Cookie- og Privatlivspolitik

Hunt for the Wilderpeople

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en overvejende rolig grundstemning, men den indeholder også flere dramatiske scener, hvor både børn, voksne og dyr er i fare. I en scene dræbes et vildsvin på voldsom og blodig vis, og i en anden scene skræmmes et barn, da han finder en tilsyneladende livløs mand. I yderligere en dramatiske scene angribes et barn, en mand og en hund af et voldsomt og skræmmende vildsvin, og manden må efterfølgende aflive sin hårdt sårede hund. Da filmen i øvrigt har en humoristisk og varm stemning, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.12.2016
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hunt for the Wilderpeople
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

I den newzealandske komedie ’Hunt for the Wilderpeople’ bliver den stædige gadedreng, Ricky, sendt ud på landet for at starte på en frisk.

Alt starter godt for både ham og den nye plejefamilie, der består af tante Bella og den mere gnavne onkel Hec. Men da en tragisk begivenhed rammer, og truer med at flytte ham til en ny plejefamilie, beslutter han sig for at stikke af sammen med plejeonklen.

Det bliver starten på en vanvittig menneskejagt, hvor Hec og Ricky må overkomme deres forskelligheder - eller gå ud med et brag.

’Hunt for the Wilderpeople’ er instrueret af Taika Waititi, der stod bag den spøjse mockumentary What We Do in the Shadows om en flok vampyrer, der bor i kollektiv. Selvom han endnu er et forholdsvist ukendt navn, kommer det snart til at ændre sig, da han er i fuld gang med at instruere den tredje film om Marvel-guden, Thor: Ragnarok. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (49 votes)
4.6
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... replikkerne klinger rent og er fulde af morsomheder, der oftest går på kontrasten mellem naturen og Rickys urbane selvbillede. Vidunderligt." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "'Hunt for the Wilderpeople' er en fuldkommen vidunderlig film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... filmens helt store scoop er Julian Dennison som den 13-årige Ricky Baker. Flegmatisk, opgivende og gammelklog udadtil, men samtidig fuld af spilopper og med et smukt talent for at lave små og store ulykker." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en livsbekræftende film!" (Lars Bukdahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kristian

Super god film. Man bliver jo helt inspireret til at gå på jagt, og så kan man med fordel kigge forbi https://hunterspoint.dk/ :-)

S. Rico

Ricky er en utilpasset og halvkriminel 13-årig knægt, der mod sin vilje placeres som plejebarn hos et ægtepar ude på kanten af vildmarken.

Åh, nej - nu er det vel ikke en af den slags forudsigelige film, hvor personerne først slet ikke holde hinanden ud - men hvor de til sidst selvfølgelig ender med at blive bedste venner.
Bare rolig. Selvfølgelig er der gnidninger i starten, og selvfølgelig bliver det bedre. Men det er slet ikke det, der er historien. Nej, hovedplottet starter først, da de sociale myndigheder vil fjerne Ricky fra familien igen. Og så starter en vanvittig jagt ude i bushen, hvor Ricky og hans plejefar støder på mange skæve eksistenser på deres flugt fra den emsige socialrådgiver, politi og militær.

The Hunt for the Wilderpeople er en syret blanding af First Blood og Captain Fantastic - og med en skøn og vanvittig humor. 4½ store stjerner.

Wayne

Et særdeles umage par på flugt fra myndighederne, som trods både hunde, soldater, politi og lokale jægere, har mere end almindeligt svært ved at lokalisere dem i flere måneder.

Det er på mange måder en dannelsesrejse for dem begge. Drengen/teenageren, kommer fra storbyen og har absolut intet kendskab til naturen - faktisk har han kun ungdomsfængsel at se frem til, og en fremtid som kriminel.Den gamle jæger (fint spillet af Sam Niel) har en fortid bag sig med en uheldig voldsdom, ingen kendskab til børn og kan samtidig ikke læse.

Planen var aldrig at de to skulle ende sammen, men det tvinges de til da en tragedie indtræffer.

På mange måder er de begge udstødte og uønskede af det samfund, som på grund af nogle forviklinger og misforståelser har indledt en menneskejagt.

Temaet lyder måske skræmmende, men det er i høj grad en komedie - måske snarer en feel-good historie, tillagt en række særlinge på begge sider af loven. Nogle gange fremstilles de sociale myndigheder næste for komisk - men overdrivelse fremmer vel forståelsen.

Den dybere mening er selvfølgelig, at hvis man stoler på hinanden, så kan man lære noget nyt om sig selv og verdenen - også selvom det fra starten ser umuligt ud.

