Cookie- og Privatlivspolitik

Holy Spider

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en rå og nervepirrende stemning. Den indeholder en række scener med voldsomt udpenslet vold og mord, hvor kvinder bliver stranguleret på brutal vis af en seriemorder. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
13.10.2022
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Holy Spider
|
Versioner: se alle
2D, Eng. subtitles, Særvisning, Særvisning
|
Billetter

'Holy Spider' er baseret på den sande historie om 'edderkoppemorderen' Saeed Hanaeid, der påberåbte sig at være på en guddommelig mission, da han i årene 2000 og 2001 dræbte 16 prostituerede i Irans mest fundamentalistiske by.

Filmen følger den kvindelige journalist Rahimi, der rejser til den hellige iranske by Mashhad for at efterforske en seriemorder, som går målrettet efter byens prostituerede. Efterhånden som Rahimi kommer tættere på morderens identitet, bliver udsigten til at opnå retfærdighed sværere, for morderen har stille og roligt opbygget heltestatus i store dele af offentligheden. 

Den dansk-iranske instruktør Ali Abbasi instruerer film, og i 2018 vandt han festivalens Un Certain Regard for den opsigtsvækkende Grænse.

Zar Amir-Ebrahimi, der spiller hovedrollen som Rahimi i 'Holy Spider', fik prisen som Bedste skuespiller på filmfestivalen i Cannes 2022, ligesom filmen var nomineret til Guldpalmen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (59 votes)
5.1
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Holy Spider' er mildt sagt ikke en romantisk datemovie, og jeg må slippe flere tårer af vrede over indholdet." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "Ali Abbasi kaster nye øjne på Iran, og det fascinerer og trigger vores nysgerrighed. 'Holy Spider' bør blive efterårsferiens biografbasker." (Michael Solgaard)

 • Ekstra Bladet

  "...hvis du skal se én tilsyneladende smal film i år, så lad det være den danske 'Holy Spider'. Den er vigtig, den er rystende, den er uhyre aktuel med sit blik for statsautoriseret kvindeundertrykkelse." (René Fredensborg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Årets danske Oscar-bud er et medrivende seriemorderdrama, men især en modig anerkendelse af iranske kvinder – og præstestyrets reaktion viser, hvor vigtig filmen er." (Claus Christensen)

 • Information

  "Med Danmarks oscarhåb, 'Holy Spider' – om en iransk seriekvindemorder – rammer Ali Abbasi direkte ned i en tid, hvor kvinder er på gaderne i oprør over deres kår i Iran. Og så bæres filmen af en sublim hovedrolleindehaver, iranske Zar Amir Ebrahimi." (Ralf Christensen)

 • Politiken

  "'Holy Spider' er ikke en film, der leger opfindsomt med virkemidlerne som Abbasis gennembrudsfilm, 'Grænse'. [...] Men at lave en film om en iransk kvindemorder kredsende om den giftige maskulinitet som den problematiske kerne i det iranske teokrati er i sig selv pænt grænsesøgende." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Ali Abbasis danske Oscar-kandidat er en voldsom og indigneret fortælling om et kvindehadende seriemordersamfund, der med en uforglemmelig slutscene sender en slagkraftig anklage mod de aktuelle kvindemord i Iran." (Jakob Freudendal)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mette

Fantastisk film! Ali Abbasi rammer fuldstændig plet med denne fortælling. Den kan varmt anbefales.

Miss Hearts

Holy Moses fristes jeg næsten til at sige. Det var godt nok en forfærdelig film! En forfærdelig virkelighedstro handling byggende på en sand historie. Forfærdeligt at sådanne mennesker findes, som i Religionens navn myrder stakkels kvinder, fordi de er nødt til at sælge deres krop for ussel mammon, så deres børn kan få mad. Det var en ordentligt mundfuld at se denne film. Nogle scener var ikke for sarte sjæle. Den har sat sig sine spor i mit indre. Det er ikke en film, jeg glemmer i en hast. Den gjorde mig interesseret i Iran, landets historie, nutid og fremtidsudsigter. Desværre tror jeg myrderierne fortsætter i de "Hellige" byer rundt om i landet. Der er for mange der ikke regner menneskeliv for noget. De mener det er i en god sags tjeneste at eliminere disse kvinder fra jordens overflade. Håber dog mange i verden vil få øjnene op efter denne film og at vi sammen kan gøre noget for at stoppe dette vanvid.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.