Cookie- og Privatlivspolitik

Himlen falder

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
30.01.2009
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Himlen falder
|
'Himlen falder' er et dansk drama, der fortæller om Sara, der blev fjernet fra sin familie som 11-årig og anbragt i en plejefamilie.

Nu, som 28-årig, får hun nyheden om at hendes biologiske mor er død. Trods en modvilje mod at grave i sin uforløste fortid, rejser hun til Fyn for at deltage i begravelsen og se sin storebror, Danni, som hun havde et tæt forhold til som barn. Sara opdager hurtigt, at både Danni og hendes far, Kjeld ikke kan genkende hende og hun vælger at tie om sin identitet.

Hendes plan om blot at se sin bror og tage tilbage til København ændrer sig, da hun opdager, at hun har to små søstre. Hun begynder at overvåge farens hus og langsomt afdækkes nogle frygtelige begivenheder, der trækker deres spor tilbage til Saras barndom.

'Himlen Falder' handler om at gøre op med sin fortid og rejse sig fra støvet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (206 votes)
4.3
2.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... man må respektere en film, der tør være så grim og brutal som denne". (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Nye spillere som Mille Lehfeldt og Marcus Nicolas Christensen brænder gennem lærredet". (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Det går for det meste godt, fordi ”Himlen falder” er en æstetisk nydelse og gør ondt, hvor den skal". (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "I det hele taget bliver man ikke meget klogere på noget som helst af 'Himlen Falder'". (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Ærgerligt for alle parter, måske mest for den unge instruktør, der kommer så skidt fra start". (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Hvad skal vi med Tøndersagen på film? Ikke en døjt. Kvaliteten ligger i beskrivelsen af Sara – og Mille Lehfeldt Hoffmeyer ved som den eneste nøje, hvad hun medvirker i". (Bettina Heltberg) ()

 • Weekendavisen

  "... en prisværdig, men også meget anstregende film". (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Når man havde hørt meget om Tøndersagen,bliver man vred og ked af det især når man selv har arbejde med børn.da de ville lave en film om det tænkte jeg SÅDAN, og den går lige i hjertet.jeg kunne ikke lad være med at tænke på de børn og unge der bliver misbrudt ..og filmen skuffer slet ikke . den er helt utroligt.

S. Rico

Det er ikke rart at se på, men det er desværre bygget på virklige hændelser. Uha, uha - hvad er det for en verden vi lever i.

søren bo

God autentisk historie. Syntes bare det er synd, at det er Dick Kaysø der spiller denne grumme rolle.
God film.

lunde

jeg har prøvet sexuel overgreb jeg syndes filmen var meget spændedne for man kam se hvor dumme flok kan være når man vælger at gøre det over for børn

Ramazanuser/335292

Den film kommer til at give genlyd i hele Danmark. Det er en film der lader folk sidde med en masse tanker og spørgsmål, kan det virkelig passe at en far kan misbruge sine børn på denne måde... bare tanken om at det er sket i tønder giver mig kuldegysninger, gør mig arrig og meget ond i sulet.

Den slags forældre har det da seriøst ikke mentalt godt... måske er de selv blevet seksuelt misbrugt af deres egne forældre.

Det viser faktisk endnu en gagn at folk der er nazister, skindheads... eller andet hadsk har haft en uheldig opvækst eller omgangskreds, som en klog man en gang sagde, render du rundt med lort hele dagen så lugter du af lort, DO I HAVE TO SAY THE REST..?

Jeg syntes at Instruktøren har gjort et formidabelt arbejde med den film.

Camilla

Meningsløs? Undskyld, har folk misforstået filmens handling? Jeg kunne ikke være mere uenig. Mener at man på den mest fornuftige og præcise måde, uden at træde folk over tæerne, fortalt hvor afskyelig Tøndersagen er. Kan stadig få helt kuldegysninger når faren, "tager imod sin forsvunde datter" med klamme tilnærmelser, puha. skuespillet kan selvfølgelig diskuteres, og er måske heller ikke helt med i hvorfor broderen skal være nazist, netop derfor får filmen 4 stjerner herfra.

nadjauser/646419

hvordan kan man overhoved finde på at skrive den er meningsløs?
det er en film der er baseret på en virkelig, og meget frygtelig historie. de skuespillere har skulle leve sig ind i en helt anden og "ulækker" verden. det er helt vildt at det an lade sig gøre, og så så vellykket. den her film, er en der skal ses.. den er meget rørende, og man føler virkelig med de her 2 små piger, mere end man allerede gjorde.. man skal være meget følelses kold, for ikke at syntes den her film er rørende.. budskabet ved denne her film, efter min mening er at det er sygt.. når faren rør ved store søsteren Sara kan man næsten føle det på egen krop.. forstår ikke at nogen er skuffet over denne film..

Matildauser/576329

Desværre ses det tydelig at den er optaget på kun 3 uger ca. den er ret lang og meget uforstående i starten. frygteligt plot, men ret uinteressant film

Mikham

Pinligt at man kan lave en så dårlig film! Sammen med "Hvordan vi slipper af med de andre", "Lotto" og "Ambulancen", har jeg skældent set så kedelig film. Ligesom om instruktøren har tænkt lidt for meget over tingene, med nogle underlige scener. Selve skuespillet ved jeg heller ikke hvad jeg skal sige til, men nok også svært for en spiller at gøre det godt, med et lorte manuskrift. Er bestemt ikke enig med Mia i at skuespillet er formidabelt, desværre. Men sjældent sidder jeg med så tom en fornemmelse efter en film. Håber aldrig jeg skal spilde 170 kr på sådan noget igen... :-(

Miauser/579355

Når man vælger at behandle et emne så frygteligt som Tøndersagen, bør det ske med stor respekt og med ønsket om at videregive et vigtigt budskab. Skuespillet er formidabelt og filmen kunne have haft sin berettigelse, hvis formålet havde været at forebygge og opdage lignende sager eller at diskutere ansvarsplacering. Desværre synes jeg ikke at filmen har et budskab, historien er angrebet fra en vinkel der gør den meningsløs og i værste fald skadelig og jeg er skuffet over at man ikke har haft mere på hjertet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.