Cookie- og Privatlivspolitik

Hr. Peabody & Sherman

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk grundstemning og præges af højt tempo. Der er mange scener med eksplosioner i forbindelse med tidsrejser, med dramatik i form af kampe og forfølgelser, og hovedfigurerne kommer ofte i fare. I én scene bliver hovedfigurerne forfulgt af soldater i en underjordisk gang, og de undslipper med nød og næppe på en voldsom flodbølge. En anden scene indeholder en dramatisk biljagt, hvor fortidshistoriske figurer og bygninger falder ned fra himlen, og hvor hovedfigurerne fanges af politiet og trues med adskillelse. Da filmen foregår i et animeret univers, er humoristisk og forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
06.03.2014
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mr. Peabody & Sherman
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster)
|

Filmen 'Hr. Peabody & Sherman' handler om Hr. Peabody, der ikke er nogen helt almindelig hund. Ikke nok med, at han kan tale og gå på to ben, så er han samtidig ufattelig klog, kultiveret og atletisk.

Han største bedrift er dog opfindelsen af en tidsmaskine. Samtidig har han adopteret en dreng ved navn Sherman, som efter nogle problemer i skolen ender på en eventyrlig rejse tilbage til nogle af historiens vigtigste begivenheder sammen med hr. Peabody og pigen Patty.

Men da Sherman bryder reglerne for tidsrejser, står de pludselig midt i et kapløb for at få repareret verdenshistorien og redde fremtiden.

Biograffilmen er den første af sin slags om Peabody og Sherman, og den er instrueret af manden bag ’Løvernes konge’ (1994) og ’Stuart Little’ (1999).

Tidsmaskinen sender vore helte tilbage til bl.a. Ægypten, det antikke Grækenland og renæssancens Italien, hvor der vendes op og ned på det, man har læst i historiebøgerne.

Vidste du fx, at Mona Lisas smil blev fremprovokeret af Hr. Peabody på slap line? Nej, vel. Ud over, at der er højt tempo og gakkede situationer fra start til slut, er filmen også en fortælling om forholdet mellem far og søn.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (126 votes)
4.2
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Børnene vil ikke klage højlydt, men de vil heller ikke lege hverken Hr. Peabody eller Sherman bagefter." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "En noget nær perfekt tegnefilm!" (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "En lettere forvrøvlet, gakket omgang, der dog underholder ganske finurligt." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en ambitiøs film, der dog rider med på kedelige klicheer om, at klog dreng skal redde dum pige." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] ret uimodståelig underholdning for børn såvel som voksne, der ikke lider af udviklingshæmmende selvhøjtidelighed." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Slutningen ligner ren action. Desværre, må man sige, for filmen er klart bedst, når den husker at være følelsesfuld." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

med fine animationer. Ikke en klassiker, men mindre kan gøre det.

Palasse

Og historien er alt for avanceret til dét, man må forvente er målgruppen: små børn. Visuelt er alt som det skal være, men jeg blev slemt skuffet på egne og andres vegne. Med den brede vifte af børnefilm, man kan se i biografen lige nu og ikke mindst hjemtage på DBD og Blu-ray, er der virkelig ingen grund til at smide penge efter hr. Peabody.

Blot min ærlige vurdering.

Charlotte

…Men jeg var ikke helt så underholdt som min 8-årige - han nød den i fulde drag :)

Martinuser/679870

Er ikke en tegnefilm for de små. Skal gerne have fulgt lidt med i historie timerne for at synes at den er sjov..
Lidt ærgerligt for de små børn

BattleArena123

Drengen og pigen ligner af en eller anden grund Peter og Gwen fra Amazing Spiderman. Nu kan jeg kun se denne film som en prequel til filmen.
...
Spiderman er lige blevet meget mere mærkelig.

Sanner

Jeg må sige jeg synes den er helt fantastisk, den er god, læreri, og utrolig spænende og ikke mindst rigtigt sjov. Kan 100 % anbefales :)

christinauser/252005

Elsker de gør lettere grin med historien.
Kan anbefales at se filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.