Cookie- og Privatlivspolitik

Hjertestart

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en mørk og sorgfuld grundstemning med varme momenter. Der er en række scener med konfrontationer mellem hovedkarakteren og hans 6-årige adoptivsøn. I flere scener udviser faderen en aggressiv adfærd over for sin søn ved at råbe ad ham, tage hårdt fat i ham og ødelægge hans legetøj. I en anden scene efterlader han sønnen alene i skolegården. Filmen rummer imidlertid også momenter af nærhed mellem far og søn, og i flere scener udviser andre personer kærlig omsorg for drengen, der trods sorgen over moderens død, også formår at gå op imod faderen og vise handlekraft. Filmen vurderes derfor at kunne virke nedslående på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
04.01.2018
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hjertestart
|

Filmen 'Hjertestart' handler om den norske mand Kjetil, der efter at have mistet sin kone sidder tilbage med en kæmpe tabubelagt livskrise.

Før hendes død adopterede parret nemlig en lille dreng fra Colombia ved navn Daniel, men pga. Kjetils travle karriere nåede han aldrig at vokse sig ind i faderrollen. Og nu hvor de to er alene, er forholdet mellem far og søn kun blevet værre.

Desperat bestemmer Kjetil sig nu for at tage sønnen med til Colombia, finde drengens biologiske mor og i sidste ende efterlade ham. 

'Hjertestart' er et drama, der tør kigge på et yderst tabubelagt emne, nemlig manglende følelser hos en forældre. Filmen kan desuden minde om den danske Rosa Morena i sin blanding af det skandinaviske og eksotiske verdenssyn. 

Rollen som Kjetil spilles af Kristoffer Joner, der også havde hovedrollen i Norges første katastofefilm, Bølgen, der snart får en efterfølger i filmen Skjelvet. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
3.7
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "[Instruktøren] kæmper [...] med en hovedperson, der ikke kan undgå at virke afstumpet, selv om Joner gør, hvad han kan." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "To skuespillere løfter dette lille norske familiedrama: Kristoffer Joner på 45 år og Kristoffer Bech på 6." (Søren Vinterberg)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.