Cookie- og Privatlivspolitik

Hit the Road

Tilladt for alle
Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder scener med voksne, der er triste og optræder i milde skænderier. Konflikterne forløses imidlertid positivt og filmen vurderes derfor ikke til at kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
08.12.2022
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jaddeh Khaki
|

Det prisbelønnede drama 'Hit the Road' følger en familie på fire, der tager på en roadtrip, mens de bevæger sig gennem det iranske landskab, men hvor skal de hen?

Turens formål nævnes ikke, men trods den sprudledende opførsel er betydningen af turen ikke til at tage fejl af.

Undervejs bringer minder om fortiden dem tættere på hinanden, alt imens de sammen som familie forsøger at håndtere frygten for det ukendte. I takt med at de nærmer sig deres destination, oplever den lille familie både fortvivlelse, hengivenhed og en noget excentrisk opførsel.

Filmen, som er lavet af den debuterende instruktør Panah Panahi, vandt prisen for Bedste Film til London Film Festival i 2021.

Panah Panahi er søn af den anerkendte og nu fængslede iranske filmskaber Jafar Panahi, som bl.a. har stået bag filmene Taxi Teheran og 3 Kvinder, hvoraf sidstnævnte er klippet af Panah Panahi.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
5.2
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Det er et Iran, de færreste har set før. Et Iran, man kan drømme om, mens man nynner med på sange om frihed og lighed. 'Hit the Road' er et hit." (Rasmus Brendstrup)

 • Information

  "Jafar Panahis søn Panah Panahi spillefilmdebuterer suverænt med 'Hit the Road', der med sin helt egen stemme smukt bevæger sig mellem de hverdagssmå og livsdefinerende, store øjeblikke." (Eva Novrup Redvall)

 • Kristeligt Dagblad

  "Det er umuligt ikke at se kritiske metaforer alle mulige steder i 'Hit the Road'. Men det er ikke nødvendigt. Med sin fritflyvende blanding af komik og tragik er den rigeligt stærkt billede på tilværelsen i nutidens Iran." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "'Hit the Road' har et for en iransk film usædvanlig løssluppent element. Nærmest sådan lidt Egon Olsen venter på Godot midt i velkendt iransk realisme." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "...Panah Panahi storroste debutfilm 'Hit the Road' træder i fodsporene på iranske mestre som Abbas Kiarostami og faren Jafar Panahi, men finder undervejs sit helt eget udtryk af håbefuld sørgmodighed." (Jakob Freudendal)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.