Cookie- og Privatlivspolitik

Hedi

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
20.04.2017
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Inhebek Hedi
|

Filmen 'Hedi' handler om en tunesisk mand på 25 år, der snart skal giftes med en smuk, ung kvinde fra en fornem familie.

Hverken hans kommende hustru, eller hans arbejde som kørende sælger for Peugeot, kan dog få blodet i kog. Samtidig styrer hans mor hele familien, imens hun forguder den ældste søn, der bor i Paris.

Men én ting har gjort indtryk. Sammen med nogle kolleger deltog Hedi i demonstrationen under det arabiske forår. Noget har forandret sig i den stilfærdige fyr, og på en forretningsrejse, få dage inden sit eget bryllup, møder han kvinden Rym.

Filmen er et drama om en ung mand, der hverken kan få sine følelser eller sit land til at hænge sammen. Som Jafar Panahis Taxi belyses konflikter i den arabiske verden fra en hverdagsorienteret vinkel, hvor problemerne ikke sættes dramatisk på spidsen.

Majd Mastoura modtog en Sølvbjørn på Berlinalen for sit portræt af titelkarakteren. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
3.9
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... historien får en dybere dimension, når man ser den på baggrund af Det arabiske forår. Pludselig står kontrasten mellem tradition og fornyelse skarpere." (Louise Kidde Sauntved)