Cookie- og Privatlivspolitik

Himlen over Havana

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
07.01.2016
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Retour à Ithaque
|

Filmen 'Himlen over Havana' foregår på en tagterrasse i Havana. Solen er ved at gå ned, og fem venner er samlet for at fejre forfatteren Amadeos tilbagekomst til Havana efter 16 år i Madrid.

Som aftenen skrider frem, begynder vennerne at grine, danse og synge sammen, mens de mindes deres ungdom. Undertiden drejer samtalerne sig om den konfliktfyldte tilværelse på Cuba.

'Himlen over Havana' er instrueret af manden bag den Guldpalme-vindende Klassen. Dog er der tale om en spansk- og ikke fransksproget film denne gang.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.1
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Heldigvis bliver det lidt stive i konstruktionen ophævet af en tilsvarende skarphed i skuespillet, der gør de fem karakterer levende og deres skæbner både rørende, oprørende og tankevækkende." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Et par ekstra indlejrede pauser og flere sceneskift havde nu været rart for både øjne og ører." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "... et godt drama om menneskeskæbner i et politisk kvælertag ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Den selvkritiske nostalgi, der fremføres af hovedkaraktererne, er betagende, og den frem-snakkede utopi får begavet klø." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[En] skematisk film på en tagterrasse, der hellere vil være et teaterstykke." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "... som en stille eftermiddagsfilm med temperament og cubanske farver er 'Himlen over Havana' [...] et kig værd." (Linea Maja Ernst)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frederik

"Bla bla bla, mit liv er ødelagt". Sådan hørte jeg dialogen i denne her snakkefilm. Men lad dig ikke narre, der er mange gode grunde til at se denne her film alligevel. Jeg var f.eks vild med hvor forskellige de allesammen var, og at der både var mænd OG kvinder med i filmen (ligestillingen længe leve!) Min datter på syv år synes der manglede en talende kat i filmen, men helt ærligt, det tror jeg havde ændret filmen i en lidt underlig retning. Anyways, se den for filan! Du vil kunne lide den!

Ole

Gå ind og se denne sjældne fransk-cubanske film "Himlen over Habana"- med spændende dialoger, diskussioner, reflektioner og selvkritik over det satans dejlige og svære liv. Set i bakspejlet vil mange (de fleste) midaldrende i 50erne være mere eller mindre desillusionerede over ... at vennegruppens kammeratskab, drømme, håb og ambitioner nemt er falmet. - Men skal det gøre os desillusionerede i selvkritiske overvejelser & samtaler over et par flasker Habana Club og whisky...? Specielt på tagterrassen af en Habana-ejendom med udsigt over havnepromenaden Malecon - på baggrund af Cuba-samfundets muligheder og begrænsninger præget af partiets lange arme og frygten for kontrol (censur) af forfatteres og maleres kunst, karriere og formidlingskanaler.
Jeg og Lisandra nød filmen og grinede meget sammen med vennerne Rosa Maria og Daniel - og eftersnakkede bagefter på Drop Inn over 2 bajere - om eget og samfundets ansvar, skyld og begrænsninger. Og om "Himlen over Habana" næsten ligeså godt kunne hedde "Himlen over København" og udspille sig på en tagterrasse over Nørrebro eller Christianshavn...?! - Hvordan tror du og vi så, at venne-gruppens kammeratskab, drømme, håb og ambitioner nemt kunne være falmet - på baggrund af det danske samfunds muligheder og begrænsninger præget af pengemagtens lange arme og frygten for kontrol (censur) fra kunst- og kulturmarkedets købmænd...?!? **Jeg er spændt på at høre din mening om "Himlen over Habana"...?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.