Cookie- og Privatlivspolitik

Brylluppet

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående alvorlig stemning. Den er generelt roligt fortalt, men har enkelte scener præget af stærke psykologiske spændinger: Voksne mennesker ser alvorlige ud eller græder. En kvinde kysses mod sin vilje. En kvinde kaster op. En far griber fat i sin datter med stoppes af tililende. To gange ser vi starten på en abort på hospitalet. Et menneske slår et andet ihjel. Da det fysiske drama imidlertid i ingen af tilfældene er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.10.2017
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Noces
|

Dramaet 'Brylluppet' følger den 18-årige pakistanske Zahira, som vokser op i Belgien med alt hvad dertil hører af vestlige vaner.

Zahira har en kærlig familie, der på trods af pakistanske traditioner giver den rebelske teenager ret frie tøjler. De hjælper hende bl.a., da hun bliver gravid uden for ægteskabet og får en abort.

Men traditionerne kan kun tilsidesættes på lånt tid, og Zahira får nu besked på, at vælge mellem tre udvalgte pakistanske mænd til et arrangeret ægteskab.

Forældrenes ultimatum ødelægger den hårfine balance, som familiens værdier balanceres på, og især storebroren Amir kæmper, da han ser sin lillesøster splitte familien ad.

Familiedramaet 'Brylluppet' er løst baseret på virkelige begivenheder, og undersøger hvad der sker, når gamle urokkelige traditioner møder den vestlige verdens utøjlede frihed. En tematik vi bl.a. har set i Ken Loachs Ae Fond Kiss og den nye succesfilm The Big Sick.

Rollelisten består af den billedskønne Lina El Arabi, som den iltre Zahira, og den karismatiske Sébastien Houbani i rollen som hendes loyale storebror. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
5.4
4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "'Brylluppet' er en fordomsfri og klog film om integration og kønsroller i en tid med et kultursammenstød, man ikke bare klarer med forbud." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Alt er meget smukt fotograferet [...]. Lina El Arabi er lidt af en åbenbaring som Zahira." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.