Spielberg og Indy skuffede mig virkeligt! Altså, det jeg nød at indholdet flere gange bliver som forventet (altså, det her mener jeg på den gode måde), jeg elskede virkeligt at gense de veltimede gimmicks, ret tørre men stadigt ganske fungerende one-liners, klamme kryb og den store slange. Setdesignet i filmens klimaks er imponerende fedt lavet og de sidste tyve minutter er også der, hvor filmen virkelig leverer eventyret - også selvom historien virkeligt går hen og bliver elendig der. Tja, jeg kan ikke beskrive med hele og letforståelige ord/bogstaver, hvad jeg ikke kunne lide ved filmen, jeg ved dog at det er nemt at forstå, når jeg skriver at historien var utroværdig mod de originale og andre gode eventyr. Tja, så decideret ringe, blev filmen heller ikke takket være effekterne og skuespillerne, men den var heller ikke særligt god. Derfor får 'Indiana Jones: Krystalkraniets Kongerige' kun tre stjerner! Den kan til gengæld anbefales til eventyrfans, men ikke til store fans, i vil sikkert syndtes at den er ringere end min okay mening!

- Skrevet af: Katrine

Jeff

Typically entertaining Speilberg action, but the story adds nothing new. If anything it detracts from what’s gone before.

Tribute

Den mindede lidt om Star Wars da det var at Indiana Jones (Harrison Ford) fortalte Shia LaBeouf at det var hans far.
Men den var også RIGTIG kedelig de talte seriøst for meget og der var for lidt action. Jeg så den kun fordi at Shia LaBeouf var med i den. (fordi at jeg har været fan af ham i Ca. 5år)

Indianna Jones er nu mest for de mere voksene men Teenager kan godt se den alligevel. Selvom at den er Mega Kedelig.

S. Rico

Filmen er da såmænd udmærket og historien ok. Men trods sminke og hårfarvning virker Harrison for gammel og slidt til rollen. Indiana Jones skal være vital og sprudle af liv, og en sådan rolle kan en ældre herre altså ikke udfylde tilfredsstillende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.