Cookie- og Privatlivspolitik

Hyde Park on Hudson

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
20.06.2013
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hyde Park on Hudson
|

'Hyde Park on Hudson' foregår i juni 1939, hvor Margaret ’Daisy’ Suckley besøger sin fjerne slægtning, den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt, på hans familieejendom i New York for at holde ham med selskab.

Præsidenten og hans legendariske førstedame, Eleanor, tager varmt imod den yngre Daisy, men forholdet mellem Daisy og præsidenten udvikler sig, og de bliver elskere.

Samtidig får præsidenten besøg af det britiske regentpar Kong George VI og Dronning Elizabeth, alt imens Roosevelt forsøger at pleje forholdet til Storbritannien under optakten til Anden Verdenskrig, der bryder ud mindre end tre måneder senere. 

Filmen er baseret på Margaret Suckelys private dagbøger og notater, der blev fundet og udgivet posthumt, og som efter sigende indeholder en del intime detaljer om hendes forhold til præsidenten.

'Hyde Park on Hudson' er instrueret af Roger Michell, der er bedst kendt for den romantiske komedie 'Notting Hill' fra 1999.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Smil, antydninger og pianotemaer afløser hinanden i en elegant personhistorie, der bæres oppe af Bill Murray, der åbenlyst er glad for en seriøs rolle med et minimum af lurifax-elementer [...] Der sker ikke voldsomt meget, men det som sker, er charmerende fortalt." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Historien er fin, lun og enkel og giver et interessant indblik i tiden, krisen og en magtmands ja-omgivelser. Filmen henvender sig til det lidt mere modne publikum, som ikke just behøver hurtig klipning og lige på og rå scener." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'Hyde Park on Hudson' [fremstår] i lange passager som et lidt stivbenet, støvet - og også ret bonert - melodrama, der lægger sig tættere op ad Romanbladet end det skarpsindige, politiske portræt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "At det bedste i 'Hyde Park on Hudson' er at finde på manuskriptplan, er såre symptomatisk for en film, der langt mere er ord end billeder. Den rene filmiske vision er svær at få øje på, [...] hvilket endnu en gang beviser at en god historie ikke er nok til at lave en god film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Hvad de sidespring rager os? Intet - hvis ikke Laura Linney og Bill Murray med helt fortryllende, oscarværdigt skuespil havde forvandlet dem til en charmerende, overrumplende skærsommernats drøm om politisk privatliv." (Søren Vinterberg)

 • Radio24syv

  "Det er lidt som om, man er til kaffeslabberas med nogle meget fornemme gæster, men hvor kaffen i sidste ende er det mest spændende ved det hele." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Tonen er som høfligt tv-teater, og det er forbavsende antiklimaktisk at se Bill Murray spille en dramatisk rolle, hvor han ikke skal bruge sine patenterede manierismer: pokeransigtet, den lakoniske humor og syrlige fremtoning." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tanya

Flot, fascinerend, fejlfri og fin. Jeg synes bestemt den var underholdende og yderste interessant!

Kan anbefales

Anonymuser/0

Flot skuespil
Men alligevel kan der godt findes et smil og et grin frem i nogle af filmens scener. Det er helt klart Bill Murry der er det store lys for enden af mørket og han spiller præsident FDR på en vidunderlig måde som er værd at se. En Golden Globe Award nomination som anderkendelse er ikke så dumt. Sidste gang han spillede så godt var i filmen 'Lost in Translation'.

Læs mere hele anmeldelsen på linket her http://www.filmbuzz.dk/hyde

Simon

Det er sent den kommer hertil. Det er snart et år siden den åbnede i USA og blev slagtet af anmelderne. Det er måske noget af årsagen til at den først kommer nu.

Un flicuser/445560

Murray er altid en fabelagtig oplevelse, og her med den varme labre Linney. Har man set Kongens Store Tale, er denne en interessant "Hvad skete der så?" Skal helt sikkert ses.

Lulu

Ser hyggelig ud- og Bill Murray kan bestemt noget

SJA

End en god gammeldags romantisk Film, glæder mig og håber den er lige så god som Traileren :0)

Nadineuser/13852

Griner lidt for mig selv og tænker den ser hyggelig ud. Jeg vil glæde mig til at skulle se den. Sød og hyggelig film, tænker straks på den store succes med Konges store tale. Lidt i den genre. ;)

KYLLE

Bill murray, skal der siges mere?

Traileren ser god ud

men det er noget pjat at der skal gå 6 måneder for at komme over vandet.....

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.