Cookie- og Privatlivspolitik

Hellboy

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en actionpræget og humoristisk grundstemning, hvilket kommer til udtryk i ekstremt blodige og brutale kampe mellem mennesker og overnaturlige væsner. I utallige scener ses menneskekroppe blive spiddet, lemlæstet, mast, sønderrevet og syet sammen igen i meget udpenslede fremstillinger. Endvidere indeholder filmen gyseragtige scener, hvor der opbygges meget truende stemning og anvendes chokeffekter. På grund af filmens ekstremt udpenslede fremstilling af vold og de nævnte gyseragtige elementer, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år. Filmen får derfor en 15-års-vurdering.

Se mere på medierådet.dk
11.04.2019
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hellboy
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D Sidste Ch, Babybio
|

Superheltefilmen ’Hellboy’ – eller antihelte-filmen, om man vil – er et både blodigt og morsomt reboot af fortællingen om den røde djævel Hellboy.

I denne ombæring står Hellboy og hans to hårdtslående kollegaer overfor en magtfuld fjende i form af den onde heks Nimue med tilnavnet Bloddronningen, der er ude på at få en grum hævn.

Den røde hovedkarakter er baseret på Mike Mignolas flotte tegneserier og blev første gang filmatiseret af Guillermo del Toro i 2004 med Hellboy og Hellboy II: The Golden Army i 2008.

Hellboy blev dengang spillet af Ron Perlman, mens Stranger Things-skuespilleren David Harbour her overtaget den ikoniske titelrolle. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (74 votes)
3.5
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "Ethvert optræk til charme og nærvær drukner i alt for mange karakterer, alt for meget magisk mumbo-jumbo-snak, alt for mange "kun på denne måde kan du besejre den onde bloddronning Nimue"-monologer, alt for mange ligegyldige sideplot." (Thomas Brunstrøm)

  • Filmland P1

    "Væk er al den dejligt skrupskøre, finurlige humor, væk er Guillermo del Toros enestående poesi. Tilbage er kun alt det fantasiløse [...], vi kan se i alle de andre fantasiløse film ..." (Per Juul Carlsen)

  • Politiken

    "... på lærredet ligner [monstrene] bastarder fra del Toros magiske realisme og [Peter] Jacksons fantasy stykket sammen med Marshalls fingerfornemmelse for groteske gyserfigurer." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Moviemaniac.dk

Historien om den røde dæmon fra helvede ikke er synderligt original, er resultatet alligevel blevet overraskende godt i instruktør Neil Marshalls hænder. Marshall, som senest har instrueret enkelte afsnit af tv-fænomenet “Game Of Thrones”, blander i Hellboy også det realistiske med det grotesk unaturlige.

Læs hele min anmeldelse på Moviemaniac.dk ;)

Metteuser/581064

Ok film, ikke specielt imponeret..

S. Rico

Denne version af Hellboy fungerer bedst, hvis man de næste 2 timer bare glemmer de "gamle" film og accepterer, at det nu er tid til eventyr og fantasy. For der er godt nok knald på. Et ultra farverigt persongalleri og masser af monsters, kæmper og hekse, som Hellboy skal forsøge at stoppe. Der er ingen Mr. Nice Guy her. Det er dræb eller få din krop flået i stykker. Masser af dejlig blod og afrevne kropsdele.

Og så har filmen en noget uventet hovedskurk. I hvert fald uventet i en Hellboy film. Merlins nemesis fra King Arthur sagaen: heksen Nimue (måske bedre kendt som Nyneve eller Jomfruen af Søen i de danske oversættelser af King Arthur). Ifølge sagnet var hun Merlins lærling. Merlin var forblændet af kærlighed til hende, og da han havde lært hende alle sine magiske hemmeligheder, takkede hun ham ved at spærre ham inde i en grotte til evig tid.

Der er også et par groteske håndlangere. Et kæmpe vildsvin (ja, du læste rigtigt) og den klammeste gamle heks på film siden heksen i tårnet i The Brothers Grimm. Med disse over-the-top karakterer er tonen ligesom slået an. Det er eventyr og fantasy som i The Brothers Grimm og Stardust - bare med meget mere blod og action.

stig

en filmen som jeg vil sige er Hellboy værdig, ikke de store overraskelser, men god nok på sin måde

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.