Cookie- og Privatlivspolitik

Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en meget dramatisk og actionpræget stemning. Den indeholder talrige scener, hvor hovedfigurerne udkæmper drabelige kampe mod hære af aggressive orker, kæmpeedderkopper og en ildspyende drage. Der er tale om meget lange sekvenser med et højt spændingsniveau, og en række meget voldsomme effekter. I flere scener skades figurer af sværd, knive og pile, ligesom flere får hovedet hugget af. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke stærkt skræmmende på mindre børn. Da voldsomhederne imidlertid forgår i et urealistisk eventyrunivers med stærke, handlekraftige hovedfigurer, og da fremstillingen er relativt ublodig, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
11.12.2013
| |
2 timer 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Hobbit: The Desolation of Smaug
|
Versioner: se alle
HFR 3D, 3D, 2D
|

I filmen 'Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark' er hobbitten Bilbo langvejs hjemmefra. Hans trygge rammer i Shire ligger milevis bagude, og han er omgivet af personer, han knap nok kender - troldmanden Gandalf og 13 dværge ført an af Thorin.

Bilbo er på en farefuld mission med målet at tilbageerobre det fortabte dværgekongerige Erebor. Følget har allerede gennemgået mange strabadser, men må fortsætte deres færd mod øst, hvor de både møder formskifteren Beorn, de farlige skovelvere og kæmpe-edderkopperne fra Mirkwood.

Efterhånden som de kæmper sig igennem Middle-earths terræn ender de i Lake-town ved The Lonely Mountain, hvor de skal stå ansigt til ansigt med den største fare af dem alle.

De fleste skuespillere fra etteren er tilbage, bl.a. Martin Freeman som Bilbo, Richard Armitage som Thorin og Ian McKellen som Gandalf. Af nye ansigter ses Luke Evans (Fast & Furious 6) som bueskytten Bard, Stephen Fry (V for Vendetta) er Lake-towns leder, og Evangeline Lily (Lost) spiller elveren Tauriel, som Peter Jackson selv har opfundet til lejligheden. Endelig byder filmen på et gensyn med Orlando Bloom, der havde rollen som Legolas i den oprindelige Ringenes Herre-trilogi.

I 2014 udkommer den sidste del af Hobbitten-filmene med undertitlen ’Ud og hjem igen’.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2663 votes)
5
3.6

Instruktør

Relaterede nyheder

En almindelig onsdag i Dol Guldur
8 år siden
Elverkongen, hobbitten og mennesket
9 år siden
Våde dværge
9 år siden
Bilbo kan opleves i dobbelt så mange billeder pr. sekund
10 år siden
Frodo vender tilbage
12 år siden
Fans af Orlando Bloom vil glæde sig over hans genkomst til Midgård
12 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Tolkiens efterhånden tyndslidte univers tages alt for alvorligt. [...] Men kan man nøjes med billedblær af højeste karat, vil man sikkert vurdere 'Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark' noget højere." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "I det hele taget har Peter Jackson strammet op på spændings- og actionfronten fra den første film, hvor de syngende dværge var timer om at komme ud af starthullerne. [...] Andet kapitel af 'Hobbitten' er et slaraffenland - for dem, der orker flere orker." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Der er skruet en anelse op for tempoet og mørket, uden at det dog på nogen måde formår at skjule manglen på en bagvedliggende historie, der blot består af Sækker og kompagnis nærmest endeløse vandring gennem Dunkelskoven..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  'Spilletiden på over to en halv time fortynder både eventyr og spænding i Peter Jacksons anden film i Hobbitten-trilogien." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Dragen Smaug er fra og med i dag et af filmhistoriens syv vidundere! [...] Det er stilrent eventyrgys, storslået fantasy, ren og skær Wagner, her i den digitale billedepokes uendelighed af mulige illusioner..." (Søren Vinterberg)

 • Radio24syv

  "Henimod slutningen bliver det lidt for meget, men det er den bedste eventyrfilm i biografen siden ‘Kongen vender tilbage’ fra 2003." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Alt i alt er filmen flot og godt fortalt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Steffen

En udvandet udgave af Ringenes Herre. Det er muligvis sådan, at HOBBITTEN: DRAGEN SMAUGS ØDEMARK bedst kan beskrives. Vi fortsætter der, hvor den første film i serien slap. Bilbo, Gandalf og de 13 dværge fortsætter deres færd mod Det Ensomme Bjerg, hvor dragen Smaug lurer. Så vidt, så godt. Det varer dog ikke længe, før det begynder at gå galt.

Ikke langt inde i filmen begynder PETER JACKSON og co. at udfolde deres egen halvhjertede historie med Gandalf, Sauron og verdens undergang. Dertil er det efterhånden umuligt at holde styr på de mange forskellige dværge, pludselig dukker Legolas op - og ser i øvrigt helt anderledes ud - actionsekvenserne har ingen tyngde, der er overdreven brug af CGI, skurkene er trivielle, og så bliver der selvfølgelig også fyret op under for en intetsigende kærlighedshistorie.

Der er så mange ting, der ødelægger magien. Heldigvis er der også et par lyspunkter. Scenografien er i top, og de fleste sets fremstår detaljerige og troværdige. Filmens helt store trumf er dragen Smaug, spillet af BENEDICT CUMBERBATCH, der virkelig er eminent udført, og hele scenen med ham og Bilbo er en fornøjelse at se. Desværre er det ikke nok til at redde filmen som helhed. Det er et makværk - særligt sammenlignet med den den første trilogi med Frodo, Sam, Aragorn og de andre.

Jen Headuser/1439276

Dragen Smaugs Ødemark er ALT det, jeg manglede i En Uventet Rejse. Den er spændende, interessant, kamp koreografien er forrygende, karaktererne er en tand mere interessante at følge og handlingen er sygt spændende. Selv filmens cliffhanger-slutningen går for mig personligt ned, som værende den bedste jeg nogensinde har set i en film.

Michael

En gennemført storslående og fantastisk eventyrisk fortælling. Levede helt klart op til mine forventninger.

Nikolaj

En af de få film, der har generet mig, men som jeg alligevel giver høj karakter. Det skyldes ikke mig kærlighed for universet, nej det skyldes et rigtigt godt plot, med super skuespilspræstationer også et yderst lækker plot omkring the necromancer, som endelig for sin sande identitet Sauron. Filmen er smuk, kulliserne Mirkwood, The lonely Mountain og Lake town er fantastisk flot lavet. Thranduil er også en fantastisk karakter som Lee Pace spiller fremragende, et herligt gensyn med Legolas er også fedt, selvom han ikke helt fungere i trekants dramaet.

Trekants dramaet, tøndescenen er de eneste rigtige ting der genere mig. Tøndescenen er da underholdende, dog igen ligesom i den første film, så bliver det for urealistisk at Legolas kan slå så mange Orker ihjel uden selv at komme til skade. Godt nok er han cool, men burde ikke være uovervindelig. Havde også ønsket mere tid med Beorn, som er en af mine favorit karakter i bogen, også kunne man bare havde sparet lidt på drage scenen, og putter det i extended edition i stedet for Beorn. Men filmen fungere på alle andre måder, den ville normalt nok kun havde fået 4 stjerner. Hvis man tænkte på nogle irritations momenter, men Pga. alle de fede ting, som er med giver jeg den lidt ekstra bonus. 5 stjerner

jonas

Peter Jackson er tilbage i stor stil! Den første Hobitten havde nogle fine øjeblikke, trods et noget intetsigende plot der var blevet trukket alt for meget. Denne film er dog en forbedring. Stilen holder, komikken holder uden at blive for tegneserie inspireret, og actionsekvenserne sidder lige i skabet. Der er en perfekt balance mellem action, mystisk og spænding. Det bliver ikke højlydt hele vejen igennem, men heller ikke alt for kedeligt. Samtidig har vi fremragende præsentationer fra bl.a. Ian McKellen og Martin Freeman.

Risushi

Mine stjerner er udelukkende Smaugs fortjeneste!

Henrik

Så kom den sidste del og jeg må sige det er med blandede følelser jeg anmelder den.

På den ene side er den jo rigtig flot lavet, et fantastisk univers og dejlig historie. Jeg har som barn læst både Hobbitten og Ringenes Herre, så selvfølgelig skulle de ses.

Men at Hobbitten skulle fylde tre film, ligesom Ringenes Herre, der er et noget større værk, kan godt undre mig lidt. Måske netop fordi, der var så meget mere historie i Ringenes Herre, at jeg synes Hobbitten er lidt tam i forhold til. Derfor kun 4 stjerner, men vil da stadig anbefale at man ser den og de andre.

Wayne

Tror du havnede på den forkerte side, med din anmeldelse. Du tænker på Femhærdeslaget, går jeg ud fra?

Henrik

Ja du har ret.

Katrine Mai Søgaard

Jeg var til et Hobbitten marathon med alle tre film i træk i tirsdags, og det var en fantastisk oplevelse. Det var dejligt at få genopfrisket En Uventet Rejse og denne her, inden jeg skulle se Femhæreslaget.
Jeg har ikke andet end ros og smukke ord at sige om denne film, ligesom den første, blæste den mig helt omkuld. Jeg elsker de smukke scener af naturen, og landskabene, og jeg er helt vild med alle karaktererne, specielt Bilbo Baggins og Gandalf.
Og alle de action scener er sku da også for fede!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.