Cookie- og Privatlivspolitik

Helligdag

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder scener, hvor personerne er ulykkelige, bryder sammen og græder samt scener med en dødelig syg person. Filmen indeholder desuden scener, hvor personerne har sex. Scenerne er intense uden at være udpenslede. Da filmen desuden er fortalt i et roligt tempo, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.04.2022
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mothering Sunday
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio
|

Filmen 'Helligdag' følger den forældreløse forfatter Jane, der ser tilbage på sin tid som tjenestepige hos den velhavende Familien Niven. 

På en skæbnesvanger søndag i 1924, mens Familien Niven er til forlovelsesforkost, mødes hun i alt hemmelighed med manden hun elsker, Paul. Her tilbringer de deres sidste dag sammen som elskere, før Paul skal giftes med en anden kvinde.

Denne livsforandrende forårsdag danner rammen om dette romantiske drama, der har Oscar-vinderne Olivia Colman og Colin Firth på rollelisten som Janes arbejdsgivere, der er præget af en dyb sorg efter Første Verdenskrig.

Det elskende par spilles af Odessa Young (The Daughter) og Emmy-vinderen Josh O'Connor, som tidligere har medvirket i God's Own Country og Emma, men nok bedst er kendt som Prins Charles i serien 'The Crown', hvor han ligeledes spiller overfor Olivia Colman.

Filmen er baseret på en roman af Graham Swift, og skrevet af Alice Birch, som tidligere har skrevet Lady Macbeth, men måske mest bemærkelsesværdigt er en af forfatteren bag serien Normale mennesker og den kommende 'Samtaler med venner'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
3.8
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmmagasinet Ekko

    "'The Crown'-stjernen Josh O’Connor spiller Paul, men filmen er båret af Odessa Young, der giver Jane en klar lethed. Selv når kameraet er helt oppe i skuespillerens ansigt, virker hun afslappet. Også med den fortrolige nøgenhed, som der er meget af." (Ida Rud)

  • Jyllands-Posten

    "'Helligdag' er næppe årets mest inspirerende titel, men den følger loyalt den danske titel på Graham Swift-romanen, der danner forlæg for franske Eva Hussons fine og delikate, men også en smule retningsløse filmatisering." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Soundvenue

    "Australske Odessa Young lyser op som unge Jane, der nysgerrigt og åbent udforsker livet. Josh O’Connor er fin som den både følsomme og desillusionerede Paul [...] Colin Firth og Olivia Colman spiller upåklageligt, men deres roller er for små til, at de for alvor brænder igennem." (Freja Dam)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.