Cookie- og Privatlivspolitik

Himlen falder

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
30.01.2009
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Himlen falder
|
'Himlen falder' er et dansk drama, der fortæller om Sara, der blev fjernet fra sin familie som 11-årig og anbragt i en plejefamilie.

Nu, som 28-årig, får hun nyheden om at hendes biologiske mor er død. Trods en modvilje mod at grave i sin uforløste fortid, rejser hun til Fyn for at deltage i begravelsen og se sin storebror, Danni, som hun havde et tæt forhold til som barn. Sara opdager hurtigt, at både Danni og hendes far, Kjeld ikke kan genkende hende og hun vælger at tie om sin identitet.

Hendes plan om blot at se sin bror og tage tilbage til København ændrer sig, da hun opdager, at hun har to små søstre. Hun begynder at overvåge farens hus og langsomt afdækkes nogle frygtelige begivenheder, der trækker deres spor tilbage til Saras barndom.

'Himlen Falder' handler om at gøre op med sin fortid og rejse sig fra støvet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (206 votes)
4.3
2.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... man må respektere en film, der tør være så grim og brutal som denne". (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Nye spillere som Mille Lehfeldt og Marcus Nicolas Christensen brænder gennem lærredet". (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Det går for det meste godt, fordi ”Himlen falder” er en æstetisk nydelse og gør ondt, hvor den skal". (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "I det hele taget bliver man ikke meget klogere på noget som helst af 'Himlen Falder'". (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Ærgerligt for alle parter, måske mest for den unge instruktør, der kommer så skidt fra start". (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Hvad skal vi med Tøndersagen på film? Ikke en døjt. Kvaliteten ligger i beskrivelsen af Sara – og Mille Lehfeldt Hoffmeyer ved som den eneste nøje, hvad hun medvirker i". (Bettina Heltberg) ()

 • Weekendavisen

  "... en prisværdig, men også meget anstregende film". (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Når man havde hørt meget om Tøndersagen,bliver man vred og ked af det især når man selv har arbejde med børn.da de ville lave en film om det tænkte jeg SÅDAN, og den går lige i hjertet.jeg kunne ikke lad være med at tænke på de børn og unge der bliver misbrudt ..og filmen skuffer slet ikke . den er helt utroligt.

Natja

Det er helt forkert at skrive at filmen ikke kan bruges til en døjt, som Politiken meget uvidende skriver. De har ikke forstået filmen! Den sætter jo netop fokus på hvor ækelt og usselt det er, når voksne mennesker bare ser til fra sidelinjen når de ved hvad der foregår hos naboen eller i familien, UDEN at handle på det!! Det Sara siger til hendes mindre søskende til sidst i filmen - at den eneste fejl hun har begået, var ikke at fortælle omverdenen om hendes oplevelser! er rigtig brugbart! Man skal snakke højt om disse ting, der findes altid mennesker der vil tage sådan en sag alvorligt og hjælpe en. Ellers må man selv kæmpe! godt gået Sara! Godt skuespil i øvrigt.

S. Rico

Det er ikke rart at se på, men det er desværre bygget på virklige hændelser. Uha, uha - hvad er det for en verden vi lever i.

Leneuser/745593

Var hele følelsesregistret igennem - tak for en stærk film.
Avisernes anmeldelser var helt ude af trit efter min mening.

søren bo

God autentisk historie. Syntes bare det er synd, at det er Dick Kaysø der spiller denne grumme rolle.
God film.

lunde

jeg har prøvet sexuel overgreb jeg syndes filmen var meget spændedne for man kam se hvor dumme flok kan være når man vælger at gøre det over for børn

Mariannuser/559750

En fantastisk god og aktuel film. Spillet utroligt godt af DICK KAYSØ. Man har godt af, at se hvor forfærdelig de stakkels børn har haft det. Jeg kan næppe tro, at de stakkels piger nogensinde kommer over det.
VH
Mariann Bram

Ramazanuser/335292

Den film kommer til at give genlyd i hele Danmark. Det er en film der lader folk sidde med en masse tanker og spørgsmål, kan det virkelig passe at en far kan misbruge sine børn på denne måde... bare tanken om at det er sket i tønder giver mig kuldegysninger, gør mig arrig og meget ond i sulet.

Den slags forældre har det da seriøst ikke mentalt godt... måske er de selv blevet seksuelt misbrugt af deres egne forældre.

Det viser faktisk endnu en gagn at folk der er nazister, skindheads... eller andet hadsk har haft en uheldig opvækst eller omgangskreds, som en klog man en gang sagde, render du rundt med lort hele dagen så lugter du af lort, DO I HAVE TO SAY THE REST..?

Jeg syntes at Instruktøren har gjort et formidabelt arbejde med den film.

Camilla

Meningsløs? Undskyld, har folk misforstået filmens handling? Jeg kunne ikke være mere uenig. Mener at man på den mest fornuftige og præcise måde, uden at træde folk over tæerne, fortalt hvor afskyelig Tøndersagen er. Kan stadig få helt kuldegysninger når faren, "tager imod sin forsvunde datter" med klamme tilnærmelser, puha. skuespillet kan selvfølgelig diskuteres, og er måske heller ikke helt med i hvorfor broderen skal være nazist, netop derfor får filmen 4 stjerner herfra.

mistanauser/618070

Efter at have læst Politikens artikel om Manyar Parwani indtruktøren til "himlen falder" havde jeg det sådan, at den film måtte/ville jeg bare se. En indre drivkraft gjorde at jeg valgte at se den 2 gange. Jeg så dokumentar programmet om Tøndersagen for 2 år siden. Og må sige, at det er fantastisk modigt at lave en film om incest/pædofili, et så tabubelagt emne i vores samfund. et emne, som vi mennesker helst ikke forholder os til, men igen og igen lukker øjnene for, på trods af at det forgår lige foran os. Filmen har ikke bare et budskab. Flere prekære emner emner bliver vist i filmen, vold, rasisme og narko. Det i sig selv er meget angstfyldt, provokerende og smertefuldt at kigge på. Jeg blev meget berørt undervejs, fik grædt under og efter filmen. Jeg syntes der en meget sober og troværdig film, som jeg vil anbefale alle kvinder og mænd at se. Den giver en mulighed for at tage ens egen barndom op til revision, og se sin fortid i øjnene. Filmen viser et meget præcist billede af, hvordan børn udvikler sig som voksne, når de vokser op i et dysfunktionelt hjem, hvor overgreb hører dagligdagen til. Suverent spillet af skuespillere og såvel statister. Tusind tak for en god film! Mistana

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.