Cookie- og Privatlivspolitik

Hysteria

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
01.12.2011
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hysteria
|

'Hysteria' er en romantisk komedie om opfindelsen af vibratoren.

I Victoriatidens London ansættes den unge og stræbsomme doktor, Mortimer Granville (Hugh Dancy), hos byens absolut førende ekspert i kvindesygdomme, Dr. Dalrymple (Jonathan Pryce).

Den efterspurgte doktor trænger til en hjælpende hånd med de mange kvinder, der står i kø for at underlægge sig doktorens populære behandling: En helt speciel manuel bækkenbundsmassage, der kurerer alt fra hovedpine og rastløshed til stress og svage nerver.

Mortimer mestrer hurtigt metoden, og klinikkens succes når nye højder samtidig med, at han falder pladask for chefens rebelske og rapkæftede datter, Charlotte (Maggie Gyllenhaal).

Da Mortimer imidlertid ikke kan holde arbejdstempoet oppe på grund af overanstrengelse i armen, opfinder han sammen med sin elektronikglade ven, Edmund (Rupert Everett), en snurrende mekanisme, der hurtigt kommer til at vende op og ned på verden med sine gode vibrationer...

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (84 votes)
4.4
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et vellykket tidsbillede og et slag for feminismen. Det sidste står fabelagtige Maggie Gyllenhaal for..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en begavet, skæg og tankevækkende tøsefilm." (Birgitte Grue)

 • Ekstra Bladet

  "Ikke stor filmkunst, men en god historie fortalt med tæft og snilde." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Ind imellem kommer filmen i tanker om, at såvel sygdomme som behandlingsmetoder, hospitalsforhold og klasseskel på den tid vist egentlig var en ganske barsk affære. Men langt hovedparten af tiden stiller den sig selv og muligvis også en del tilskuere tilfreds med blot at være sød, stilbevidst, ganske forudsigelig og rigtig veloplagt spillet af et kompetent hold med dels erfarne kræfter..." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "... utrolig pæn og ufarlig. Den er tydeligvis lavet til at appellere bredt... Men det er der bare ikke kommet nogen synderlig interessant film ud af." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "... sødt, men også lidt for sødt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Og samtidig en anelse kedelig. Humoren er til at overse.

Katrine

En hyggelig og lidt sjov film drama, om lægen der opfindelsen dildoen af ren nød...

Carinauser/1046295

Det er altsammen så pænt og nydeligt. Lidt for sød og intetsigende til min smag. Forudsigelig og lidt for kedeligt i længden.

Nadineuser/13852

Griner lidt endnu over dens fortælling, synes det var en underholdende og sød fortælling. Det at den har faktuelle ting i sig, gør den kun des mere underholdende. Kan slet ikke tage det lægefaglige scener seriøse, vel viden om det var virkelighed. og heldigvis har vi udviklet os enormt siden den gang. Forestilling om at kvinder ikke skulle føle seksuel nydelse i mine øre er jo helt uvirkelige.

Fire stjerne for den sjove, underholdende og søde fortælling. Den har ikke wow-faktor men hihi hvor sjovt faktor og ville nok ikke se den igen. Men kan klart anbefales.

Rikke

jeg var (og er stadig)vild med den, da den på sin egen "måde" viser hvordan det foregik og hvordan det udviklede sig :)
men lidt pinligt at gå med sin mor ind og se den når man så alle veninderne gå med hinanden :P

men en dejlig film <3

Rie

Den er kun en lille smule akavet, men resten af vejen er den super skøn.

Tanjauser/951677

ved ikke om jeg skulle grine eller græde=)

Fiona

Hysteria er helt bestemt en film med humor! Hvordan kan man lave en film om vibratore OG gamle engelske kvinder, uden at den bliver underlig? Den har de klaret rigtig godt!!
Den er super sjov, og så er den den også romantisk. Til dem, som godt kan lide engelske film, og dem, som er vilde efter et godt grin, og en lidt anderledes oplevelse, så synes jeg da lige at i skal tage ind og se den imens i stadig kan nå det!
Dog synes jeg at sidste del gik en lille smule hurtigt. Kunne godt have tænk mig, at kærligheds historien var begyndt lidt tidligere. Ellers super!

kim

Jeg fandt filmen sådan lidt blandet.. Jo den var sjov og alt det der. Men jeg syntes virkelig at den manglede rigtig meget af den der "wauw" faktore der gør film gode.
Den var sjov og en film jeg godt ville kunne se igen.

Ann-Britt

har sjældent hulket så meget af grin i biografen. Filmen har nogle virkelig sjove scener. Historien er måske ikke den mest uforudsigelige, men man er virkelig godt underholdt :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.