Cookie- og Privatlivspolitik

In Bruges

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
05.09.2008
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
In Bruges
|

'In Bruges' er en actionkomedie om to lejemorderes (Colin Farrell og Brendan Gleeson) ufrivillige ophold i Brugge.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (52 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
laurits

In Bruges er en helt igennem gennemført film. Den er uforudsigelig, men ved altid hvor den vil hen, og hvad den vil. Filmens temaer om valg og konsekvenser passer eminent til den simple historie og det dystre, dog morsomme manuskript.
Kemien mellem karaktererne er glimrende (Især mellem Gleeson og Farrel). Ralph Fiennes stjæler showet hver gang, han er på skærmen. Han er både bidsk og temperamentsfuld men holder sig til sine ritualer.
Dette er også en morsom film. Der er så mange gode replikker at plukke derfra. Den holder dog altid en fin balance mellem at være dyster og sjov.
Martin Mcdonagh er dog manden, man kan takke for alt dette. Ikke bare har han skrevet et FANTASTISK manuskript, han har også filmet filmen Brügge så smukt, at man med det samme får lyst til at besøge den.
Nogle gange er det de små, originale lavbudgetsfilm, der er de mest inspirerende og imponerende. Jeg er i hvert fald meget imponeret over denne opfindsomme, lille perle af en film.

P.S. (Jeg nåede ikke engang at nævne den racistiske dværg... ha ha... åhh, jeg elsker den her film)

Simon

Ray: Purgatory's kind of like the in-betweeny one. You weren't really shit, but you weren't all that great either. Like Tottenham.
(pause)
Ray: Do you believe in all that stuff, Ken?
Ken: About Tottenham?
Et, eksempel på genialitet. Kun et. Der er mindst 9 mere.

Colin Farrel og Brendan Gleeson matcher hindanen super godt, og de levere kun sjove indslag. Og Ralph Fiennes har ikke været hårdere siden Schindler's list. Handlingen er sjov, mørk og absurd. Gnomen er dværgen om man vil, er utrolig sjov. Især hans lille tanke om de sorte mod de hvide. En film som inkludere en racistisk dværg, er sindsygt.
Filmen minder mig også lidt om The Departed. Og det er kun godt. F.eks. Hoppet oppe fra kirken.
Læg mærke til, at sidst i filmen, siger en mand at kirken har åbent til syv, normalt. En overvægtig mand fik hjertestop sidste dag. Jeg tror det er den mand Farell talte med i starten af filmen, da Gleeson gik op i tårnet.

Nikolaj

Man kan ikke andet end at være imponeret over denne specielle film. Humor har den nok af, og det er en fornøjelse at se sammen spillet mellem de to legemordere. Karakterene er fantastiske, legemorderene, skurken og den herlige dværg. Der er stil over filmen, selvom den er grotesk. En 6 stjerners oplevelse ud for originaliteten, og den herlige underholdning.

Bjarke

Martin McDonagh har efter denne film skrevet og instrueret Seven Psychopaths, der på trods af flere sjove scener aldrig fik afrundet dets tema ordentligt. Denne film forsøger efter min mening slet ikke at tage fat i og undersøge nogle temaer, men alligevel er den en del bedre end Seven Psychopaths. Colin Farrel, der normalt ikke spiller ret godt, gør det godt heri, og de resterende skuespillere gør også hver sit. Filmen formår både at være sjov, mørk, og trist, alt sammen i omgivelser der både er flotte, historiske, og så grå, at selv det danske vejr må give op. Filmen er dog ikke for alle, for der er ikke tale om en actionfilm med skud og eksplosioner til højre og venstre, og en god del af filmens styrke ligger i dens dialog. Men giv den alligevel en chance, for den er noget særligt. I værste fald vil du bare ikke kunne lide filmen.

S. Rico

Super god historie, stemningsfulde locations og godt samspil.

Det trækker desværre ned, at der går alt for lang tid, før det bliver interessant. Og slutningen trækker også ned, da den er alt for utroværdig. Og så synes jeg personligt meget lidt om Colin Farrel, som i det meste af filmen er ret så irriterende.

Bedst er Brendan Gleeson som den lidt ældre lejemorder Ken. Og det er også godt tænkt, at der som bihistorie bliver optaget en film samme sted. For de tre lejemordere Ray, Ken og chefen Harry opfører sig i mange situationer som om, de bare er med i en film. Hvilket de selvfølgelig også er…

Frank

Dårlig

Line FS

Jeg er helt vild med tonen i filmen! Den første del af filmen var helt vildt genial og jeg fik grinet en del.
Synes sgu da var meget fed, underholdende, skæv men også meget seriøs. Flot skuespil!

Wayne

Måske en mærkelig overskrift til en voldelig film om lejemordere. Men tempoet og stemningen i filmen - samt ikke mindst lokationen, gør at den overskrift er dækkende. Gleeson og Farell gemmer sig efter deres seneste hit, der ikke gik efter planen - nu er den ene af dem blevet et problem, der skal løses.

Sebastianuser/911265

Dette må være en af de bedste film jeg har set i mange år.
Spillet mellem Farell og Gleeson er helt fænomenalt. Historien er gennemført og man formår at komme hele vejen igennem filmen uden at føle sig sat af på noget tidspunkt.
Jeg kan kun anbefale den varmt til alle.

PS. I beskrivelsen af filmen (på denne side) står der at filmen foregår i bruxelles, men det er nu altså Brügge ;) (In bruges)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.