Cookie- og Privatlivspolitik

I skyggen af kvinder

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
05.11.2015
| |
1 time 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
L'ombre des femmes
|

Det franske drama 'I skyggen af kvinder' handler om Pierre og Manon - et ungt par, der lever af at lave små dokumentarfilm og tilsyneladende har det godt sammen.

Men da Pierre møder den unge Elisabeth, opstår der sød musik, og de indleder et romantisk forhold.

Alligevel ønsker Pierre ikke at forlade Manon, og han ser heller ingen grund til det. Men situationen kompliceres, da Elisabeth en dag opdager, at Manon også har en elsker. Alles moral bliver blotlagt, og begge forhold begynder langsomt at falde fra hinanden.

'I skyggen af kvinder' er instrueret af veteranen Pilippe Garrel, der har vundet adskillige priser på diverse festivaler, bl.a. for ungdomsdramaet 'Les amants réguilers' (2005). Manuskriptet har Garrel udfærdiget i samarbejde med Jean-Claude Carrière, der skrev flere af Luis Buñuels mesterværker.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
2.3
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er ikke meget dybde bag følelserne, og man føler, at der på de 71 minutter, filmen varer, kun lige med nød og næppe er tid til at handle historien af uden særlig mange mellemregninger." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "En trist film om nogle triste liv. 71 minutter kan indimellem være lang tid." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det bemærkelsesværdige er, at Garrel lykkes med at skabe en film, der virker tidløs. Den er eksistentielt aktuel, selvom den benytter sig af en stil, der hører fortiden til." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Med sit 'nøgterne' fokus på parforholdets fænomenologi mimer Garrel sine Truffaut- og Godard-forbilleder, men Carrière [manuskriptforfatteren] måtte godt have lirket lidt mere med balancen i manus, før kameraet gik i gang." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Filmen er en raffineret bagatel, en solo i et klassisk jazznummer eller et sent maleri af mester, som varierer motivet. Den er fuld af gode iagttagelser, som ikke bliver brugt til noget særligt..." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.