Cookie- og Privatlivspolitik

Ice Age 4: På gyngende grund

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
28.06.2012
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ice Age: Continental Drift
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, Originalversion
|

Animationsfilmen 'Ice Age: På gyngende grund' er det fjerde eventyr i filmserien om istidens løjerlige, forhistoriske dyr.

Mammutten Manfred, dovendyret Sid, sabeltigeren Diego og den uheldige agern-samler Scrat er alle tilbage.

Scrat jagter stadig den evigt undslippende nød, som han har forsøgt at fange siden tidernes morgen. Nu har hans skøre jagt dog konsekvenser for verden, da han udløser en kontinental naturkatastrofe.

Manfred, Sid og Diego kommer væk fra resten af flokken, da kontinenterne deler sig, og med Sids stride bedstemor på slæb støder de ind i både søuhyrer og en gruppe pirater, der gør alt for at forhindre vennerne i at komme hjem igen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (318 votes)
4.3
3.3

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det hele er for meget forfølgelsesscene på forfølgelsesscene og nye og større sprækker i isen og uha-da-da. Filmens actionscener og persongalleri stikker af i for mange forskellige retninger til, at man kan føle noget for hele affæren." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Hvis nogen spørger mig, føjer 3D-effekterne igen ikke det store til oplevelsen. Men billederne er stadig intet mindre end forrygende. - Man fristes til at række hænderne ud for at røre ved både dyr og isbjerge. Og hvis vinterdepressionen stadig hænger ved, så er 'Ice Age 4' måske dén kur, du leder efter." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er stadig en fornøjelse at følge det stakkels egern Scrats endeløse jagt på et agern - ikke mindst, da han får skilt planetens kontinenter fra hinanden. Den slags gakkede indfald er der bare ikke nok af i denne strømlinede efterfølger (...)" (Peter Albrechtsen)

 • Politiken

  "Undertitlen 'På gyngende grund' er desværre en alt for præcis beskrivelse af tilstanden i den nye Ice Age-film, hvor historiens lidt for mange dele driver fra hinanden som kontinentalplader." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Meget er lånt fra klassiske steder. Her er forførende sirener, og også myten om Atlantis besøges. Resultatet er en famlende og lidt overlæsset film, som alligevel kan få én til at smile, når Manse, Diego eller Sid – især Sid – siger noget sødt eller skørt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emil

Handlingen er ikke god, og skurken er dårlig. Men filmen har dog nogen sjove øjeblikke. Kærligheds historien virker hellere ikke for mig

Nikolaj

Og handlingen fungere ikke rigtigt mere.

Camilla Ravn

Endnu engang har de lavet en god efterfølger. Syntes den havde hele pakke: Det sjove - det kærlige og det onde. Kunne sagtens snuppe en 5ér

Jeannette

Udemærket underholdning. Børnene nød den, og det var det vigtigste. Den havde sine momenter, men må tilslutte mig dem, der siger, stop mens legen er god....

Tilde

Min lille niece, på 4 blev siddende under hele filmen, og det er i sig selv et kvalitetsstempel...:) at den så til tider var lige spændende nok, så hun måtte på skødet, det tror jeg bare gjorde oplevelsen for hende ekstra god :)

Jensuser/358587

Super sjov film for både børn og voksne. Mine drenge var knækkede af grin flere gange og kunne heller ikke undvære at få den på dvd.

Wayne

er stadig Scrat - når han er med får fantasien lov til at få frit spil. De andre figurer begynder at kede mig lidt - der er ikke rigtig en udvikling af karaktererne, og generelt var historien en anelse tynd.

Men det er da stadig hyggeligt at gense gamle venner - måske for sidste gang?

Liseuser/504379

Sjov og underholdende for både børn og voksne. Iøvrigt sønnens første biotur, og den kunne da holde ham i sædet:)

FilmFaxuser/1051580

Efter en lille pause på fire år, får vi igen lov til at se den gakkede flok på det store lærred. 'Ice Age 4: På Gyngende Grund' er i helhed et godt bud på den film man kan tage med børnene ind og se i ferien - det anbefaler jeg ikke, men det kan man. For på den lyse side så er underholdningsfaktoren hele tiden oppe på det grønne hjørne, altså takket være de talrige gakkede men komiske jokes - som vi dennegang får fra Sids akavede bedstemor, og indholdet af nogle ganske fine actionscener - under kampene imellem flokken og de wannabeagtige pirater. Men alligevel er dette fjerde eventyr den svageste i geleddet. Det er dog svært at sætte fingeren på hvad det er som er 'Ice Age 4´ overordnede problem, men ser vi på det som mest halter, så er det grundhandlingen. Den har et irriterende indhold af overfladiske elementer, som oven i købet udspiller sig på en tyndbenet historie, så filmen på den måde hverken er overraskende eller speciel nyskabende. Kort sagt så kan den tilskuer, der er vant til at se amerikanske animationsfilm, scene efter scene forudsige hvad der kommer til at ske, og det går stik imod den begejstring man gerne skulle føle, når man sætter sig til rette i biografsædet. Det virker som om folkene bag filmene er ved at løbe tør for nyskabende familieunderholdning, så de bør nok tænke lidt mere over handlingen, før de klemmer endnu en film ind i serien og inden franchisen tøer helt op. Scrat var bl.a. med til at starte det opfindsomme ved filmserien, på grund af hans klassiske forsøg på at få fat i det evigt undslupende agern. Og elsker du det lille egern lige så meget som jeg gør, så vil du sikkert også blive ked af det, når du ser hvor lidt det egentligt er vi ser til ham!

Som sagt er filmen mangelfuld, men skal du se den, så gør for underholdningens skyld, uden hæmninger, og uden de helt store forventninger, da 'Ice Age 4: På gyngende Grund' ikke kan andet en at beskrive sig selv som en utroværdig og ufatteligt mangelfuld sequel! Personligt blev jeg meget skuffet, men alt i alt får filmen Tre stjerner herfra!

- Skrevet af: Sebastian

Kragelund90

jeg synes det var en god film - dog synes jeg ikke at den var nær så¨sjov som de andre

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.