Cookie- og Privatlivspolitik

Hokus pokus Alfons Åberg

Tilladt for alle
Filmen har en varm, humoristisk grundstemning, og indeholder ingen voldsomme scener. Det vurderes derfor, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2013
| |
1 time 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hokus pokus, Albert Åberg!
|

I filmen 'Hokus pokus Alfons Åberg' er Alfons Åberg er begyndt i skole og fylder snart syv år. Derfor synes han, at det er smadder uretfærdigt, at hans far stadig mener, han er for lille til at få en hund. Alfons gør alt for at vise, at han er stor nok, men det er svært at virke overbevisende, når man stadig bruger en fantasiven til at løse sine problemer.

Da Alfons og hans venner møder en vaskeægte tryllekunstner, får den lille dreng nyt håb og kaster sig entusiastisk ud i magiens verden. Men selvom Alfons hurtigt må indse, at alverdens tryllerier ikke kan skaffe ham det ønskede kæledyr, bliver mødet med magien en stor oplevelse.

Gunilla Bergströms første bog om Alfons Åberg udkom i 1972, og siden er det blevet til 25 bøger, trykt i tæt på otte millioner kopier og oversat til næsten 30 sprog. I starten af 80erne blev historien om Alfons og hans fantasiven til en TV-serie med stor succes, ikke mindst fordi Bergström ganske banebrydende indlemmede elementer som skilsmisse og krig i børnehøjde samt skrev om far frem for mor.

’Hokus pokus Alfons Åberg’ er den første spillefilm over det velkendte univers, og bag filmen står den norske instruktør Torill Kove, der i 2007 vandt en Oscar for Bedste animerede kortfilm med ’Den danske dikteren’ (2006).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (59 votes)
4.5
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] et godt bud på julens bedste filmoplevelse til børn mellem fire og seks år." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er hygge-eksistentialisme i knæhøjde, uden bling eller bjældeklang, men en god times simre-samvær i biografmørket for de børn og forældre, der lige nu pløjer bøgerne tynde." (Niels Lind Larsen)

 • Jyllands-Posten

  "Historien er passende ligetil, den har fine moraler, men er ikke moraliserende, Viktor, Mille og den usynlige Svipper er med, der er søde voksne og hunde, tryllerier og piratlege. Kort sagt alt, hvad et barn kan drømme om." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "’Hokus pokus Alfons Åberg’ er sympatisk nok, også som kvalificeret biograftilbud til mindre børn." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Louise M.user/521838

"Hokus Pokus Alfons Åberg" er en sød lille tegnefilm for de mindste. Min 3-årige var underholdt og meget imponeret. Historien er måske en anelse kompliceret for de helt små, men tegningerne er fine og sproget er let forståeligt, så de fleste kan godt være med. Filmens længde er også helt perfekt for de helt små krudtugler.

CDich

God børnefilm og ikke for lang. Datteren kunne nemt genkende karakterene fra bøgerne ved sengetid. Filmen tager også problematikker op, så som 'hvornår er man stor nok?', 'ansvar' og 'thou shall not steal!'

Randi user/932533

Rigtig fin film. Min søn på 3 år nød den. Det var hans første biograftur. Han synes det var en dejlig oplevelse.
Super dejlig børnefilm og dejlig musik.

Heidi

.. for 5-årig søn og mig, der nyder at læse om Alfons før sovetid :-))..
Glæder mig!

gyldenløve

kommer den ikke 10 år for sent

Hans

19-20, for at være præcis. Den sidste Åberg tegnefilm udkom i 90'erne :D MEN den er faktisk rigtig hyggelig (set den på forpræmiere)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.