Hobbitten: Femhæreslaget

Censur 11
10. Dec 2014
142 min
SF Film
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Billede
(© SF Film)
Billede
(© SF Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.8 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

I 'Hobbitten: Femhæreslaget' er Bilbo og de 13 dværge lykkedes med den opgave, der sendte dem på eventyr tværs gennem Middle-earths farlige landskab.

Nu har de generobreret riget Erebor under The Lonely Mountain, og de uvurderlige skatte, som det gemmer, tilhører igen Thorin Oakenshields ædle slægt. Men under togtet har rejsekammeraterne vækket den frygtelige drage Smaug, som nu har direkte kurs mod den svækkede havneby, Lake-town.

Erebor er dog langt fra et sikkert sted på trods af den fordrevne drage, for en hidtil ukendt, men talstærk hær af orker marcherer mod det generobrede kongerige. Og med både mennesker, elvere og ikke mindst Mordors værste afskum på vej står Middle-earth over for en altafgørende krig.

Kulminationen på Peter Jacksons ambitiøse Hobbitten-projekt skal binde den forholdsvis lette stemning fra de to forgående film, En uventet rejse og Dragen Smaugs ødemark, sammen med hans mere dystre Ringenes Herre-trilogi. Det sker bl.a. gennem titlens femhæreslag, der sætter dværge, mennesker, orker, elvere og kæmpeørne op imod hinanden i kampen om Erebors skatte.

Trilogien er den dyreste filmproduktion nogensinde, og der er brugt over 745 mio. dollars på at bringe Tolkiens 304 sider lange romanforlæg til det hvide lærred. Filmen har naturligvis Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Cate Blanchett og Luke Evans på den fyldige rolleliste.

'Hobbitten: Femhæreslaget' vises i lighed med sine to forgængere både i det nye HFR-format og som almindelig 3D og 2D. Læs mere om HFR-formatet. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: