Cookie- og Privatlivspolitik

Hjertets hvisken

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
20.06.2013
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mimi wo sumaseba
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I tegnefilmen 'Hjertets hvisken' går 14-årige Shizuku Tsukishima på Mukaihara Junior High School og bor i Tokyo med sine forældre.

Hun er lidt af en bogorm og elsker at skrive. Hendes nysgerrighed sættes på en prøve, da hun opdager, at alle hendes biblioteksbøger har været udlånt til den samme person ved navn Seiji Amasawa.

En dag møder hun Seiji, som har evnen til både at irritere og charmere hende - ofte på samme tid. Seiji har også en usædvanlig ambition om at bygge violiner i Italien, og hun møder tilmed hans venlige bedstefar, der ejer en antikvitetsforretning.

Én genstand i butikken fanger hendes opmærksomhed: en sært udseende statue af en kat med glitrende øjne. Da Seiji tager af sted for at udleve sin italienske drøm, begynder Shizuku at skrive en historie om katte-statuen.

'Hjertets hvisken' er den eneste spillefilm, den dygtige animator Yoshifumi Kondô nåede at instruere, før han døde i 1998. Inden da havde han arbejdet på titler som 'Ildfluernes grav' (1988) og 'Porco Rosso' (1992). 

'Hjertets hvisken' bygger på Aoi Hiiragis mangategneserie fra 1989 og vises med original japansk tale.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
4.2
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en sød, klog, romantisk historie om ung kærlighed, identitet og om at stole på sine drømme, fordi de er det brændstof, der bærer os gennem livet. Animationen er. som altid hos Ghibli, helt i top..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Filmen har fine detaljer, man kan sætte pris på, men få man bliver bevæget af. For børn vil dens ferske, naturalistiske stil være en tålmodighedsprøve, men ægte animé-fans vil spidse ører, når hjertet hvisker." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Det er ... først og fremmest for den smukke visuelle side, at man skal se 'Hjertets hvisken', som historiemæssigt nærmer sig det bagatelagtige." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en på alle måder fin film om at følge sine drømme. Den er lavet i den særlige realistiske animationsstil, som japanerne mestrer, men her er den krydret med små, velturnerede magiske elementer." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Så enkelt - men så fuldt af livsglæde, blufærdighed, poesi og et drys eventyrmagi, så man fornemmer hele den alders sitrende blanding af forventning og forskrækkelse over voksenlivets valgmuligheder." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Den enkle streg er poetisk, og monotonien er genial. [...] Målgruppen er fra 1 til 101." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En skøn ungdomsfilm med mange smukke facetter. Herunder det vigtige i at kunne finde sig selv og sin rolle her i livet. Filmen minder meget i stilen fra Oppe på Valmuebakken. Ud over at de begge har manuskript af Miyazaki, så foregår de også begge i et meget realistisk miljø (ingen flyvende slotte eller hekse...). Og tempoet er lige som det skal være: dejligt hverdagsagtigt, hvor der tages god tid til de små ting. Den foregår i en forstad til Tokyo. Og det er nærmest som at være der selv. Meget flot og scenerisk.

Det visuelle og de tematiske emner er med andre ord helt i top. Grundhistorien er omvendt ikke så sindsoprivende.

Nikoline

Elsker, elsker, elsker Studio Ghibli filmene. Købte "Whisper of the Heart" med engelsk dub/sub for nogle år siden. Synes det er en god film, som har en fin historie. Dog kan plottet godt gå hen og blive lidt langtrukken, som den eksempelvis har tilfældes med nogle af de andre ældre Studio Ghibli film. Den animerede og visuelle side, er som altid helt i top. Hvis man elsker Studio Ghibli, er det en 'must see'. God fornøjelse derude!

Stine

Der bliver godt nok gået meget i filmen. Frem og tilbage. Filmen fortæller sin historie i et meget roligt tempo. Jeg må indrømme, at den noget sløve start var ved at gå mig på nerverne og at jeg var tæt på at forlade biografen. Men jeg tøjlede min utålmodighed og blev heldigvis belønnet. Hjertets hvisken er ikke en af Ghiblis bedste film, men når filmen tager fat på de menneskelige relationer og viser lidt magi, så blomstrer filmen op. Hvis man forventer det magiske univers fra Chihiro og heksene eller Det levende slot, så bliver man skuffet. I Hjertets hvisken er vi solidt plantet i vores egen virkelighed. Det, som Studie Ghibli er eminente til, er at vise relationer mellem mennesker. Det er her, at filmen har sin force. I Shizukus forhold til Seiji, hans bedstefar, hendes egen far og katten Fuldmåne. Filmen giver også et indtryk af, hvordan livet leves i Japan. Hvis man er fan af anime, så bør man gøre sig selv den tjeneste, at se Hjertets hvisken.

alexander

Jeg har set en del film i denne genre, fx "'Ildfluernes grav" og har været vældig begejstret.
Denne film har de magiske øjeblikke som hos Hayao Miyazaki. Men hovedhistorien er en klassisk kærlighistorie som desvære virker alt for genkendelig og forhudsigelig. tempoet i denne film er også meget langsomt.

Det som trods dette, giver filmen kvalitet er den utroligt flottte billedside, som er at se på levende kunst også kan man godt leve med en langsom og lidt kedelig historie, som trods alt også er "sød".

haddock22

http://tegnefilmpodcast.blogspot.dk/2012/03/ep-22-whisper-of-heart.html

Fremragende podcast hvis man vil vide mere om Wisper of the Heart eller tegnefilm generelt!

alexander

jeg har set "Ildfluernes grav" som egentlig er den bedste film jeg nogensinde har set... så jeg vil da helt sikkert gerne se hvad manden bag ellers har lavet..
ps var ellers sikker på at "Ildfluernes grav" var fra 1986??

Thomasuser/317362

Filmen tilhører en genre kaldet slice-of-life. Den handler om to skolebørn i Japan, der bliver forelsket. Drengen vil være violinbygger, og pigen vil være forfatter. Men ak, uddannelsen til violinbygger foregår i Italien.

Der sker kort sagt ikke ret meget i filmen, men på trods af det er det en af Ghiblis bedste film, men også en af de mere oversete.

Scenen fra plakaten stammer fra den historie pigen er ved at skrive.

haddock22

Det var også på tide. En god film fra Ghiblis bagkatalog - glæder mig til at nyde den på det store lærrede.

Nimmy

Gad virkelig godt se den film, da jeg har de fleste af sådan nogen japanske film, mangler bare stadig nogle få at se.
Så glæder mig til at se den her film.

Vakse Viggo

Jeg glæder mig til at se den i biffen. Håber at resten af Ghibli´s film kommer i biffen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.