Cookie- og Privatlivspolitik

Hvad vil folk sige

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder mange scener, hvor en fortvivlet og ulykkelig ung kvinde trues, mishandles og nedbrydes psykisk af sin nærmeste familie. I én voldsom scene får en ung mand bank af hovedpersonens far, som også truer og råber af sin datter. I en anden scene bortføres hovedpersonen af sin far, og man ser hende bange og utryg i en bil, hvor hun trues og skældes ud. I en tredje ubehagelig og voldsom scene ydmyges og fornedres hovedpersonen, da hun tvinges til at tage sit tøj af og stå nøgen foran nogle politifolk, mens hendes kæreste får bank. I en fjerde ubehagelig og dramatisk scene beordrer en far sin datter at springe ud fra en klippe. På grund af de mange voldsomme scener med psykisk vold og social kontrol samt fraværet af en entydig positiv forløsning vurderes filmen at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
19.04.2018
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hva vil folk si
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Det norske drama 'Hvad vil folk sige' handler om den 16-årige Nisha, der lever et svært dobbeltliv.

På den ene side er hun en helt almindelig norsk teenagepige med kæreste og venner. På den anden side forsøger hun derhjemme at leve op til sin pakistanske families traditioner og skikke.

Det er ikke nemt for Nisha at manøvrere i disse to forskellige verdener. Det går da heller ikke hverken værre eller bedre end, at hendes far ser hende være sammen med sin kæreste, hvilket får de to kulturer til at ramle hårdt sammen.

Som konsekvens heraf beslutter Nishas forældre sig for at kidnappe deres egen datter. De sender hende således til nogle slægtninge i Pakistan, hvor den unge kvinde nu må lære at begå sig i et land, hun aldrig har været i før. 

'Hvad vil folk sige' vækker mindelser om dramaet Brylluppet, hvor en ung pige skal følge sin families pakistanske traditioner og indgå i et arrangeret ægteskab.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (54 votes)
4.5
4.5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Maria Mozhdah debuterer i 'Hvad vil folk sige', og hun er formidable. Som instruktøren er hendes nuancerede håndtering af filmens problematikker præcis dét, der gør, at filmen bliver levende og ekstremt troværdig." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "'Hvad vil folk sige' hæver sig op over klicheerne. Haq er ikke bange for at skrue på effekterne, men bevarer alligevel jordforbindelsen hele vejen igennem ... (Eini Carina)

  • Weekendavisen

    "'Hvad vil folk sige' ligner en ungdomsudgave af den belgiske 'Brylluppet' fra 2016. Der er efterhånden mange skildringer af muslimsk misogyni. [Men] resultatet er sjældent stor kunst." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Asta

Så filmen idag og synes den er rigtig god. Det skal dog siges at den er rigtig hård og barsk men det gør den god. Det er en film som virkelig sætter tankerne igang. Skuespillet er også rigtig godt og selve filmen har et godt budskab. Min anbefaling: se den men vær opmærksom på at den er barsk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.