Cookie- og Privatlivspolitik

In the Heart of the Sea

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk grundstemning, og den indeholder mange voldsomme scener med blodig hvalfangst, skibbrud, dødsfald og med fortvivlede, udhungrede og forkomne personer. I flere scener kommer et skib fx i voldsomt stormvejr, og man ser mænd, der falder i vandet eller omkommer på dækket. I én scene ses en druknet person under vandet, og i en anden scene ses nogle skeletter og lig ligge i en grotte. I en tredje scene skyder en mand i desperation sig selv i hovedet. Da de voldsomme scener med dødsfald ikke er udpenslede, og da hovedpersonen klarer skærerne, så filmen forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.12.2015
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
In the Heart of the Sea
|
Versioner: se alle
3D, 2D, Babybio 2D, Seniorbio 2D, IMAX 3D
|

Filmen 'In the Heart of the Sea' følger hvalbåden Essex, der den 12. august 1819 sætter kurs mod det sydlige Atlanterhav fra havnen i Nantucket.

Rejsen forventes at vare 2½ år, og det endelige mål er Stillehavet ca. 3.000 km ud for Sydamerikas kyst, hvor der går rygter om en stor bestanddel af kaskelothvaler, der primært jages pga. af den dyrebare spermacet.

Kaptajnen, George Pollard, har fået sin stilling ad nepotistiske omveje, og det er førstestyrmanden, Owen Chase, der besidder den egentlige maritime erfaring. Allerede efter få dages sejlads står kaptajnens hovmod for forfald, da skibet sejler direkte ind i en storm, men den ødelæggende søgang bliver kun starten på et langt mareridt. I jagten på den ultimative fangst møder skibet en gigantisk kaskelothval, som får skæbnesvanger betydning for alle ombord.

Herman Melville skrev sin store amerikanske roman, ’Moby Dick’, delvist inspireret af den virkelige historie om Essex og dets møde med en usædvanlig aggressiv tandhval. Tragedien blev senere nedfældet af de overlevende sømænd, og for 15 år siden opstod der fornyet interesse for hændelsen, da Nathaniel Philbrick udgav sin prisvindende bog ’In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex’.

Den filmiske udgave af begivenheden er instrueret af Ron Howard, der tidligere har portrætteret karakterer i ekstreme situationer i Backdraft, Apollo 13 og Rush. Hovedrollen spilles af Chris Hemsworth. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (94 votes)
4.1
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hvis Ron Howards spektakulære film skal ses, må det være på grund af hvalen. Også selv om den slår lige rigeligt med krumspring i længden, ansporet af at man i dag kan alt i en computer." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... når der ikke rigtig bliver gået i dybden med hovedpersonernes bevæggrunde og baggrund, og når replikkerne alt for ofte er tynget af klichéagtig machohørm, så ender man som undertegnede med at heppe på hvalen." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Et par forkølede indspark om skibsreddernes grådighed kan ikke redde dette vrag af en film, som mest af alt ligner en gylden mulighed, der er strandet på for mange kompromiser og manglende fokus. Øv." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Der er kort sagt meget, der ikke VIL i den her film, der vil rigtig meget på én gang. Men billedsiden er fantastisk." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der spilles upåfaldende, pænt og ordinært. Det samme gælder Ron Howards instruktion. Tidligere har han stået for to slappe filmatiseringer af to slappe Dan Brown-romaner, og hans greb om billedsætning, komposition og drama er ikke blevet sikrere siden sidst." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "I stedet for 'Moby Dick's nørderi og galskab får vi en hval optændt af retfærdig harme og en halvvejs sand fortælling, der ikke er halvt så god." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Facit er en solid og traditionel film, der slutter samme sted som Moby-Dick: 'Og jeg alene undslap, at jeg kunne fortælle dig derom.'" (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Jeg ser en film, som er underholdende, spændende men som er lidt uinteressant og prøver for meget af på effekter. Effekterne er ikke engang helt vildt gode, stilen er god, den er sådan set også flot filmet, men jeg fik ikke nogle fornemmelse af, at vi var langt ude på havet. Jeg må dog stadig indrømme, at den var rigtig underholdende, skuespillet var glimrende, jeg vil dog gerne have en anelse mere dybde på mange af karakterne, det er mange dygtige skuespiller, som vi har med at gøre, men de får ikke lov til at vise sig frem. Det er nok ikke en film, som jeg vil se igen, den vil helt sikkert falde i karakter, men første-gangs indtrykket er fint. Den får 4 små stjerner herfra!

S. Rico

Filmen om historien bag inspirationen til Moby Dick lægger klassisk ud med en ældre mand, der ser tilbage på sin ungdom. Det er nemlig historien om nogle voldsomme begivenheder fra dengang, han var skibsdreng på en hvalfangerbåd. Man får stillet i udsigt, at der virklig skete noget HELT forfærdeligt på den rejse. Så dramaet er helt i højsædet, da tiden skrues tilbage, og vi ser hvalfangerbåden stævne ud til lyden af knagende planker og reb.

