Cookie- og Privatlivspolitik

Human Capital

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo og indeholder både dramatiske og humoristiske passager. I en scene ser man en mand på cykel, der bliver kørt af vejen. I en anden ser man en ophidset mand, der giver sin søn en lussing. I en tredje ser man en stærkt blødende ung mand, der har forsøgt at begå selvmord ved at skære i sine håndled. Filmen indeholder også enkelte scener, hvor man ser voksne have sex - dog uden at det vises i nærbilleder, og uden at man ser kønsdele. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
20.11.2014
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Il capitale umano
|

Det satiriske drama 'Human Capital' foregår i det nordlige Italien, mens landets økonomiske krise er på sit højeste.

Kærlighed, klasseforskelle og grådige ambitioner skildres gennem to vidt forskellige familier; overklassefamilien Bernischi og den konkurstruede familie Rovelli. De to klaner knyttes sammen efter et uheld lillejuleaften, hvor en bil rammer en cyklist og derefter flygter fra gerningsstedet. Spørgsmålet er blot, hvad der skete op til den skæbnesvangre aften, og hvorfor det gik så galt?

'Human Capital' har allerede sejret på diverse filmfestivaler verden over og er samtidig dette års Oscar-bidrag fra Italien. Filmen, der er indbegrebet af en ensemblefilm, er instrueret af Paolo Virzi (The First Beautiful Thing).

Den kritiske undersøgelse af et land i finansielle problemer kommer i kølvandet på andre film med lignende tema såsom ’Margin Call’ og Wall Street: Money Never Sleeps samt den Oscar-vindende dokumentarfilm Inside Job. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Human Capital' er Italiens Oscar-bidrag, og den er både skarpsindig og morsom. Og kun en lille smule for meget." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Italien er måske det europæiske land, der har skabt de skarpeste film om nationens selvforståelse." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] et overrumplende handlingsforløb, der er lige så elementært, som det er emotionelt bevægende. Et godt tænkt og virkeligt veludført film [...]." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Et startskud til en ny omgang politiske engageret neorealisme er 'Human Capital' højst sandsynligt ikke, uanset hvor meget det moderne Italien trænger til at blive revset. Men det er til gengæld en medrivende beretning om alt det, der foregår lige i nærheden, når en stakkel bliver væltet af sin cykel på vej hjem til familien." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Som film er 'Human Capital' umiddelbart fascinerende. [...] Men som moralsk fabel falder den sammen. Man mærker hensigten og bliver forstemt." (Johs. H. Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] velspillet og velturneret ensemblestykke om kærlighed og grådighed." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Human Capital' fungerer i kraft af strukturen. Det er en tarvelig lille historie, men i Virzis version bliver det en stærk filmfortælling." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.