Cookie- og Privatlivspolitik

Heartstone

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en konfliktfyldt og stærkt emotionel grundtone. Den rummer scener med voldelige forældre, slagsmål, sorg og teenagelivets begyndende seksualitet. Desuden berører filmen selvmord som tema. I en scene ses en far slå sit barn og i en anden falder et barn ned fra en klippekant. Da de voldsomme scener imidlertid ikke er udpenslede og forløses i slutningen, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
08.06.2017
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hjartasteinn
|
Versioner: se alle
Nordisk Råds Filmpris 17, 2D, Særvisning, Særvisning
|

Filmen 'Heartstone' foregår over en smuk sommer i en afsides fiskerlandsby på Island.

Teenagerne Thor og Christian er bedste venner, men da den søde pige Beth kommer ind i billedet, begynder spirende seksualitet og komplekse følelser at forstyrre drengenes tætte bånd.

Thor forsøger at vinde Beths hjerte, og udadtil hjælper hans kammerat ham. Indeni kæmper Christian dog med sine undertrykte følelser for sin ven. Christian føler sig langsomt mere og mere alene og forvirret over sin seksualitet, der kan koste ham venskabet og samtidig er uvelkomment i det barske øsamfund.

'Heartstone' er et klassisk coming of age-drama om to børn på kanten til det voksne liv, iscenesat med Islands unikke natur som bagtæppe. Danske Søren Malling medvirker i den prisvindende film, der bl.a. tog publikumsprisen på sidste års CPH PIX.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (66 votes)
4.9
4.3

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... den dansk-islandske ungdomsfilm [fungerer] fornemt, fordi den tager sig lidt ekstra tid til at fortælle sin historie, så man sluger følelsesudladninger og vredesudbrud ..." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "Det er så smukt, ægte og ubønhørligt et sceneri, der drives frem af de unges boblende følelser, der antager form som naturkræfter i hænderne på Guðmundsson." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "... en klassisk fortælling, men sjældent er den fortalt med så rå og præcis gengivelse af den natur, der overtager teenagerens hjerne som en blodtørstig parasit." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Freyja

Fantastisk smukt produceret film. Hjartasteinn er en rørende realistisk og virkelig smaddergod comming-of-age film. Kan stærkt anbefales til alle!

Kevin

Har sjældent set så realistisk en ungdomsfilm! Meget betagende og unikke vinkler

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.