Om bord er den unge kaptajn Pollard og hans 1. styrmand Owen Chase spillet af Chris Hemsworth. Sidstnævne er helt perfekt i rollen som den erfarne og seje styrmand, der emmer af autoritet, når han råber kommandoer til besætningen. Filmen er i det hele taget bedst i den første halvdel, hvor vi også kommer til at stifte bekendtskab med den svære og blodige hvalfanger business. Man er helt tæt på og kan nærmest lugte blodet og saltvandet.

Senere handler filmen til gengæld mere om skibsbrudne end om hvaler. Hvis man allerede har set Life of Pi, Unbroken, All is Lost og Kon-Tiki, så vil man nok føle et dyk i underholdningsniveauet. Glædeligt er det dog, at filmen ikke falder i den kliché at vise kaptajnen som en endimensionel irriterende rig snob. Kaptajnen og styrmanden er nærmest dødsfjender til at starte med, men begge udvikler sig hen over filmen.

Selv om der er mange positive ting, så var jeg alligevel lidt skuffet over, den måde filmen ændrede karakter på midtvejs. Den starter på 4 store stjerner og ender på 3.

GiwizZeni

Ron Howard er en helt igennem solid og teknisk dygtig instruktør, en rigtig filmhåndværker. Men han er aldrig bedre end det manuskript han arbejder med. Er det et godt manus bliver resultatet virkelig godt, som vi så det med 'Et Smukt Sind', 'Apollo 13', 'Rush' og 'Frost/Nixon'. Er manuskriptet til gengæld svagt formår han ikke at løfte det og vi ender med ligegyldig metervare som f.eks. Dan Brown filmatiseringerne. Hans produktioner svinger derfor fra virkelig godt til standart autopilot, men heldigvis aldrig rigtig skidt.
Med 'In The Heart Of The Sea' ligger Howard sig desværre igen midt i feltet. Det er ikke dårligt, der er meget godt at trække frem, feks. Anthony Dod Mantles smukke og sitrende intense billeder. Men trods mange gode intentioner ender det alligevel noget forglemmeligt. Skuffelsen skyldes til dels at man ikke får det man betalte for. Traileren lovede storslået 'Moby Dick', men det er mere "Man versus Man" end "Man versus Nature" der er filmens omdrejningspunkt. Jo, vi får da lov at se monstret et par gange. Den store hvide hval dukker meget belejligt op hver gang filmens egentlige historie er ved at gå i stå. Bragende flot er det, men desværre ikke så meget mere.
Som i tidligere film udforsker Ron Howard en mandeverden under pres og det er i reglen et spændende set-up, men denne gang er der alt for mange karakterer, sideplots og rammehistorier, der gør at det ender med at blive noget rod. Man engageres ikke nok følelsesmæssigt i karaktererne, til at de kommer til at betyde noget.
Howard gjorde det så godt i Formel 1-filmen 'Rush', ved at skære ind til benet og fokusere på de to hovedpersoners indædte tvekamp. Med hans tekniske talenter endte den med at stå meget mere klart og stærkt. En af 2013's bedste film i øvrigt. Se den og lad 'I Havets Hjerte' sejle sin egen sø...

Wayne

Måske ikke den film man håbede på, når det nu var HVALEN det skulle handle om - og det gjorde den lidt kedeligere. Men billederne fejler ikke noget, der mangler bare på en mærkelig måde et reelt drama.

jesperuser/535098

Viser i ikke filmen længere eller hvad sker der?

Blueberry

Den nåede da ikke engang at spille en måned?!

Cathrine

Hvis man elsker action, spænding og flotte mænd er det helt klart en film man skal se. Vi kender ham tidligere fra filmene om THOR, og han gør det også fantastisk i denne film. En utrolig smuk historie om nogle sømænd, og Moby Dick. Fantastisk grafik og skuespil. :)

Peteruser/690334

Synes ikke filmen var god. Man ser ikke meget af hvalen Moby Dick som jeg havde håbede.

Amalie user/1088339

Filmen var fantastisk lave. Jeg følte at man blev trukket ind i hvalfangernes liv.
Jeg er stærkt imod at fange hvaler, men man fik næsten et sus af at følge med i hvordan de gjorde dengang.
Filmen fortjener en Oscar for alt det skuespillerne har været i gennem for at lave den.
Jeg kan kun anbefale den :)

Cecilie

Er ret skuffet over, at den kun kører i tre biografer - og så på Sjælland... Hvad så med os fra Fyn og Jylland, der havde glædet sig enormt til at se den?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.