Cookie- og Privatlivspolitik

Hestehviskeren Buck

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
27.09.2012
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Buck
|

I 'Hestehviskeren Buck' møder vi Buck Brannaman, der er hestehvisker. En mand, der med naturligt flair formår at træne heste og kommunikere med dem, som var de andre mennesker.

Allerede som barn blev han berømt for sine færdigheder med et reb, men barndommen bød også på en voldelig far. Heldigvis fik han i en tidlig alder en hjælpende hånd fra sin fodboldtræner.

I sit voksne liv fører Brannaman en næsten nomadisk tilværelse med 40 uger om året på landevejen langt væk fra sin kone og børn. Hans rejser rundt i USA bringer ham fra ranch til ranch, hvor han lærer sine hestekundskaber fra sig.

'Hestehviskeren Buck' er en dokumentarfilm om hesteeksperten Buck Brannaman, der var inspirationen til Nicholas Evans’ roman 'Hestehviskeren'.

Robert Redford filmatiserede romanen i 1998, og Brannaman fungerede som ledende hestekonsulent under produktionen. Med ’Hestehviskeren Buck’ debuterer Cindy Meehl som instruktør og producent.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.4
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et både varmt og livsbekræftende portræt... ’Hestehviskeren Buck’ er ikke en perfekt film - den efterlader især spørgsmål om helt centrale personer, der forsvinder ud af fortællingen. Men det er tilgivelige skønhedsfejl." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "... en noget træg og konform affære. Man har ligesom fattet moralen efter ret kort tid, og så er der ikke så meget mere at komme efter. Medmindre man har noget helt særligt med heste." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det lyder floskelbefængt, men det opleves aldrig sådan i filmen, der tværtimod opnår at blive både rørende og deltagende." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "En film om heste er 'Hestehviskeren Buck' bestemt. Men det er i lige så høj grad en - god - film om mennesker." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "Stoffet strækkes rigeligt langt, men bliver et fascinerende portræt af en livsform." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marianneuser/9917

Er du glad for heste og flotte omgivelser skal du gå ind og se filmen

Lise

Blev mildest talt forarget over den måde, som han binder bagbenet op på en ung hingst, så den er ved at brække benet i dens forsøg på at slippe væk. Kan meget bedre lide Monty Roberts og hans metoder.

Ved godt at man ikke kan sammenligne med filmen Hestehviskeren med Robert Redford, idet der jo er tale om en dokumentarfilm. Men jeg havde måske netop derfor forventet at få noget mere fagligt ud af den.

Men nej, den handler primært om Buck og hans liv. Lidt underligt at se en dokumentarfilm om en person, man aldrig før har hørt om.

Måske er han kendt i USA, men han har vist aldrig opnået international anerkendelse som f.eks. Monty Roberts.

Mette Juuluser/589249

Nogen der kan fortælle mig hvornår man kan se den i Herning eller Esbjerg?
Synes ikke rigtig jeg kan finde noget om det.

Mvh. Mette Juul

Laurauser/906212

Okay først og fremmest, har ingen idé om hvorfor folk taler om han skulle være voldlig ?? åbenbart nogen som har skrevet det i et blad eller noget? kunne jeg godt tænke mig at læse.
Jeg var et år i USA og boede på en stor gård og nogle af dem som var på gården og min værts mor har mødt ham og været på nogle af hans "clinics" og de kan i hvert fald 100 % stå inde for han ikke er voldlig.
Hvis man er heste elske eller måske bare elsker dokumentarer så skal man klart se den! Jeg blev taget med ind og se den i USA og jeg blev klart positivt overrasket :)

CSP

De 88 min. filmen tog blev slugt rådt - gik i biografen med en anden idé om handlingen, og blev bestemt kun positiv overrasket....
Filmen gav en masse stof til eftertanke, ikke at jeg selv skal igang med Horsemanship, men spændende at se hvordan andre kommer ind på livet af deres heste... jeg vil i hans øjne nok ikke være så popurlær, idet jeg er typen der "forkæler" mine heste og det er jeg i mine 38 år med konkurrenceheste kommet langt med! :o)

Deadwooduser/103747

Jeg så for nogen tid siden et timelangt tv program om Buck.
Her viste han slet ingen tildenser i den retning.
Han har også en datter som følger i hans fodspor.
Alt i alt må jeg sige, at det jeg så, så foregik stort set alt på hestens principper,. Kun i et tilfælde var der en ung hingst som ikke kunne reddes pga. Den ved fødslen var uden ilt i en givet periode og dermed hade fået hjerneskader og efterfølgende ikke passet
ordentligt af ejeren. En dame som hade 17 hingste på sin gård og efter Buck's mening ikke med de problemer hun hade i sit eget liv, kunne håndtere hingste.
Denne unghingst overfalde alt og alle, selv en af medhjælperene blev bidt meget alvorligt i hovedet og måtte syes flere steder.
Hvis denne film bare nærmer sig den dokumentar jeg så, så har i noget at se frem til.

Sophie Cullen

Jeg er ret spændt på denne film, for hvis den ligger sig for meget op af Monty Roberts' medtoder bliver den ikke et særlig stort his hos mig. Da jeg ikke bryder mig om Montys metoder. Nu tænker i sikkert at jeg ikke ved noget om heste. Men det gøre jeg. Jeg mener bare ikke at montys metoder på nogen måde kan have noget med noget at gøre i "hestehvisker" verden.
Håber et andet og bedre syn vil blive vist.

Men er spændt på filmen!

Jannichuser/348821

Dejlig film.
Har lige set den i aften på svensk tv1 :)

Buck er en af flere, som har forstået hvordan man arbejder med- og behandler heste. Andre gode heste trænere er f.eks Pat Parelli og Monty Roberts.
Der er mange guldkorn i filmen ikke mindst dem som omhandler menneskene som problemet og ikke hesten.

Alle der gerne vil omgås heste bør se denne film og også film med de to andre trænere igen og igen, til deres metoder og måde at behandle hestene på, sidder på rygraden.

Filmen går lige i hjertet fordi den viser hvordan disse prægtige dyr giver SÅ meget tilbage når de behandles med tillid, kærlighed og respekt.

Way to go kinopalæet for at vise denne film :)

milesuser/469678

Buck er hestehvisker og inspirationskilden for Redford til filmen "Hestehviskeren". Buck er et utroligt følsomt, varmt og humoristisk menneske.. så tro ikke at han udøver vold af nogen art overhovedet... filmen er fremragende.

Maria Hoedt

Den skal da ses, sammen med en af mine lige så hesteglade veninder, men det ville have været mere interessant hvis der kom noget om Monty. For mig er han den der har det bedste tag på heste - af alle slags, det kan jo ses med fx Shy Boy.
Ikke at jeg siger at denne her ikke vil blive god, nu ved jeg intet om Buck Brannaman...
Men lad os nu se hvad det bliver til.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.