Cookie- og Privatlivspolitik

Hushpuppy

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
03.01.2013
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Beasts of the Southern Wild
|
Versioner: se alle
2D, Originalversion
|

I dramaet 'Hushpuppy' bor seksårige Hushpuppy (Quevenzhané Wallis) med sin far i et udstødt, fattigt men sammentømret samfund i Louisianas sumpområde.

Hun er klart bevidst om den større sammenhæng i universet, polerne smelter, og urokserne, der huserer i hendes fantasi, vil føre til jordens undergang.

Men det er vigtigt for Hushpuppy at holde modet oppe, for en dag vil hendes far ikke længere kunne beskytte hende. Uundgåeligt kommer oversvømmelsen, men fragmenter af det fattige samfund består, og da farens helbred skranter, begiver Hushpuppy sig ud på en søgen efter sin mor.

I 'Hushpuppy' smelter magi, fantasi og den barske virkelighed sammen. Filmen var samtidig omdrejningspunkt for masser af ros ved dette års Sundance Film Festival.

'Hushpuppy' er instrueret af Benh Zeitlin, der vandt debutantprisen Caméra d'Or ved sidste års filmfestival i Cannes.

'Hushpuppy' er nomineret til fire Oscars, heriblandt Bedste film og Bedste kvindelige hovedrolle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (471 votes)
4.2
5.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Hushpuppy' er rå og vild energi, blandet med stille magi, orkestreret med imponerende sikker hånd af den debuterende instruktør, der forstår at lege med både fortælleformer og virkemidler." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Et mesterligt lille stykke magisk socialrealisme... en varm, bevægende og livsbekræftende historie..." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... en næsten naturstridigt blændende præstation af den bette Quvenzhané Wallis - jeg kan ikke mindes, hvornår jeg sidst har set et barn levere noget tilsvarende som skuespiller. Hvis man overhovedet har det mindste tilovers for mediet, er det her en af de film, man SKAL se." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en helt igennem vidunderlig film, der først of fremmest står og falder med sin uforlignelige hovedrolleindehaver. [...] Wallis forlener den krævende rolle som Hushpuppy med benhård attitude, drømmende naivitet og en kvintessentiel umiddelbarhed... Hun er uforglemmelig, rørende og sej." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... en dybt original, fabulerende film... den lille krøltop Quvenzhané Wallis med den stive nakke leverer en af de mest bemærkelsesværdige børnepræstationer på film nogensinde. [...] Også [Dwight Henry] er aldeles uafviseligt fremragende..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Hushpuppy' er en billedfest og en af de mest originale barndomsskildringer, der er set i hele filmhistorien." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Fremragende skuespil præstation især af den lille pige.

Katrine

Elsker historie men også Hushpuppys fortæller stemme lægger en god stemning til filmen .

Står dog lidt af når de store bøffel lignende dyr kommer væltende (men det er nok bare mig der ikke forstår deres symbolik : )

Det er en skøn film som helt klart kan anbefales:
'Must See Movie'

Sarah

Nej nej og atter nej.
En film om INGENTING!
Ja hun skuespiller smukt...
Men altså NEJ! Er det en film du skal se? Aldrig...
Æv et spild... Folk er for begejstrede...
Det er som kejserens nye klæder, ingen kan se det er noget møg, fordi anmelderne elsker den.
Føj!

Ulrik

Nå, så gå tilbage til "we're the millers" og se den igen. Det her er mere end bare end film.

Sarah

Ro på. Bare fordi jeg ikke bryder mig om filmen betyder det ikke jeg kun forstår platte komedier. Jeg ser begavede (memento) film. Denne her var bare slet ikke mig. Men du må meget gerne forklare mig filmen, for jeg kan virkelig ikke se det gode i filmen. Jeg er ikke en dum teenager der kun kan lide platte film. Forklar mig det gode i den her film, ellers så væk med de der fordomme for de gør intet godt :-)

Marian user/964006

Dygtig skuespilpræstation af - ikke mindst - den lille hovedperson. Filmen giver stof til eftertanke om hvad et menneske egentlig kan klare og i hvor høj grad børn kan tilpasse sig deres præmisser. Filmen rumsterer længe i hovedet efter rulleteksterne er løbet ud.

Wayne

Uden mor, og med en dødssyg far - i håbløse omgivelser - så lykkedes det for Hushpuppy at opnå en fantastisk personlighed.

Man gruer for de vilkår, med manglende kærlighed hun vokser op blandt. De gange hun er blevet løftet op og knuget, kan tælles på to fingre.

Men man kan ikke lade være med at elske hende, og det ved hun heldigvis.

Flot instruktion - måske er Quvenzhané Wallis en kommende stjerne?

Vanessa

Trailer havde set så god ud, og filmen var også fod, smuk nærmest, men den levede ikke op til mine forventninger, dog må jeg sige at skuespillerne er fantastiske, men handlingerne er for enkle, ikke dramatiske nok ;/

Mathias

Den var helt fantastisk jeg blev helt overvældet over filmen den måde hun spillede sin rolle på storslået og den fantastiske historie jeg tænker bare hold kæft ind god film jeg anbefaler den iverfald

Jimmy

Jeg er meget langt fra den verden, tænker lidt, om det overhoved kan passe...
Men jo, den findes jo nok. Derfor er den her film god for mig. Lidt at tænke over.
Måske jeg burde have givet den 4 stjerner. Også godt skuespil.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.