8/10

GiwizZeni

Den newzealandske instruktør Taika Waititi er en ualmindelig spøjs fyr. Det er ikke bare hans navn, hans manuskripter eller film. Men selve hans karriere er indtil nu forløbet uforudsigeligt, spændende og ja spøjst. Fra små independent kortfilm, over komedier som ’Flight of the Conchords’ og ’What We Do In The Shadows’, til næste år at stå bag Marvel’s næste store satsning, den tredje Thor film ’Thor: Ragnarök’. Men når man dykker ned i hans arbejde bliver det tydeligt hvorfor et stort studie som Marvel har fået øje på ham. Waititi kan nemlig noget i spændingspunktet imellem humor og alvor, hverdagsrealisme og fri fantasi, historiefortælling og charmerende karakterer, som ingen andre kan. Hele hans tilgang til mediet er fyldt med så meget charme, hygge, humor og hjerte, at det er en fornøjelse at iagttage. Hans seneste film ’Hunt For The Wilderpeople’ er efter min mening hans mest personlige og bedste film til dato. En film der mest af alt ligner en Wes Anderson ”low-budget” live-action version af Pixar’s ’UP’.

Langt ude i den Newzealandske bush bor det ældre par Bella og Hector. De har ikke selv fået nogle børn, men tager den buttede storby ”wannabe-gangsta” drengen Ricky ind i familiepleje. Helt derude ’in the middle of nowhere’, hvor der er nul signal på mobilen og det hele lugter af ged og fugtige gummistøvler, er det nok begrænset hvilket skarnsstreger han kan finde på. Ricky er flabet, småkriminel, usympatisk og utilpasset, men Bella har et hjerte af guld og hvis han ellers holder afstand til den gamle gnavne Hector, går det meget godt og han har snart overgivet sig til de nye omgivelser. Det er alt sammen meget hyggeligt, humoristisk og forudsigeligt, tror man… For pludseligt falder Bella død om og så skal Ricky sendes retur til socialforsorgen eller i et ungdomsfængsel. Men Ricky vil ikke tilbage, så han stikker af. Hector sætter efter ham, da han godt er klar over at Ricky ikke vil kunne overleve en halv time i vildnisset på egen hånd. Det eneste problem er bare at myndighederne misforstår situationen og på grund af Hectors kriminelle fortid, tolker det hele som en kidnapning, og inden de ser sig om er den helt store menneskejagt i gang, i den smukkeste og vildeste newzealandske natur.

Det er ’Into The Wild’ med 'Thelma & Louise', men mere hjertevarm, charmerende og menneskelig end jeg nogensinde har set. New Zealands højtrespekterede Sam Neill har aldrig været bedre end her i rollen som gnaven enkemand og han hygger sig tydeligvis i selskab med filmens største fund – den 13-årige Julian Dennison i rollen som den øretæveindbydende, men samtidig dybt charmerende og elskelige rapper-rod Ricky. Det kan godt være at det lyder velkendt og at man har set dette set-up før i tidligere Hollywood produktioner. Men tag ikke fejl. Dette er så langt fra L.A. og Hollywood som man næsten kan komme. Det her er ikke klichefyldt amerikansk Disney familiefilm. Det er alt dette og meget mere, men vigtigst af alt, det er Taika Waititi’s take på denne godmodige genre. Det er hans vidunderligt skæve, sammensatte og godhjertede humor, der gør at ’Hunt For The Wilderpeople’ ender med at blive en så gribende, smuk, sjov og tankevækkende film. Det er varmt socialdrama, hyggelig folkekomedie, nuanceret dannelsesrejse og ’Odd Couple-comedy’ i én stor familievenlig ”feel good” filmpakke. En film man kan nyde og i den grad more sig over, uanset om man er en 10-årig gangster eller 80-årig knoldsparker. ’Hunt For The Wilderpeople’ er efter min mening ikke bare Taika Waititi’s bedste film til dato, men også en af årets allerbedste film i det hele taget.

Laurauser/906212

Er der nogen som ved hvorfor den kun går i to små biografer?

GiwizZeni

Fordi alle de store biografer og filmdistributører enten er bange for at tage chancer, undervurderer publikum eller er både blinde og døve overfor kvalitet.
Det er synd og skam synes jeg, for det er en virkelig god film - som min anmeldelse ovenfor vist bære præg af.

Laurauser/906212

Det undrer mig også! Den er blevet valgt som årets bedste film af Empire. Det burde de altså tænke på :(

GiwizZeni

Den deler lige nu pladsen for mig som Årets film med 'Arrival'.

Laurauser/906212

Du har ret i at det er en skam :(
Jeg håber virkelig jeg får den set i bio, for at støtte det. Men når man til hverdag bor i Aalborg så er det ikke lige sikkert det er muligt :(

Dinkouser/189732

Hvorfor får denne film først premiere d. 1/12? Filmen er allerede ude i mange vestlige lande, og har lige fået premiere i UK, mens vi i DK skal vente i flere måneder på at se den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.